Cele mai bune filme în 2022 - LIFE.ro

Căutare

Share this article

După 2 ani de zile cu cinematografe închise, filmări îngreunate şi premiere amânate, anul acesta a fost cel în care lucrurile s-au apropiat de imaginea de odinioară. Am avut parte de premiere ale unor filme nu doar extrem de aşteptate, dar şi foarte apreciate şi nici ultimele luni ale anului nu se anunţă deloc plictisitoare la acest capitol. Cele mai bune filme în 2022 au adus sute de milioane de oameni în cinematografe şi au dat naştere unor mulțimi de discuţii pe seama lor.

Elvis

Filmul biografic dedicat regelui rock`n`roll a fost regizat de nimeni altul decât de Baz Luhrmann, eternul îndrăgostit de creaţii extravagante precum Moulin Rouge sau Marele Gatsby. Nu a făcut rabat nici de această dată de la elementele spectaculoase, aşa că bucăţile muzicale îţi vor rămâne multă vreme întipărite în memorie. Austin Butler este cel care a intrat în pielea lui Elvis Presley, iar interpretarea lui, în special în scenele muzicale a cucerit publicul, dar Tom Hanks, în rolul impresarului artistului, este cel care a reuşit din nou să cucerească publicul.

Top Gun: Maverick

A fost poate cel mai aşteptat film în rândurile celor de peste 40 de ani, nostalgici după povestea anilor `80, cea care l-a şi transformat pe Tom Cruise în star la Hollywood. Sequelul regizat de Joseph Kosinski a reuşit ce nu prea mai reuşesc de multă vreme peliculele comerciale care nu au super eroi în prim-plan: să umple sălile de cinema şi să adune încasări de 125 de milioane de dolari numai în primul weekend de la lansare.

Doctor Strange în Multiversul nebuniei

Şi dacă tot am pomenit de super eroi, nu puteam să nu vorbim despre revenirea lui Benedict Cumberbatch pe marile ecrane, în rolul celebrului Doctor Strange. Nu de alta, dar a reuşit să adune la box office aproape 1 miliard de dolari, ceea ce ne arată încă o dată puterea filmelor din această categorie. Regizorul Sam Raimi a fost din nou ridicat în slăvi pentru această producţie, la fel şi Benedict Cumberbatch, care a anunţat că are nevoie de o pauză după filmările atât de intense.

Animale fantastice: Secretele lui Dumbledore

Eddie Redmayne a dat viaţă pentru a treia oară vrăjitorului Newt Scamander, iar Mads Mikkelsen, Jude Law, Katherine Waterston şi Ezra Miller au reuşit să completeze perfect peisajul fantastic ce a continuat aventurile din 2018, din Animale Fantastice: Crimele lui Grindelwald. Mads Mikkelsen a avut o misiune complicată, preluând rolul lui Grindelwald după ce Johnny Depp a fost scos din ecuaţie din cauza scandalului cu fosta soţie. Şi, spre surprinderea unora şi deliciul altora, Mikkelsen a reuşit să fie chiar mai convingător decât predecesorul său.

Moarte pe Nil

După succesul înregistrat în 2017 cu Crima din Orient Express regizorul şi actorul Kenneth Branagh îl readuce în prim-plan pe celebrul Hercule Poirot într-o nouă ecranizare a romanului Agathei Christie. Annette Benin, Russell Brand şi Gal Godot vin să completeze distribuţia şi reuşesc să readucă la viaţă o poveste ultra cunoscută, dar cu un aer proaspăt şi incitant.

The Outfit

Thrillerul regizat de Graham Moore nu face parte din categoria filmelor obişnuite cu gangsteri. Pune mai puţin accentul pe împuşcături, urmăriri şi altele din acelaşi registru şi se concentrează mai mult pe poveste şi pe felul în care este ea legată de actori, printre care se numără Mark Rylance şi Zoey Deutsch. Scenariul a fost co-scris de acelaşi Graham Moore, care a câştigat în trecut Oscarul pentru cel mai bun scenariu adaptat, pentru filmul The Imitation Game.

Avatar 2

Vobeam la început şi de premierele finalului de an, iar sequelul pentru Avatar este cea mai aşteptată dintre ele. Producţia a început în urmă cu 10 ani deja şi a beneficiat de o tehnologie special inventată pentru filmările subacvatice. James Cameron îi readuce pe marile ecrane pe Sam Worthington, Zoe Saldana şi Sigourney Weaver şi a pregătit un rol special pentru febleţea sa, Kate Winslet. Premiera este programată pentru 16 decembrie.

Imagini din acest articol ne-au fost furnizate de depositphotos.com.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO