Căutare

Share this article

Austria este una dintre destinațiile preferate ale pasionaților de schi. Cu stațiuni plasate în zone spectaculoase, între munți, cu sute de kilometri de pârtii, legate între ele de cele mai modern mijloace de transport, cu hoteluri de lux și restaurante de top, stațiunile austriece sunt la mare căutare în orice iarnă. Iată care sunt cele mai bune stațiuni de schi din Austria:

Stațiuni de schi din Austria

Kitzbühel   

Șarmantă și romantică, Kitzbühel, situată în Alpi între Salzburg și Innsbruck, este, fără îndoială, una dintre cele mai bune stațiuni de schi din Austria. Prin pârtiile sale spectaculoase, priveliștea de vis, hotelurile superbe și restaurantele de top concurează de la egal la egal cu stațiunile de lux din Elveția. Kitzbühel este visul oricărui schior: are 170 de kilometri de pârtie, pentru orice nivel –  de la începător la super profesionist. Zonele de schi sunt trei la număr: Kitzbüheler Horn, Hahnenkamm și Bichlalm. Un autobuz leagă Kitzbühel de zona SkiWelt, adăugând încă 280 de kilometri de pârtii. Deși Kitzbühel e faimoasă pentru hotelurile sale de 4-5 stele, sunt și o mulțime de oferte de cazare la pensiuni fermecătoare, la prețuri decente.

Innsbruck     

Innsbruck este un oraș în care pasionații de schi trebuie să ajungă măcar o dată în viață. Are șase zone de schiat, ușor accesibile cu autobuzul sau cu telecabină. O cartelă OlympicWorld îți garantează accesul la 300 de kilometric de pârtie, inclusiv 50 de kilometri pe ghețarul Stubai, pentru experți. În apropiere de centrul orașului se află celebra pistă Nordkette, însă cu pantele sale abrupte nu este tocmai pentru începători. Și Hungerburg-Seegrube este tot pentru experții în schiat, însă există și o mulțime de zone pentru nivel intermediar și începător. De exemplu, pârtiile din Igls îi vor mulțumi pe toți schiorii și se ajunge extrem de ușor acolo, cu tramvaiul.

St. Anton

St. Anton este una dintre cele mai bune stațiuni de schi din Austria, în special pentru schiorii avansați. În St. Anton sunt unele dintre cele mai provocatoare și dificile piste din Alpi. Nu este locul în care să înveți să schiezi, însă există câteva pârtii bune pentru nivel intermediar. Cu un total de 280 de kilometric de pârtie, St. Anton, stațiune plasată la 2800 m altitudine, este cunoscută pentru traseele sale nemarcate, din afara pistei, pentru schiorii experți. La pârtii se ajunge extrem de ușor, chiar din centrul stațiunii.

Stațiunea este apreciată pentru hotelurile sale de lux, cafenelele pline de farmec, dar și pentru petrecerile de după o zi de schiat. Un autobuz îi poate duce pe schiorii mai lipsiți de experiență la pistele Lech and Zürs, incluse și ele pe ski-passul Arlberg, care oferă accesul la 340 kilometri de pârtie în zona Arlberg.

Lech

Stațiunea Lech, legată de St. Anton de o telecabină, este locul favorit al celebrităților și VIP-urilor. În general, prețurile aici sunt destul de piperate, în special la cazare, însă există și câteva oferte pentru un buget mai redus. În zonă sunt zonele de schiat Zürs și Zug, unde se poate ajunge ușor cu telecabina. Singura problemă legată de stațiunea Lech este că se întâmplă uneori ca furtunile de zăpadă să blocheze accesul în zonă.

SkiWelt

SkiWelt este una dintre regiunile preferate ale schiorilor care vin în vacanță în Austria. Soll este stațiunea care are cele mai bune oferte în ceea ce privește raportul calitate-preț în Alpii austrieci. SkiWelt se mândrește cu 280 kilometri de pârtie, 90 de mijloace de transport și o mulțime de cazări și restaurante la prețuri accesibile.

Saalbach-Hinterglemm  

Stațiunile Saalbach and Hinterglemm de lângă Salzburg, împreună cu resorturile din apropiere Leogang și Fieberbrunn, formează una dintre cele mai mari zone de schiat din Austria, SkiCircus, dotată cu cele mai moderne și sofisticate mijloace de transport pe pârtii. Este una dintre cele mai populare zone de schiat din Austria, bucurându-se din plin de zăpadă naturală. SkiCircus are 200 kilometri de pârtie, cu 62 de mijloace de transport, plasate astfel încât schiorii să facă mai degrabă un circuit, nu să repete aceleași trasee. E o zonă preferată de familii, începători și intermediari în ale schiatului. Saalbach este o stațiune plină de viață, cu hoteluri luxoase, cafenele chic, restaurante de top și viața de noapte.

Sölden

Aflată la înaltă altitudine și legată de doi ghețari, Sölden este una dintre cele mai bune stațiuni de schi din Austria. Șansele să rămână fără zăpadă sunt mici, iar pasionații de schi își pot practica sportul preferat, cu puțin noroc, pe tot parcursul anului, pe ghețari. E la o oră distanță de mers cu mașina de Innsbruck și are 150 de kilometri schiabili. După o zi petrecută pe pârtii, schiorii din Solden pot merge la petrecerile organizate seara în cluburile din stațiune.

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO