Cele mai costisitoare divorțuri din istorie. Câte sute de milioane de dolari au plătit vedetele ca să-și recapete libertatea? - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai costisitoare divorțuri din istorie. Câte sute de milioane de dolari au plătit vedetele ca să-și recapete libertatea?

Poate unul dintre cele mai costisitoare divorțuri din istorie este cel dintre Jeff Bezos și fosta sa soție. Partea ei valorează mai mult de 35 de miliarde $.
Share this article

După ce au plătit sute de milioane ca să-și organizeze nunta de vis, concurând cu succes la titlul de cea mai scumpă nuntă din istorie, unii dintre cei mai cunoscuți și puternici oameni ai planetei ajung să se lupte pentru a intra în topul ce prezintă cele mai costisitoare divorțuri.

Poate unul dintre cele mai costisitoare divorțuri din istorie este cel dintre Jeff Bezos și fosta sa soție. Fondatorul Amazon a anunțat anul trecut că el și soția lui, MacKenzie au căzut de acord asupra termenilor divorțului, Bezos urmând să păstreze 75% din acțiunile companiei.

MacKenzie Bezos a renunțat la toate pretențiile asupra The Washington Post și a companiei spațiale Blue Origin, în timp ce Jeff va avea puterea decizională asupra acțiunilor Amazon. Partea ei se pare că valorează mai mult de 35 de miliarde de dolari, la prețul pieței, lucru ce o situează printre cele mai bogate femei din lume.

Jeff Bezzos, cu un venit net de 137 de miliarde de dolari, este cel mai bogat om din lume, iar media din întreaga lume a scris că divorțul său este probabil cel mai costisitor din istorie.

La finalul divorțului, mogulul Jeff Bezos a fost și el cuprins pe lista lungă a celor care concurează cu succes la titlul de cele mai costisitoare divorțuri din istorie, alături de Paul McCartney, Madonna, Tiger Woods și chiar președintele Donald Trump.

Dar să vedem alte zece nume care și-au înjumătățit averile și care au ajuns să plătească sute de milioane, chiar miliarde de dolari pentru a-și redobândi libertatea.

#10. Bob Johnson și Sheila Crump Johnson, 2002 – 400 de milioane de dolari

Mogulii de televiziune Bob Johnson și sheila Johnson au fost căsătoriți din 1969 până în 2002, iar în timpul căsniciei lor au fondat împreună Black Entertainment Television.

În anul 2000, cei doi au devenit primul cuplu afro-american miliardar, iar când au divorțat, doi ani mai târziu, Sheila Johnson a părăsit această relație cu 400 de milioane de dolari în cont. Ca o ironie a sorții, ceva mai târziu, Sheila s-a căsătorit cu judecătorul ce a prezidat divorțul.

#9. Mel Gibson și Robyn Moore, 2006 – 425 de milioane de dolari

Aproape jumătate de miliard de dolari este suma care a stat între actorul Mel Gibson și fosta sa soție, Robyn Moore, divorțul lor rămânând cel mai costisitor din istoria Hollywood-ului. La momentul respectiv judecătorul i-a dat câștig de cauză soției, stabilind ca jumătate din averea lui Gibson să-i fie oferită ei.

#8. Craig McCaw și wendy McCaw, 1997 – 460 de milioane de dolari

Pionierul industriei de telefonie mobilă, Craig McCaw și publisher-ul media Wendy McCaw au avut parte de un divorț destul de ambiguu în 1997, divorț ce a depășit 460 de milioane de dolari în acțiuni la compania Nextel, conform datelor publicate de Forbes.

#7. Dmitry Rybolovlev și Elena Rybolovleva, 2014 – 604 milioane de dolari

Elena Rybolovleva a cerut divorțul în instanță, invocând numeroasele infidelități ale soțului ei, omul de afaceri Dmitry Rybolovlev, spunând că acesta „își împarte tinerele cuceriri cu prietenii și cu alți oligarhi”.

Curtea a premiat-o inițial pe Elena cu 4,5 miliarde de dolari într-o hotărâre judecătorească din 2014, dar după apel, a plecat cu doar 604 milioane de dolari.

#6. Adnan Khashoggi și Soraya Khashoggi, 1980 – 874 de milioane de dolari

În 1961, dealerul de armament din Arabia Saudită, Adnan Khashoggi s-a căsătorit cu o tânără britanică, în vârstă de numai 20 de ani, pe nume Sandra Daly. Din iubire, femeia s-a convertit la islamism și și-a schimbat numele în Soraya.

Conform revistei Time, când erau mai bogați și mai bogați, cei doi dețineau 17 case, trei avioane și trei yacht-uri. Cuplul a divorțat în 1974, iar costul acestui divorț s-a ridicat la 874 de milioane de dolari, echivalentul a peste 2 miliarde azi.

#5. Harold Hamm și Sue Ann Arnall, 2012 – 975 de milioane de dolari

Procesul de divorț amar dintre magnatul petrolului, Harold Hamm și soția lui, Sue Ann Arnall, s-a sfârșit cu el, scriind un cec de aproape 1 miliard de dolari.

Arnall nu a încasat imediat cecul, ducând o bătălie judecătorească ce s-a întins pe mai mulți ani, sperând să obțină mai mulți bani. Până la urmă, în 2015, a depozitat banii în cont.

#4. Steve și Elaine Wynn, 2010 – 1 miliard de dolari

Ștabii casinourilor din Las Vegas, Steve și Elaine Wynn, au fost căsătoriți de două ori, din 1963 în 1986 și din 1991 până în 2010.

Al doilea divorț al lor se spune că este unul dintre cele mai costisitoare divorțuri din istorie. Deși detaliile au fost ținute în mediul privat, înțelegerea se pare că a fost stabilită la 1 miliard de dolari.

#3. Bernie Ecclestone și Slavica Radic, 2009 – 1,2 miliarde de dolari

Directorul executiv al Formula 1, Bernie Ecclestone, unul dintre cei mai bogați oameni din Marea Britanie, a divorțat de fotomodelul croat, Slavica Radic în 2009.

Înțelegerea a fost stabilită la 1,2 miliarde de dolari și deși detaliile nu sunt foarte clare, se pare că a fost o întorsătură de situație cel puțin interesantă – Radic ar fi cea care îi plătește lui Ecclestone.

#2. Rupert Murdoch și Anna Torv, 1999 – 1,7 miliarde de dolari

Mogulul media, Rupert Murdoch și jurnalista Maria Torv au fost căsătoriți timp de 31 de ani și au împreună 3 copii.

Însă cei doi au început să aibă divergențe în momentul în care Murdoch plănuia să se retragă. Astfel au hotărât să aibă o despărțire amiabilă în 1998. Detaliile separării nu sunt clare, însă se zvonește că Torv a primit 1,7 miliarde de dolari. Mai interesant este că ambii soți au depășit foarte repede această situație. Murdoch s-a căsătorit cu Wendi Deng la 17 zile după pronunțarea divorțului, în timp ce Torv s-a căsătorit cu William Mann, șase luni mai târziu.

#1. Alec Wildenstein și Jocelyn Wildenstein, 1999 – 3,8 miliarde de dolari

Cel mai costisitor divorț din istorie se pare că a avut loc în anul 1999, când omul de afaceri și dealer de artă americano-francez, Alec Wildenstein a divorțat de soția sa de 21 de ani.

Procedura de divorț de mare anvergură a dus la următoarea înțelegere: Jocelyn avea să primească suma de 2,5 miliarde și 100 de milioane de dolari pentru fiecare din următorii 13 ani, potrivit revistei People, adunându-se un total de 3,8 miliarde de dolari. În banii de azi, vorbim de peste 5,7 miliarde de dolari.

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora