Cele mai cunoscute beri din lume, cine sunt giganţii în domeniu - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai cunoscute beri din lume, cine sunt giganţii în domeniu

Produsă în colaborare de SAB Miller şi China Resources Enterprise, cu un gust apos şi puternic carbogazos, berea Snow nu pare să aibă mari şanse să cucerească şi restul lumii. Şi totuşi, preţul ar putea să-i decidă soarta la nivel mondial, aşa cum a făcut şi în China. Un litru din această bere se vinde cu numai 1 dolar.
Share this article

Cu o istorie de aproximativ 6000 de ani, berea este cea mai populară băutură alcoolică din lume, dar şi din România. La nivel mondial consumul anual de bere depăşeşte 100 de miliarde de litri. Cehia, Germania şi Austria conduc detaşat clasamentul, cu peste 100 de litri pe cap de locuitor consumaţi anual, dar ţara noastră este şi ea în top 10 după ce consumul din ultimii ani a crescut constant ajungând la 88 de litri de bere pe cap de locuitor. De altfel, doar în Europa există peste 1300 de fabrici de bere şi peste 5000 de branduri.

Evident, e greu să te faci remarcat pe o astfel de piaţă, dar istoria şi mai ales gustul îşi spun mereu cuvântul. Aşa se face că ultimii ani au adus o schimbare neaşteptată în preferinţele amatorilor de bere, 4 dintre cele mai populare branduri fiind produse în China. Să vedem care sunt acum cele mai cunoscute beri din lume. Descoperă ofertele la bere de la magazinul  la100beri.ro. 

Budweiser nu este doar una dintre cele mai cunoscute beri din lume, dar generează şi printre cele mai mari vânzări. Fabricată în Statele Unite ale Americii, licoarea de culoarea chihlimbarului şi-a început istoria la mijlocului anilor 1800 după ce producătorul Anheuser-Busch a studiat producţia europeană.

De atunci compania producătoare a ajuns să deţină 12 fabrici în SUA, 14 în China şi una în Marea Britanie, ajungând în peste 80 de ţări din întreaga lume. Nu a fost ferită însă de controverse. În unele ţări europene îi este interzis să folosească numele de Budweiser din cauza unei dispute comerciale cu un brand cehesc, Budejovický Budvar, cunoscut sub numele de Budweiser.

Bud Light are o istorie mult mai scurtă decât fratele său mai mare, Budweiser, însă a cucerit mai repede clienţii, în special femeile, dar şi domnii cu grijă la siluetă. Apărută în 1982, berea conţine mai puţin zahăr şi, implicit, are o valoare calorică mai mică, dar şi o cantitate de alcool ceva mai mică, de 4,2%. Producătorul american Anheuser-Busch a dat lovitura cu această bere, având una dintre cele mai mari cote de piaţă din lume, de 2,5%.

Skol este şi ea pe lista cu cele mai cunoscute beri din lume. Creată în 1964 cu inspiraţie din mai multe mărci de bere britanice, canadiene, suedeze şi belgiene, berea tip pilsner deţinută acum de acelaşi producător american Anheuser-Busch este extrem de apreciată la nivel mondial, cota ei de piaţă variind între 2,1% şi 2,8%.

De altfel berea pilsner este cea mai vândută bere din lume. Inventată în 1842 de Joseph Groll, despre acest tip de bere se spune că este un echilibru perfect între gustul dulce dat de malţ şi gustul amărui adus de hamei.

Heineken este şi ea, fără îndoială, printre cele mai cunoscute beri din lume, iar asta se datorează, în mare parte, şi datorită gustului mai dulceag. Creeată în Olanda, în 1864, de către Gerard Heineken, berea cu 5% alcool a cucerit rapid consumatorii. Nici eforturile de marketing ale companiei nu sunt însă deloc de neglijat. Ignorând toate regulile în domeniu, producătorul a construit o campanie prin care îndemna la un consum moderat de alcool. Nu ştim ce efect a produs mesajul în vânzări, dar cu siguranţă a poziţionat mai bine brandul într-o piaţă extrem de disputată.

Snow este, fără îndoială, cea mai vândută bere din lume cu o cotă de piaţă incredibilă de 5,4%. Deşi este vândută aproape exclusiv în China, această băutură continuă să surprindă în continuu din 2005, când şi-a crescut volumul vânzărilor cu 573%. Atunci, imediat după explozia vânzărilor, era pe locul 11 mondial. Acum este numărul 1 şi la mare distanţă de următorul competitor.

Produsă în colaborare de SAB Miller şi China Resources Enterprise, cu un gust apos şi puternic carbogazos, berea Snow nu pare să aibă mari şanse să cucerească şi restul lumii. Şi totuşi, preţul ar putea să-i decidă soarta la nivel mondial, aşa cum a făcut şi în China. Un litru din această bere se vinde cu numai 1 dolar.

Tsingtao este a doua cea mai vândută bere la nivel mondial şi chiar dacă nouă numele nu ne spune mare lucru, este pe lista cu cele mai cunoscute beri din lume. Este, de altfel, şi cea mai vândută bere chinezească din Statele Unite, ţară în care este prezentă din 1972.

Brandul a fost fondat în 1916 în Hong Kong de coloniştii germani respectând reţeta berii bavareze, iar băutura este vândută în sticle de 640 de mililitri.

Yanjing ocupă locul şase în vânzarea de bere în întreaga lume şi este berea oficială a Chinei din 1995. A fost şi sponsorul principal al Olimpiadei de vară din 2008, organizată la Beijing. Este o bere blondă cu aromă dulceagă, fabricată cu apă minerală ce provine din Munţii YanShan. Se vinde foarte bine în mai toate ţările asiatice, dar şi în Canada.

Harbin este cea mai populară bere din nord-estul Chinei, fiind realizată de acelaşi producător ce domină lista cu cele mai cunoscute beri din lume, Anheuser-Busch. Fabrica Harbin ar fi şi cea mai veche din ţară, cu o istorie de 120 de ani. Este o bere uşoară, care a câştigat popularitate şi în rândul generaţiei milenialilor datorită unei campanii de marketing focusată pe interesele acestora, dar şi a mesajelor patriotice transmise.

Brahma este cea mai populară bere din Brazilia, dar este extrem de apreciată de toţi cei care au încercat-o, pe forumuri găsindu-se frecvent cereri de a fi adusă în alte ţări, în special în Statele Unite. Fondată în 1888 de compania Cervejaria Brahma, a fost cumpărată ulterior de acelaşi mamut din domeniu, Anheuser-Busch.

Coors Light este o bere canadiană uşoară, cu 4% alcool şi un număr scăzut de calorii. Lansat în 1978 brandul a devenit în scurt timp o bere extrem de populară în Canada, SUA şi Marea Britanie. Proprietarii şi-au dorit să ajungă însă pe lista cu cele mai cunoscute beri din lume şi au reuşit, concentrându-se cu precădere asupra pieţii asiatice.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora