Căutare

Share this article

Atunci când devii părinte, vrei să îi oferi copilului tău tot ce e mai bun, de la un mediu frumos în care să crească, la o școală bună, un sistem de sănătate bine pus la punct până la siguranță și stabilitate din punct de vedere economic. Care sunt cele mai bune țări pentru familii cu copii? Finlanda, “cea mai fericită țară din lume”, a ieșit bine în sondaje și la capitolul ăsta.

Cele mai bune țări pentru familii cu copii: Finlanda

Într-un sondaj realizat de InterNations, Finlanda a ieșit pe primul loc în topul țărilor în care este cel mai bine să îți întemeiezi o familie și să faci copii. Niciun expat nu a avut nimic rău de comentat când a venit vorba despre sistemul de sănătate la care apelează când se îmbolnăvesc copii, despre siguranță sau standardul de viață în Finlada.

Pe lângă un sistem de sănătate bine pus la punct, în Finlanda sunt și unele dintre cele mai bune școli din lume. De fapt, metoda de învățământ finlandeză este renumită peste tot!

Creșa, grădinița și școala sunt gratuite, însă există și varianta învățământului privat. Metoda finlandeză de învățământ este mult mai relaxată, le permite copiilor să se joace mai mult, să interacționeze și nu se focusează pe evaluarea lor.

Școala începe la șapte ani, copiii au vacanțe regulate, orele nu sunt prea lungi, iar temele pentru acasă destul de puține. 70 la sută dintre expați au declarat că învățământul în Finlanda este “excelent”.

Apoi, de ce nu ai alege să îți crești copiii în Finladă, țara desemnată pentru al doilea an la rând drept cea mai fericită din lume? Specialiștii susțin că fericirea finlandezilor mai provine și din siguranța pe care aceștia o simt în țara lor. Finlandezii se declară mulțumiți de mediul înconjurător, de comunitatea din care fac parte, de serviciile publice și de educație.

O problemă totuși ar fi: lipsa soarelui. Iarna, acesta își face apariția destul de rar, iar orele de lumină sunt puține.

Vezi și:  Viața în Finlanda: cât costă să trăiești în “cea mai fericită țară din lume”

 Cele mai bune țări pentru familii cu copii: Canada

Viața în Canada încă îi atrage pe români, iar cei care vor să își întemeieze o familie acolo vor avea parte de condiții excelente. Canada are un sistem de sănătate excepțional, rata șomajului este extrem de scăzută, la fel ca și cea a criminalității. Are o viață culturală deosebită și este un mediu excelent pentru creșterea copiilor. Dacă ești pasionat de viața în natură, Canada e locul perfect pentru drumeții, mers cu bicicleta, pescuit, mers cu caiacul sau schiat. Lacuri superbe, zăpada (multă!), munți spectaculoși și parcuri naționale impresionante te așteaptă în această țară. Orașele pe care le preferă cei mai mulți exapați sunt Calgary, Toronto și Vancouver.

Cele mai bune țări pentru familii cu copii: Australia

Nici Australia nu stă rău în sondaje la capitolul acesta. Este cel mai bun loc din emisfera sudică pentru întemeierea unei familii. De fapt, potrivit UNICEF, Australia este cea mai bună țară non-europeană pentru creșterea copiilor. Deși costul vieții este unul destul de ridicat, Australia oferă siguranță și un standard al calității vieții la un nivel înalt.

Cele mai bune țări pentru familii cu copii: Danemarca

Capitala Danemarcei, Copenhaga, a fost desemnată cel mai bun oraș pentru familii în Family Index 2017. Stă bine la capitolul siguranța, fericire, sistem de sănătate, legi bune în ceea ce privește maternitatea și activități pentru copii –  lucruri care, de altfel, sunt valabile pentru întreaga țară. Porivit Journal of Pediatrics, danezii cresc copii care plâng mai puțin și au tendința de a fi mai fericiți decât restul.

Vezi și: Viața în Danemarca: cum au ajuns nordicii să fie țară cu un sistem de educație de invidiat? Și de ce studenții noștri visează să învețe acolo? 

 Cele mai bune țări pentru familii cu copii: Suedia

U21 a plasat Suedia pe locul doi ca performanță a sistemelor de învățământ din întreaga lume, după Japonia. O țară cu școli bune, o rată a criminalității scăzută și un sistem de sănătate bine pus la punct, Suedia este un mediu propice de creștere a copiilor. De asemenea, în această țară părinții au un echilibru între viața personală și cea profesională, astfel încât se pot ocupa mai mult de copii. Jumătate din teritoriul Suediei este acoperit de păduri, astfel că cei mici se pot bucura de o mulțime de activități în aer liber… și curat!

Cele mai bune țări pentru familii cu copii: Germania 

Germania este țara cu cea mai stabilă ecomomie europeană, atrăgându-i pe români cu joburi bine plătite, condiții bune de viață, un sistem de sănătate bine pus la punct și o educație de elită.  Stilul de viață nemțesc, eficiența germanilor, ordinea și curățenia din aceasă țară – sunt alte puncte bonus. Nu e de mirare că Germania este în topul țărilor unde este cel mai bine să îți întemeiezi o familie.

Sistemul educațional din Germania este considerat unul bun, iar școlile și Universitățile de stat sunt gratuite.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO