Cele mai bune filme cu Leonardo di Caprio - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Leonardo di Caprio a jucat în numeroase filme nominalizate la Oscar, iar două dintre ele au și câștigat mult râvnitul trofeu. El personal a fost nominalizat de cinci ori la categoria cel mai bun actor în rol principal și o dată în rol secundar. A reușit să ia acasă Oscarul pentru rolul excepțional din The Revenant. Care sunt cele mai bune filme cu Leonardo di Caprio? La atâtea filme de succes, este imposibil să mulumești pe toată lumea, dar iată o listă a filmelor cu care Leo a făcut furori în cinematografe:

Cele mai bune filme cu Leonardo di Caprio:

Titanic, 1997

Este imposibil să faci top cele mai bune filme cu Leonardo di Caprio și să nu incluzi Titanic. Chiar dacă este poate mult prea lacrimogen pentru unii, Titanicul a fost un adevărat fenomen în 1997. A fost filmul care i-a adus lui Leo faima internațională și care l-a transformat într-un adevărat sex simbol. Titanicul a spulberat box office-ul în întreaga lume, filmul primind 13 nominalizări la Oscar. A câștigat 10 trofee, inclusiv cel mai bun film al anului și cel mai bun regizor. Mulți au spus atunci că di Caprio ar fi meritat măcar o nominalizare, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Inception, 2011

Inception este genul de film la care rămâi cu gândul și a doua zi după ce l-ai văzut și îți dorești să îl mai vizionezi încă odată. Este un SF captivant, în care di Caprio joacă rolul unui hoț profesionist, care fură informații infiltrându-se în subconștientul oamenilor. Felul în care încearcă să implanteze o idee în mintea cuiva este fascinant. Filmul regizat de Christopher Nolan a primit opt nominalizări la Oscar, a câștigat patru trofee, însă l-a ratat pe cel care se acordă celui mai bun film al anului.

Catch Me if You Can, 2002

Un film cu Leonardo di Caprio, Christopher Walken și Tom Hanks în rolurile principale nu poate să fie decât un succes. Catch Me if You Can este un film regizat de Steven Spilberg care nu trebuie ratat: se bazează pe viața lui Frank Abagnale, care, înainte de împlinirea vârstei de 19 ani, a realizat escrocherii în valoare de milioane de dolari, dându-se drept pilot, medic sau avocat. Felul în care di Caprio se transformă de la un personaj la altul este fermecător.

What’s Eating Gilbert Grape, 1993

What’s Eating Gilbert Grape este filmul care i-a adus lui Leonardo di Caprio prima sa nominalizare la Oscar, pentru cea mai bună interpretare într-un rol secundar. În film, Leo joacă extrem de convingător rolul unui adolescent cu retard psihic. Performanța sa a fost lăudată de criticii de film, care consideră What’s Eating Gilbert Grape unul dintre cele mai bune filme cu Leonardi di Caprio.

The Departed, 2006

Mulți spun că prestația lui Leonardo di Caprio din The Departed ar fi meritat o nominalizare la Oscar. În 2007, The Departed a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor, Martin Scorsese, însă Leo a fost trecut cu vederea. Di Caprio joacă rolul unui polițist care se infiltrează în mafie, într-un triller care te ține cu sufletul la gură.

The Aviator, 2004

Un film cu 11 nominalizări la Oscar, regizat de Martin Scorsese, cu di Caprio în rolul principal este deja o rețetă a succesului. Leo joacă magnific rolul lui Howard Hughes, un inventator și un om de afaceri milionar. Actorul a primit o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună interpretare într-un rol principal, însă nu a câștigat.

The Wolf of the Wall Street, 2013

Di Caprio a fost la un pas să câștige primul său Oscar în 2014, pentru rolul din The Wolf of the Wall Street. Bazat pe o poveste reală, filmul prezintă povestea unui broker celebru, Jordan Belfort care a câștigat milioane jucând la bursă.

The Revenant, 2015

Mult râvnitul Oscar a venit, în sfârșit, în 2015, după o interpretare magistrală în The Revenant. Sub regia lui Alejandro Gonzalez Inarritu, di Caprio joacă foarte convingător rolul lui Hugh Glass, într-un film cu 12 nominalizări la Oscar.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO