Movies
Cele mai bune filme cu Julia Roberts
Julia Roberts, regina comediilor romatice din anii ’90, a demonstrat că este o actriță de top, care poate interpreta magistral orice rol în care e distribuită. De la Pretty Woman…
Cristina Bucur
|Reading time: 4 mins
sursa foto: HEPTA
Julia Roberts, regina comediilor romatice din anii ’90, a demonstrat că este o actriță de top, care poate interpreta magistral orice rol în care e distribuită. De la Pretty Woman…
Cristina Bucur
|Reading time: 4 mins
Share this article

Julia Roberts, regina comediilor romatice din anii ’90, a demonstrat că este o actriță de top, care poate interpreta magistral orice rol în care e distribuită. De la Pretty Woman la Erin Brockovich, iată o listă cu cele mai bune filme cu Julia Roberts.

Cele mai bune filme cu Julia Roberts:

Pretty Woman, 1990

Deși au trecut mulți ani de la lansarea Pretty Woman, Julia Roberts este încă identificată cu personajul din filmul care a făcut-o celebră. Actrița a fost nominalizată la Premiile Oscar pentru cel mai bun rol principal și a câștigat Globul de Aur pentru prestația din Pretty Woman.

Julia Roberts joacă rolul unei prostituate, al cărei ultim client este un personaj neobișnuit, interesat mai degrabă de o cină romantică și un vin bun decât de o partidă de sex. Pretty Woman este un film romantic clasic, care trece testul timpului și care poate fi vizionat oricând cu plăcere.

Erin Brockovich, 2000

Erin Brockovich este unul dintre cele mai bune filme cu Julia Roberts. Mai mult este filmul care i-a adus Juliei Roberts premiul Oscar. Cu această ocazie, actriță le-a demonstrat criticilor că poate să joace și în alt gen de filme, nu numai comedii romantice.

Erin Brockovich, regizat de Steven Soderbergh, este bazat pe o întâmplare reală: prezintă povestea unei mame singure cu trei copii, care se chinuie să își găsească un job și care, până la urmă, ajunge să lucreze pentru o firmă de avocatură, fără niciun fel de studii în domeniu.  Aceasta preia un caz dificil, luptând împotriva unor corporații de renume.

Notting Hill, 1999

Cu trei nominalizări la Globurile de Aur, Notting Hill rămâne unul dintre cele mai bune filme cu Julia Roberts. Este una dintre cele mai frumoase comedii romantice, la fel de actuală și în prezent. Când a fost lansat Notting Hill, Julia Roberts avea deja reputația de “regină a comediilor romantice”, așa că acest rol i-a venit ca o mănușă și i-a încântat pe fanii săi. În acest film, Julia Roberts joacă rolul unei actrife faimoase care se îndrăgostește de proprietarul unei mici librării din Notting Hill, Londra, interpretat de Hugh Grant. Chimia dintre cei doi actori este extraordinară, iar dialogurile sunt savuroase.

Closer, 2004

Rolul din Closer este departe de cele cu care Julia Roberts ne-a obișnuit de-a lungul timpului. Personajul Juliei Roberts, Anna, este unul lipsit de scrupule, care are o aventură cu un bărbat însurat. În momentul în care această infidelitate este dată în vileag, începe o serie de evenimente încurcate. Presonajele sunt lipsite de etică, imorale și ereu puse pe făcut rău.

August: Osage County, 2014

August: Osage County i-a adus Juliei Roberts o nouă nominalizare la Premiile Oscar. Este genul de film pe care ori îl iubești, ori îl urăști. În vreme ce unii l-au găsit minunat, altora li s-a părut prea “dark” și deprimant. Filmul este despre membrii unei familii care nu se pot suporta între ei, dar care au ajuns sub același acoperiș în urma unei situații de urgență. Este un film despre secrete și minciuni, cu o distribuție deosebită: pe lângă Julia Roberts, îi mai vedem pe Ewan McGregor, Meryl Streep, Abigail Breslin și Benedict Cumberbatch.

Eat Pray Love, 2010

Ca și cartea cu același nume, Eat Pray Love a fost un fel de fenomen în 2010, anul lansării. Deși Julia Roberts joacă în filme mai bune, multe femei s-au identificat cu personajul Juliei din Eat Pray Love și s-au îndrăgostit de acest film. Este mai degrabă un film de atmosferă și trăiri, decât de acțiune. Julia Roberts joacă rolul lui Liz Gilbert, o scriitoare căreia I se dă viața peste cap în momentul în care soțul ei cere divorțul. Pentru că nu știe exact ce vrea de la viață, Liz pleacă într-o călătorie de autocunoaștere.

Sleeping with the Enemy, 1991

Din top cele mai bune filme cu Julia Roberts nu trebuie să lipsească nici trillerul Sleeping with the Enemy din 1991.

Este genul de film care te ține cu sufletul la gură. Din exterior, Laura Burley, personajul interpretat de Julia Roberts, pare a fi cea mai fericită soție. Însă, în realitate soțul ei e un bărbat agresiv și abuziv. Tot ce își dorește este să evadeze și să înceapă o viață nouă.

My Best Friend’s Wedding, 1997

Nici My My Best Friend’s Wedding nu poate lipsi din top cele mai bune filme cu Julia Roberts. Actria joacă rolul unui critic culinar care vrea să îl împiedice pe cel mai bun prieten al său să se căsătorească, după ce își dă seama că este îndrăgostită de el. Prestația din My My Best Friend’s Wedding i-a adus o nominalizare la Globurile de Aur.

Movies
Share this article