fbpx

Căutare

Share this article

Lucrul de care lumea are cea mai mare nevoie acum și va avea probabil întotdeauna este accesul la educație, iar aceste filme cu rol educativ pentru tineri reprezintă exact dovada de care avem nevoie.

Pentru mulți oameni, filmele reprezintă una dintre cele mai mari plăceri ale vieții. Te așezi cu o un castron de floricele de porumb în brațe, stingi lumina și te scufunzi în universul altcuiva fără să părăsești măcar casa ta. Pentru câteva ore, râzi și plângi. Dacă este un film grozav, până când luminile se aprind din nou și floricelele au fost uitate de mult, pleci cu o perspectivă despre tine, despre lume sau despre ambele. Iar filmele de care simțim că avem mare nevoie azi sunt acelea cu rol educativ pentru tineri. Acestea dovedesc faptul că educația chiar poate schimba lumea.

Filme cu rol educativ pentru tineri: Fredom Writers (2007)

Filmul este bazat pe povestea adevărată a lui Erin Gruwell, o tânără profesoară care simte că are rolul de a inspira o clasă de elevi vulnerabil, să învețe să fie toleranți, să aplice cunoștințele dobândite și să acceseze educația și dincolo de liceu. inspiră clasa ei de elevi expuși riscului să învețe toleranța, să se aplice și să urmeze educația dincolo de liceu. În rolul principal o vedem pe nimeni alta decât Hilary Swank.

School of Rock (2003)

Un muzician, adept al stilului heavy metal este exclus din propria trupă și reușește să obțină postul de profesor la o școală privată. El decide să creeze o nouă trupă – folosind copiii din clasa sa – pentru a câștiga o competiție împotriva vechii sale trupe. Cu Jack Black în rol principal.

Filme cu rol educativ pentru tineri: The Ron Clark Story (2006)

O poveste inspirațională a unui tânăr profesor care își părăsește orașul natal pentru a preda într-o școală publică din New York. Prin utilizarea cu mare pasiune a regulilor speciale pentru sala de clasă, este capabil să facă o diferență remarcabilă în viața elevilor săi. Un bun exemplu este o elevă din clasa sa, cu o condiție financiară și familială extrem de precară, ce reușește, în ciuda condițiilor grele – ea este cea care trebuie să aibă grijă de cei trei frați ai săi – să ajungă elevul de top al școlii. În rolul principal, Matthew Perry.

Precious (2009)

Şansele nu sunt tocmai de partea unei adolescente afro-americane, care este deja însărcinată cu al doilea copil şi nici măcar nu ştie să citească sau să scrie. Dar când este acceptată într-o școală alternativă, un profesor și o asistentă își propun să o ajute să-și schimbe viața.

Filme cu rol educativ pentru tineri: Music of the Hearts (1999)

O profesoară de vioară căreia îi este greu să obțină un loc de muncă își creează unul, construind un program de muzică într-o școală din Harlem din centrul orașului. Bazat pe o poveste adevărată.

Mr. Holland’s Opus

Un compozitor ia o slujbă ca profesor de muzică pentru a se descurca mai bine cu banii și ajunge să se îndrăgostească de profesie. Dar poate el să se conecteze cu fiul său surd în același mod în care se conectează cu elevii săi?

Filme cu rol educativ pentru tineri: Dangerous Minds (1995)

Un fost ofițer de marină primește un loc de muncă temporar ca professor la o școală afectată de sărăcie. Din cauza lipsei de entuziasm a elevilor la sosirea ei, folosește metode foarte neașteptate pentru a-i face să aibă încredere în ea. În rol principal, Michelle Pfeiffer.

Stand and Deliver (1988)

Un profesor dur insistă să-și împiedice elevii expușii vulnerabilității din cauza problemelor socio-economice să abandoneze școala. El le schimbă viața învățându-i matematică avansată. Bazat pe o poveste adevărată.

Filme cu rol educativ pentru tineri: Lean on Me (1989)

Un nou director tiran intră în cea mai proastă școală din New Jersey. Țelul lui este să crească notele la testele copiilor traficanți de droguri, astfel încât consiliul școlar local să nu piardă controlul școlii în favoarea statului. Recompensa lui, dacă reușește? Faimă durabilă și niciodată concediat.

Dead Poets Society (1989)

Este anul 1959, iar un profesor care rupe pagini din cărți își propune să inspire dragostea pentru poezie elevilor săi de la școală. Atitudinea sa și perspectiva proaspătă au un impact profund asupra vieții elevilor săi.

Filme cu rol educativ pentru tineri: To Sir With Love (1967)

Un inginer care se trezește fără un loc de muncă se angajează ca profesor în mahalalele din estul Londrei. Dar elevii săi au un plan de a-l distruge și de a-l alunga, așa cum au făcut-o cu fostul lor profesor.

The Breakfast Club (1985)

Până acum, ei stăteau fiecare în găști diferite. Dar acum, blocați împreună în detenție în timpul weekendului, cu un director dur care stă cu ochii pe ei, își împărtășesc poveștile personale, reușesc să se vadă dincolo de stereotipuri și descoperă că nu sunt atât de diferiți până la urmă.

Filme cu rol educativ pentru tineri: Sumer School (1987)

Un profesor este pregătit să plece în Hawaii pentru vacanța de vară, când directorul adjunct îl face să-și anuleze planurile și să predea la școala de vară pentru o grămadă de adolescenți care nu vor să învețe. Când găsește o metodă „să-i mituiască”, începe să-i cunoască și să se conecteze cu ei.

The Miracle Worker (1962)

Helen Keller a fost prima persoană surdo-orbă care a obținut o diplomă de licență. Ea a fost, de asemenea, autoare, conferențiar și activistă politică. Dar drumul până acolo nu a fost ușor. Filmul spune povestea reală a modului în care profesoara ei, Anne Sullivan, a reușit să o învețe să comunice.


Fotografiile din acest articol ne-au fost furnizate de Depositphotos.com

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO