Cele mai bune filme cu Jim Carrey - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Nimeni nu ne-a făcut să râdem mai mult în anii ’90 ca Jim Carrey. Orice personaj pe care l-a întruchipat carismaticul actor a devenit instant un clasic. Fie că purta o mască, o bluză hawaiană, un costum sau spandex, Jim Carrey reușea să intre în pielea personajului ca nimeni altul. Iată care sunt consideate cele mai bune filme cu Jim Carrey:

The Truman Show (1998)

Multi consideră The Truman Show pe locul întâi în top cele mai bune filme cu Jim Carrey. Ce e extraordinar este că filmul a fost realizat în 1998, cu mult înainte ca programele tip reality show să ia cu năvală viața noastră. The Truman Show este un film frumos care duce conceptul de reality show la un alt nivel: spune povestea lui Truman Burbank, care, fără să vrea și fără să știe, este subiectul unui reality show încă din momentul în care s-a născut. Realitatea în care el trăiește este doar un show pentru restul lumii, viața lui fiind transmisă non stop la tv: iubita, prietenii – cu toții sunt, în realitate, doar niște actori. Truman Show a fost nominalizat la Oscaruri la categoriile cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu original și cel mai bun actor în rol secundar.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Deși nu este genul de film în care ne-am aștepta să îl vedem, Eternal Sunshine of the Spotless Mind este unul dintre cele mai bune filme cu Jim Carrey. Este poate cel mai bun rol dramatic al lui. Filmul urmărește povestea unui cuplu cu o relație tumultoasă și poate necesită mai multe vizionari ca să îi înțelegi cu adevărat mesajul. Când Joel Barish (Carrey) descoperă că iubita lui se va supune unei proceduri ca să îl scoată definitiv din memorie, este devastat și hotărăește să facă și el același lucru. Doar că de la teorie la practică e un drum lung…

 Yes Man (2008)

Deși comediile romantice nu sunt tocmai specialitatea lui Jim Carrey, în Yes Man actorul formează un cuplu grozav alături de simpatica Zooey Deschanel. În Yes Man, Jim joacă rolul unui bărbat, Carl, care a ajuns depresiv în urma unui divorț. Ca să nu își irosească total viața, participă la un seminar motivațional, unde e convins să facă anumite schimbări. Cea mai importantă – să spună DA în loc de NU. După cum vă puteți imagina, să spui “da” la orice poate duce la niște situații pline de umor. Așa că personajul lui Jim spune da la lecții de pilotaj, coreană, chitară etc. Pe parcurs, o întâlnește pe  Allison (Deschanel) și se îndrăgostește de ea. Lucrurile iau o întorsătură neașteptată în momentul în care Carl este reținut pentru acte de terorism, în urma unei încurcături. Yes Man este o combinație bună de umor și romantism, care te va face să zâmbești la final.

 Man on the Moon (1999)

Man on the Moon este un film biografic despre Andy Kaufman, un comediant excentric din anii ’70. Deși e mai mult dramă decât comedie, unele scene sunt cu adevărat amuzante, iar Carrey este genial în rolul lui Kaufman, demonstrând că este mai mult decât un actor de filme de comedie. Mulți spun că Jim Carrey ar fi trebuit nominalizat la Premiile Oscar pentru acest film, din păcate a fost anul în care s-au luptat pentru trofeu nume grele ca Kevin Spacey (American Beauty), Russell Crowe (The Insider) și Denzel Washington (The Hurricane). Carrey a luat totuși Globul de Aur.

The Cable Guy (1996)

The Cable Guy nu este genul de comedie în stilul clasic Jim Carrey. Este o comedie neagră despre nebunie, cu un impact emoțional destul de puternic. Te poți simți un pic vinovat râzând de personajul interpretat de Jim Carrey. Actorul este extrem de credibil în rolul unui sociopat, aflat la limita nebuniei. Distribuția din The Cable Guy este una de excepție: pe lângă Carrey mai joacă Matthew Broderick, cu apariții cameo din partea lui Jack Black, Owen Wilson, David Cross, Janeane Garofalo, Ben Stiller si Andy Dick. The Cable Guy este unul dintre cele mai bune filme cu Jim Carrey și trebuie văzut neapărat.

Ace Ventura: Pet Detective (1994)

Primul film cu Jim Carrey în rol principal a fost un super succes de box office. Deși scenariul este unul simplu, Ace Ventura: Pet Detective este o comedie savuroasă. Practic, avem parte non stop de farse, situații amuzante și expresii faciale excepționale.

Liar Liar (1997)

Liar Liar este un film clasic cu Jim Carrey, care te va face să râzi cu poftă. Carrey joacă rolul unui avocat, care obișnuia să mintă mult. Viața sa ia o întorsătură neașteptată după ce fiul lui își pune o dorință, care i se îndeplinește: personajul interpretat de Jim nu mai poate să mintă și este nevoit să spună adevărul în orice situație. Vă dați seama că această nouă postură declanșează o mulțime de situații amuzante.

Dumb and Dumber (1994)

Deși nu este o capodoperă, Dumb and Dumber este un clasic cu Jim Carrey și trebuie neapărat inclus pe listă. Glumele pot fi cam grosolane uneori și nu chiar pe gustul tuturor, însă comedia a avut un super succes la public. Jeff Daniels și Jim Carrey sunt doi prieteni foarte buni, dar în același timp… unul mai prost ca altul 🙂

Bruce Almighty (2003)

Jim Carrey în rolul lui Dumnezeu –  ăsta e un film care trebuie văzut 🙂 Să te trezești cu puteri nelimitate, care să schimbe lume nu e chiar floare la ureche. Cum se descurcă personajul lui Jim în rolul lui Dumnezeu veți vedea într-o comedie excelentă.

The Mask (1994)

Când te gândești la Jim Carrey, te gândești și la Masca –  un film care îmbină comedia cu supereroii. Stanley Ipkiss, un funcționar timid, cu o viață banală, se transformă instant în super erou în momentul în care descoperă o mască antică, pe care și-o pune pe față. Din momentul acela devine omul care a visat întotdeauna să fie. Este un film care îl pune perfect în valoare pe Jim Carrey, iar expresiile lui faciale din Masca sunt ultra celebre.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO