fbpx

Căutare

Share this article

Fanii serialelor istorice au o colecție impresionantă la care pot apela pentru a-și satisface setea de istorie. În prezent, mai multe serii bazate pe fapte reale din istoria omenirii sunt difuzate la TV sau pe Netflix. De pildă, The Crown urmărește povestea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Serialul a fost aclamat de critici, iar fanii de abia așteaptă noul sezon, în care va apărea și Prințesa Diana. Cei pasionați de lupte, intrigi și războaie, se pot uita cu încredere la Vikings sau Spartacus. Iată care sunt cele mai bune seriale istorice:

Cele mai bune seriale istorice:  The Crown, 2016

Serialul americano-britanic produs de Netflix, The Crown, a câștigat simpatia publicului încă de la primele episoade. Serialul urmărește viața Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, începând din momentul căsătoriei acesteia cu Prințul Filip. The Crown a primit Globul de Aur pentru cel mai bun serial dramatic și pentru cea mai bună actriță într-un serial dramatic. Claire Foy, actriță care o interpretează pe Regina Marii Britanii, a primit și premiul Emmy pentru prestația sa impresionantă.


Vezi și: Cele mai tari seriale SF din toate timpurile


Cele mai bune seriale istorice: The Vikings, 2013 

Difuzat de postul de televizune History, The Vikings este un serial istoric dramatic inspirat de povestirile despre unul dintre cei mai cunoscuți eroi norvegieni – vikingul Ragnar Lodbrok. Astfel, serialul ne “teleportează” în lumea brutală, plină de sânge și violență, a vikingilor, urmărind povestea misteriosului Ragnar, care organizează primele raiduri ale acestor războinici feroce în Anglia.

Cele mai bune seriale istorice: Spartacus: Blood and sand, 2010-2013

Violență, lupte crâncene, mult sânge, la fel de mult sex, răzbunare, intrigi peste intrigi, situații complet neașteptate, răsturnări de situație –  acestea sunt ingredientele care au transformat serialul Spartacus: Blood and sand într-un adevărat fenomen. Acțiunea serialului se învârte în jurul gladiatorului Spartacus, care încearcă să își facă dreptate și să se răzbune pe cei care i-au făcut rău.

Cele mai bune seriale istorice: The Tudors, 2007-2010

The Tudors, o productie  canadiano-americano-irlandeză, a fost foarte apreciat de fanii serialelor istorice. “Dinastia Tudorilor” se concentrează pe domnia regelui Henric al VIII-lea al Angliei și ne introduce în atmosfera de la Curtea Regală Britanică. Henric al VIII-lea este cunoscut pentru faptul că a eliminat catolicismul din insulă în favoarea anglicanismului și a avut șase soții (pe două le-a omorât).

Medici: Masters of Florence, 2016 

Serialul care poate fi urmărit pe Netflix prezintă povestea Dinastiei Medici, acțiunea fiind plasată în Florența secolului al XV-lea. Personajul în jurul căruia se învârte acțiunea este Cosimo, care a fost ales liderul Republicii Florentine în 1434.

Cele mai bune seriale istorice: Boardwalk Empire, 2010-2014

Boardwalk Empire este un serial care a făcut furori în urmă cu câțiva ani pe HBO, primind numeroase nominalizări la Premiile Emmy și câștigând un Golden Globe pentru cel mai bun serial dramatic. Acțiunea are loc în  Atlantic City, New Jersey, în timpul Prohibiției (anii ‘20-’30) și se concentrează pe personajul Enoch „Nucky” Thompson, un politician care ajunge să controleze întregul oraș în această perioadă controversată din istoria Americii. Nucky interacționează cu personaje istorice, gangsteri, mafioți, politicieni, agenți guvernamentali, dar și oameni “de rând” care vor să îi vorbească. Episodul pilot a fost regizat de Martin Scorsese, iar producția acestuia a costat 18 milioane de dolari.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO