Cele mai bune filme cu Sophia Loren - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai bune filme cu Sophia Loren

Iata un top 10 cu cele mai bune filme din cariera sa, în care Sophia Loren a strălucit prin talentul și frumusețea ei.
Share this article

Sophia Loren, o icoană a cinematografiei italiene și mondiale, și-a lăsat o amprentă puternică în lumea filmului. Cu o carieră ce se întinde pe mai bine de șase decenii, ea a jucat într-o varietate de roluri memorabile. Iata un top 10 cu cele mai bune filme din cariera sa, în care Sophia Loren a strălucit prin talentul și frumusețea ei uluitoare.

„Two Women” (1960)

Regia: Vittorio De Sica

Sophia Loren a câștigat un Premiu Oscar pentru rolul său din acest film, unde o interpretează pe Cesira, o mamă italiană care se luptă să-și protejeze fiica în timpul războiului.

Cele mai bune filme cu Sophia Loren: „Marriage Italian Style” (1964)

Regia: Vittorio De Sica

O comedie romantică care o găsește pe Sophia Loren în rolul Filumena, o femeie independentă care își ține iubitul aproape printr-un mariaj provocator.

„Yesterday, Today and Tomorrow” (1963)

Regia: Vittorio De Sica

Filmul prezintă trei povești separate care ilustrează diferitele etape ale vieții unei femei italiene interpretate de Sophia Loren.

„A Special Day” (1977)

Regia: Ettore Scola

Sophia Loren și Marcello Mastroianni se întâlnesc în acest film captivant despre două suflete singuratice care își găsesc alinarea în timpul unei zile speciale în Italia fascistă.

„Sunflower” (1970)

Regia: Vittorio De Sica

O dramă cutremurătoare despre soția italiană care își caută soțul dispărut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Cele mai bune filme cu Sophia Loren: „It Started in Naples” (1960)

Regia: Melville Shavelson

Sophia Loren și Clark Gable joacă într-o comedie romantică în care un avocat american se confruntă cu amintiri din trecut când vine în Napoli.

„The Pride and the Passion” (1957)

Regia: Stanley Kramer

 Loren a împărțit ecranul cu Cary Grant și Frank Sinatra în această aventură epică despre o misiune de a transporta un tun masiv în Spania ocupată de Napoleon.

„Arabesque” (1966)

Regia: Stanley Donen

Sophia Loren și Gregory Peck se reunesc pentru o aventură plină de suspans și mister, cu intrigă internațională și decodare de mesaje secrete.

Prêt-à-Porter” (1994)

Regia: Robert Altman

O comedie satirică care aruncă o privire ironică asupra lumii modei și a industriei de pret-a-porter din Paris. Sophia Loren își face apariția într-un rol memorabil alături de un ansamblu impresionant de actori, oferind o perspectivă amuzantă și excentrică asupra acestui domeniu glamuros.

Cele mai bune filme cu Sophia Loren: „The Countess From Hong Kong” (1967)

Regia: Charles Chaplin

Loren a lucrat alături de legendarul Charlie Chaplin în acest film despre o contesă în căutarea dragostei pe un vas de croazieră.

Aceste filme cu Sophia Loren reflectă versatilitatea ei ca actriță și frumusețea sa, cucerind publicul din întreaga lume cu talentul și farmecul ei uimitor.

Citește și: Viața actriței Sophia Loren, prima femeie care a câștigat un Oscar într-un film străin. De la sărăcia lucie și dragostea neîmplinită a părinților ei, până la marea iubire ce i-a guvernat întreaga viață

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora