Cele mai bune seriale de pe Netflix în acest moment - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai bune seriale de pe Netflix în acest moment

Au existat numeroase adaptări ale romanelor Ripley ale Patriciei Highsmith înainte, niciuna mai faimoasă decât filmul The Talented Mr Ripley din 1999, cu Matt Damon în rolul principal.
Share this article

Dacă ne întrebăm care sunt cele mai bune seriale de pe Netflix în acest moment, trebuie să facem o simplă căutare pe Google pentru a vedea care este ratingul în timp real. Astfel, pentru programele difuzate în România, următoarele 7 seriale sunt cele mai bune, în sensul că sunt cele mai vizionate la noi.

Cazul Asunta

Nu ducem lipsă de hrană pentru crime adevărate pe Netflix, dar acest nou serial dă o turnură dramatizată a formatului, ducându-ne direct în buricul anchetei privind uciderea lui Asunta Basterra. Pe măsură ce zilele tensionate se derulează, vedem cum poliția ajunge să-i suspecteze pe părinții ei adoptivi Rosario Porto și Alfonso Basterra, care au raportat inițial dispariția ei.

Deși serialul este departe de a fi ușor de urmărit din cauza subiectului său tragic, serialul face tot posibilul să deslușească posibilele motivații ale lui Porto și Basterra, punând în același timp în lumină munca poliției implicate în obținerea justiției pentru Asunta.

Cele mai bune seriale de pe Netflix: Detectivii de la Dead Boy

Au trecut aproape doi ani de la debutul serialului The Sandman, iar în timp ce fanii așteaptă sezonul 2, acest nou serial care se desfășoară în același univers este aici pentru a umple golurile. Bazat pe benzile desenate cu același nume ale lui Neil Gaiman, Dead Boy detectives îi urmărește pe Charles și George, două fantome adolescente care lucrează ca detectivi pe Pământ, rezolvând mistere supranaturale și ajutând alte spirite să treacă la viața lor de apoi.

Poate că nu se ridică la înălțimea lui The Sandman, dar acest nou serial are un ton și un stil propriu și este o aventură care merită să fie urmărită în sine. Este mai întunecat decât s-ar putea aștepta unii, și cu atât mai bine pentru asta, și, deși există unele fire de intrigă care funcționează mai bine decât altele și unele dialoguri greoaie de-a lungul timpului, acest serial este susținut de câteva interpretări extraordinare, de linii emoționale și de un duo central care sunt absolut dinamită pe ecran împreună.

Baby Reindeer

Nu există nicio îndoială că mulți vor vorbi despre această dramă în șapte părți care, la prima vedere, mulți ar putea crede că este o comedie – dar care, de fapt, dă lovitură după lovitură devastatoare pe măsură ce ne adâncim în povestea reală a comediantului Richard Gadd.

După ce a creat și a scris serialul după ce l-a jucat ca one-man show de teatru, Gadd joacă rolul lui Donny Dunn, un comediant aspirant care lucrează într-un pub pentru a se descurca.

Acolo, el întâlnește o femeie vulnerabilă pe nume Martha, care începe să dezvolte o obsesie nesănătoasă față de el și devine hărțuitoarea lui. În timp ce natura implacabilă a mesageriei constante a Marthei punctează acest serial cu un fel de claustrofobie, de fapt, explorarea traumei din acest serial este cea care îl face genul de vizionare care va rămâne cu tine – și care îl va face pe Gadd un nume pe buzele multor oameni după aceea.

Dacă ați urmărit I May Destroy You, există asemănări clare cu seria Michaela Coel – dar aici, Gadd reflectă fără menajamente asupra propriului trecut și a propriilor căderi.

Cele mai bune seriale de pe Netflix: Ripley

Au existat numeroase adaptări ale romanelor Ripley ale Patriciei Highsmith înainte, niciuna mai faimoasă decât filmul The Talented Mr Ripley din 1999, cu Matt Damon în rolul principal. Cu toate acestea, poate că niciuna nu a fost la fel de fidelă romanelor și nici la fel de atrăgătoare ca acest nou serial original Netflix alb-negru, cu Andrew Scott în rolul principal.

Scott este uluitor, straniu și necunoscut în rolul escrocului Tom Ripley, care își croiește drum în viața lui Dickie Greenleaf, interpretat de Johnny Flynn, în anii 1960. Este un serial magistral, tensionat, cu un stil de neuitat, imagini superbe și interpretări fenomenale, în timp ce intriga vă va ține pe loc și va duce la mai mult de câteva suspine, iar episoadele continuă.

3 Body Problem

Venit de la faimoșii creatori ai Game of Thrones, David Benioff și DB Weiss, și de la Alexander Woo de la True Blood, acest serial a fost așteptat de ceva vreme, de când a fost anunțat pentru prima dată în 2020. Bazat pe romanul cu același nume al autorului de science-fiction Liu Cixin, 3 Body Problem vede cum decizia fatală a unei tinere din China anilor 1960 se reverberează în spațiu și timp până în zilele noastre.

De-a lungul celor opt episoade, urmărim un grup de cinci oameni de știință care fac echipă cu un detectiv atunci când lumea din jurul lor încetează să mai urmeze legile naturii. Dar care este amenințarea la adresa Pământului și vor reuși ei să salveze omenirea? Cu o mulțime de fețe familiare, această nouă producție lucioasă va fi cu siguranță un succes pentru orice fan al genului SF și îi va face pe telespectatori să se întrebe rapid dacă vor mai urma și alte sezoane.

Cele mai bune seriale de pe Netflix: Programul: Escroci, secte și răpiri

În loc să fie un documentar care face un pas înapoi și explorează un subiect la îndemână, The Program te cufundă în lumea halucinantă a The Academy at Ivy Ridge, un internat disciplinar care face parte din industria mai largă și în continuă evoluție a adolescenților din SUA.

Regizoarea Katherine Kubler poate că a părăsit școala cu mulți ani în urmă, dar impactul perioadei petrecute acolo este vizibil pe măsură ce ne adâncim în experiența ei și primim mărturii emoționante de la mulți dintre elevii care au fost smulși din viața lor pentru a frecventa această instituție. Cu o mulțime de povești, dovezi (atât scrise, cât și filmate) și chiar și câteva întâlniri cu unii dintre lucrătorii școlii, acest film în trei părți este tulburător în multe părți, dar este totuși o vizionare importantă.

The Gentlemen

Proprietăți de țară, costume de găină și canabis se combină în această ultimă aventură a lui Guy Ritchie, care se întoarce la rădăcinile TV pe care Ritchie le stabilise pentru acest proiect înainte de lansarea sa ca film în 2020. În acest nou serial în opt părți, îl urmărim pe Eddie Horniman (Theo James), care are parte de un șoc atunci când moștenește conacul de țară al tatălui său, doar pentru a afla că acesta găzduiește de fapt un imperiu uluitor de canabis.

Dar lucrurile se complică și mai mult atunci când o serie de personaje periculoase vor să obțină o parte din operațiune, ceea ce îl determină pe Eddie să se infiltreze și mai mult în lumea interlopă a criminalității, pentru care inițial nu pare a fi făcut special. Cu fețe bine cunoscute precum Vinnie Jones și Ray Winstone, precum și Max Beesley și Joely Richardson, acesta este un serial pe care îl poți parcurge foarte ușor.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora