Cele mai bune filme cu Ralph Fiennes - de la îndrăgostit pasional la lord malefic - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai bune filme cu Ralph Fiennes - de la îndrăgostit pasional la lord malefic

Capacitatea lui Ralph Fiennes de a interpreta personaje contradictorii, de a reda emoţii cutremurătoare cu doar o privire sau de a trece de la îndrăgostitul sensibil la criminalul nemilos l-a adus, fără drept şi poate, în rândul actorilor-emblemă.
Share this article

Când spui Ralph Fiennes spui eleganţă britanică, spui poveşti de dragoste din alte timpuri şi talent, mult talent. Actorul s-a remarcat iniţial pe scenă, ca un excelent interpret al personajelor lui Shakespeare, dar primul lui rol pe marele ecran l-a propulsat rapid în rândul marilor actori ai lumii. Capacitatea lui de a interpreta personaje contradictorii, de a reda emoţii cutremurătoare cu doar o privire sau de a trece de la îndrăgostitul sensibil la criminalul nemilos l-a adus, fără drept şi poate, în rândul actorilor-emblemă. Iar să alegi cele mai bune filme cu Ralph Fiennes este o provocare, pentru că a făcut roluri memorabile în pelicule care poate nu au avut succes de box-office, dar şi în unele ce au făcut istorie.

La răscruce de vânturi, 1992

N-ai cum să vorbeşti despre cele mai bune filme cu Ralph Fiennes fără să vorbeşti despre filmul lui de debut pe marele ecran, La răscruce de vânturi. Adaptarea cinematografică a romanului lui Emily Bronte prezintă povestea a 2 familii pe parcursul a 2 generaţii, poveste marcată de iubiri sfâşietoare, ură nemărginită, pasiune extremă şi temeri dureroase. Alături de Juliette Binoche, în rol dublu, interpretându-le pe Cathy Earnshow şi Catherine Linton, Fiennes întruchipează cu Heathcliff puternic, pătimaş, marcat de lupta continuă între ură şi iubire.

Lista lui Schindler, 1993

Rolul lui Amon Goeth, un ofiţer nazist care consideră că puterea este capacitatea de a ucide la întâmplare, un monstru pentru care orice motiv era suficient de bun pentru a lua viaţa cuiva, i-a adus lui Ralph Fiennes Premiul BAFTA pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, precum şi câte o nominalizare la Globul de Aur şi Oscar, pentru aceeaşi categorie.

Filmul regizat de Steven Spielberg prezintă povestea lui Oskar Schindler, un om de afaceri german care salvează, în timpul Holocaustului, vieţile a peste 1000 de evrei şi îi angajează în propria fabrică. 7 premii Oscar, 7 premii BAFTA şi 3 Globuri de Aur a luat pelicula considerată de critici drept una dintre cele mai bune din toate timpurile.

Pacientul englez, 1996

Drama romantică Pacientul englez nu avea cum să lipsească din lista cu cele mai bune filme cu Ralph Fiennes. Pelicula bazată pe romanul cu acelaşi nume al lui Michael Ondaatje vorbeşte despre povestea unei asistente care, spre finalul celui de-al Doilea Război Mondial, se retrage în Toscana, Italia împreună cu un pacient desfigurat şi suferind de amnezie. O întâlnire neaşteptată cu un cunoscut al pacientului dă startul unor reacţii în lanţ, în care iubirea, fericirea şi disperarea sunt cuvinte de ordine. 40 de premii a câştigat filmul printre care 9 Oscaruri, 2 Globuri de Aur şi 6 premii BAFTA. Fiennes a primit pentru interpretarea sa din rolul Contelui Almasy o a doua nominalizare la Oscar, dar şi la BAFTA şi Globurile de aur pentru Cel mai bun actor.

Seria Harry Potter

Interpretarea sinistrului lord Voldemort (Cap de Mort) din seria de succes Harry Potter l-a făcut cunoscut pe Fiennes şi tinerei generaţii. Mai întâi romanele, iar apoi filmele care prezintă povestea lui Harry Potter, un vrăjitor care toată copilăria nu a ştiut nimic despre puterile sale magice, şi lupta continuă cu Voldemort, o fiinţă malefică al cărei scop major era răzbunarea şi preluarea puterii în tărâmul vrăjitoriei.

Fiennes a fost la un pas să refuze rolul despre care considera că îl aruncă într-o poveste banală pentru copii. Sora sa, mamă a 3 copii, a fost cea care a insistat să-i dea o şansă, ştiind cât de repede prindeau romanele la toţi copiii din jurul ei.

Hotel Grand Budapest, 2014

Hotel Grand Budapest este un alt mare succes ce face parte din lista cu cele mai bune filme cu Ralph Fiennes. Nominalizată de 9 ori la premiile Oscar şi câştigătoare a Globului de Aur, pelicula este construită ca o poveste în poveste. Acţiunea are loc într-o ţară imaginară din centrul Europei, în perioada de expansiune a fascismului. Monsieur Gustave, interpretat de Ralph Fiennes, este administratorul unui hotel elegant dintr-o zonă montană. Implicat într-o crimă petrecută în hotelul pe care îl conduce, acesta dă startul unui şir de poveşti marcate de dragoste, nesiguranţă, violenţă şi curaj. Pentru interpretarea sa excepţională, actorul a fost nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol principal, la premiile Globul de Aur.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora