Cele mai bune filme cu Meg Ryan. Filmele de care nu ne plictisim niciodată - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Când spui Meg Ryan este imposibil să nu-ți vină în minte comediile romantice ale anilor ’80, ’90, poate cele mai bune filme cu care actrița se poate mândri în palmaresul carierei sale. Însă nu doar despre acestea vom vorbi.

Deși azi nu mai joacă, Meg Ryan rămâne acea actriță pe care o admirăm de fiecare dată în filmele mai vechi, filme de care parcă nu ne plictisim niciodată.

Dar să vedem care sunt cele mai bune filme cu Meg Ryan:

When Harry Met Sally…

Cu ușurință, cel mai bun lucru realizat vreodată de Meg Ryan împreună Nora Ephron, When Harry Met Sally…, din 1989 … este culmea comediilor romantice. În plus, pentru a redefini genul acelor timpuri, filmul reprezintă cea mai mare și mai impresionantă realizare a ceea ce înseamnă o comedie romantică. Meg Ryan joacă superb alături de Billy Crystal, iar perechea lor imaginară a reprezentat decenii la rând inspirație pentru îndrăgostiți.

Innerspace

Joe Dante este maestrul unei arte pierdute: comedia SF. În anii ’80 am văzut o mulțime de filme de acest gen – Ghostbusters, Back to the Future, Bill & Ted’s Excellent Adventure – însă numai unul o are în rolul principal pe Meg Ryan: Innerspace, capodopera ingenioasă a lui Dante. Împreună cu Dennis Quaid și Martin Short, Ryan primește un concept amuzant pe care îl transformă în ceva briliant.

Sleepless in Seatle

Al doilea film din lista de trei ce poartă semnătura lui Nora Ephron, Sleepless in Seatle o pune pe Ryan în echipă cu efervescentul Tom Hanks și încă o dată redefinesc ceea ce înseamnă genul comediei romantice. În loc să-i pună pe amândoi în scenă cu o întâlnire simpatică în primul act, Ephron încearcă să amâne cât mai mult interacțiunea lor față în față. Tactici similare au fost replicate de atunci, însă nimic nu a mai fost la fel.

Anastasia

Multe actrițe visează să prindă rolul principal într-un film de animație. În zilele noastre, în loc să folosească vocile actorilor, filmele animate recrutează talente obișnuite să joace roluri de acțiune live, pentru a asigura puterea stelară atât de necesară pentru ca filmul să se desfășoare bine. În mod natural, acest lucru înseamnă un buget mai mic. Meg Ryan a prins rolul Anastasiei într-un film care nu a fost produs de Disney, dar a arătat ca o capodoperă. Ryan este suficient de talentată pentru a face o impresie bună, iar filmul rămâne unul dintre cele mai bune, nu doar din genul lui.

Youve Got Mail

Al treilea film din trilogia semnată de Meg Ryan și Ephron, You’ve Got Mail îi reunește din nou pe Tom Hanks cu frumoasa și talentata actriță a anilor ’80. Cei doi joacă rolurile a doi proprietari de magazine, rivali – Ryan și librăria sa independentă, mică și Hanks cu imensul lui conglomerat de librării – care se îndrăgostesc pe email, nici unul neștiind că persoana din spatele ecranului este inamicul afacerii sale. Este o adaptare simpatică a filmului din 1937, The Shop Around the Corner, o reinterpretare modernă a unei povești de dragoste clasice.

The Doors

Un film biografic care a apărut cu câteva decenii înainte ca Bohemian Rhapsody să retrezească interesul pentru acest gen, The Doors face profilul lui Jim Morrison și a influenței pe care a avut-o trupa sa asupra fanilor în anii ’60- ’70.

Ryan o interpretează pe Pamela Courson alături de Val Kilmer și Kyle MacLachlan, mai mult sau mai puțin rămânând una dintre intrările mai puternice din panteonul muzicii biopice. Asemenea filmelor de gen și The Doors a primit o mulțime de critici, numele lui Ryan fiind printre cele amintite atunci când a primit recenzii negative. Pasionații de musical și în special fanii The Doors, vor privi tot timpul acest film drept o capodoperă.

Joe vs. The Volcano

Încă o dată Meg Ryan și Tom Hanks fac echipă cu Nora Ephron, aducând pe marele ecran această comedie romantică din anii ’90 pentru care se pare că nu s-au temut să-și asume toate riscurile. Este un film captivant și fermecător, fără nici un efort din partea nimănui, în mare parte datorită celor doi actori minunați. Un astfel de film ne face de fiecare dată să-i simțim lipsa lui Meg Ryan de pe ecrane.

In The Cut

Scris și regizat de Jane Campion, In The Cut este un thriller romantic din 2003 în care Ryan joacă rolul unei profesoare de limba engleză, revigorată de un detectiv de la omucideri, jucat de Mark Ruffalo. Cei doi sunt acompaniați de Jennifer Jason Leigh, dar nici o interpretare nu e la fel de controversată ca a lui Ryan: filmul a provocat destulă revoltă la acea vreme și cu siguranță merită o reexaminare după toți acești ani

Courage Under Fire

Un film care aruncă o privire în trecutul unui ofițer al armatei americane, pe măsură ce investighează o femeie comandant ce primește Medalia de onoare în prezent. Courage Under fire îi care ca protagoniști pe Denzel Washington și Meg Ryan, în rolurile lui Nat Sterling și respectiv Karen Walden. Filmul este deștept, ferm și serios, trei caracteristici pe care Meg Ryan le joacă foarte bine. Și mai mult decât orice, filmul este captivant și eroic.

Restoration

În cariera fiecărui mare actor, există întotdeauna o piesă de epocă. Restoration este acel film de epocă al lui Meg Ryan. Cu acțiunea în timpul domniei lui Carol al II-lea, filmul urmărește fostul medic al regelui în timp ce îi ajută pe londonezii care suferă de ciumă. Acesta a fost unul dintre primele filme în care Ryan a demonstrat că este mult mai mult decât o actriță care știe să joace în comedii romantice; a demonstrat că este capabilă de roluri extrem de serioase și emoționante.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO