fbpx

Căutare

Share this article

Michael Caine a fost un personaj important la Hollywood în ultimii 50 de ani, iar printre cele mai bune filme cu el se numără Italian Job, The Dark Night sau Inception.

Michael Caine este acel actor ce se potrivește atât în roluri de cavaler, gentleman, dar și infractor scrupulos, menit să ne încânte cu talentul său.

În onoarea lui, ne-am gândit să facem o retrospectivă cu cele mai bune 10 filme în care a jucat Michael Caine.

Hannah And Her Sisters

Hannah and Her Sisters este o comedie din 1986 regizată și scrisă de Woody Allen. Filmul o urmărește pe Hannah, personajul principal și pe surorile ei în timp ce trăiesc viața din Manhattan. Deși pare că cele trei femei își spun reciproc totul, nu este cazul și minciunile și adevărurile lor nespuse sunt cele care conduc complotul înainte.

Pe lângă Michael Caine, filmul îi mai are în rolurile principale pe Mia Farrow, Diane Wiest și Barbara Hershey. Filmul a fost lăudat de critici pentru umorul său inteligent și performanțele puternice ale distribuției sale.

Children Of Men

Acțiunea filmului se petrece într-un viitor în care oamenii nu mai sunt capabili să se reproducă, ceea ce înseamnă că omenirea se află în prăpastia dispariției. Amenințarea cu dispariția aruncă Marea Britanie în haos și legea marțială este invocată pentru a introduce o anumită ordine societății. Cu toate acestea, pe măsură ce o femeie devine prima persoană care este însărcinată în peste 27 de ani, haosul se întoarce în Marea Britanie.

Filmul a fost atât un succes, criticii lăudând filmul pentru capacitatea sa de a acoperi drama umană cu fabule distopice și secvențe de acțiune tensionate.

The Dark Knight

Probabil cel mai important film în care a jucat Michael Caine în secolul 21, The Dark Knight a fost un succes uriaș la lansarea sa, în 2008. După Batman Begins, filmul îl urmărește pe Batman în timp ce încearcă să aducă ordinea la Gotham, în timp ce Joker încearcă să reducă totul la haos. În afară de războiul dintre Batman și Joker, filmul se amestecă și în comploturi mai subtile, cum ar fi bătălia politică a lui Harvey Dent împotriva poporului.

Filmul a avut un mare succes, criticii lăudându-l pentru intriga sa sumbră, întunecată și palpitantă. Pe lângă recenziile criticilor, Heath Ledger a câștigat un Oscar postum pentru interpretarea rolului lui Joker, iar filmul a câștigat peste un miliard de dolari la box-office.

Zulu

Bazat pe povestea adevărată a bătăliei de la Rorke’s Drift din 1889, filmul arată cum în jur de 150 de soldați britanici, dintre care mulți au fost răniți, au reușit să obțină o victorie șocantă (dar în cele din urmă neimportantă) împotriva unei armate de 4500 de războinici zulu.

Chiar dacă filmul nu este, în mod evident, 100% precis din punct de vedere istoric, îi descrie pe zulu ca fiind războinici cerebrali, gânditori, mai degrabă decât ca pe niște barbari. Este unul dintre cele mai bune spectacole realizate de Michael Caine.

Sleuth

În rolurile principale cu Michael Caine și legendarul Laurence Olivier, Sleuth urmează povestea a doi bărbați închiși într-o bătălie intelectuală. Unul este un scriitor de crime, celălalt este un soț infidel care ar fi fost ucis. Este un film intens și inteligent, cu adevărat convingător de la început până la sfârșit.

Criticii au lăudat filmul pentru performanțele sale puternice oferite de Laurence Olivier și Michael Caine, precum și pentru complotul său captivant și inteligent.

Alfie

Alfie din 1966 îl urmărește pe Michael Caine în rolul principal de cocoș efeminat și inteligent. Filmul arată cum Alfie se mută de la femeie la femeie, tratându-și soția gravidă îngrozitor și având o aventură cu o femeie căsătorită (cea pe care în cele din urmă o lasă însărcinată).

Filmul a primit aprecieri universale din partea criticilor, mulți lăudându-l pentru performanța lui Michael Caine, precum și pentru greutatea emoțională oferită de intrigă. În plus față de laudele critice, Michael Caine a fost nominalizat la Oscar pentru rolul său din acest film.

Mona Lisa

Cu Michael Caine și Bob Hoskins în rolurile principale, Mona Lisa îl urmărește pe George (Bob Hoskins), un membru dur al mafiei, eliberat recent din închisoare după ce a acceptat să fie luat în colimator pentru șeful său, interpretat de Michael Caine. Intriga se învârte în jurul lui George care acceptă să fie șofer pentru Simone, dar încet, încet începe să-i placă.

Este un film de un romantism întunecat care reușește cu măiestrie să combine elementele sale dark atât cu romantismul, cât și cu comedia. În plus, criticii au fost plini de laude pentru portretul emoțional și profund al lui George Hoskins.

The Man Who Would Be King

Regizat de John Huston, cu Michael Caine și Sean Connery în rolurile principale, The Man Who Would Be King spune povestea a doi soldați din epoca victoriană care complotează să preia o țară îndepărtată din Orientul Mijlociu. Filmul se mândrește cu o distribuție de zile mari, printre care și Christopher Plummer și Saeed Jeffrey.

Criticii au lăudat acest film pentru intriga sa palpitantă, distractivă și plin de umor, care a fost promovată și mai mult de interpretările lui Michael Caine și Sean Connery.

An Accidental Studio

An Accidental Studio este un film documentar care detaliază contribuția influentă și importantă pe care Handmade a adus-o pentru afacerea filmului britanic. Studioul a lansat filme unice precum Viața lui Brian, Time Bandits și Mona Lisa. Documentarul este o privire emoționantă asupra unora dintre cele mai importante filme britanice din toate timpurile.

În plus față de Michael Caine, filmul îi are și pe Billy Connolly, Helen Mirren și Michael Palin în distribuție.

The Ipcress File

The Ipcress File nu a primit atenția pe care o merită astăzi. Cu Michael Caine în rolul principal al personajului Harry Palmer, filmul urmează povestea unui spion care trebuie să navigheze într-un scandal de spălare a creierului pentru a salva un om de știință pe nume Dr. Radcliffe. Este un thriller de spionaj palpitant care a folosit tehnici unice ale cinematografiei pentru a oferi imagini fantastice.

Filmul a fost lăudat de critici pentru intriga sa palpitantă, precum și vizualele sale uimitoare și interpretarea stelară a lui Michael Caine în rolul Harry Palmer.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO