fbpx

Căutare

Share this article

Serialele turcești fac furori în ultimii ani și printre telespectatorii din România, iar discuțiile pe baza acestora sunt aproape la fel de pasionale precum par actorii din filme. Fie că se vorbește despre întâmplările din pelicule, de bărbații cuceritori sau de femeile superbe, discuțiile sunt mereu extrem de aprinse și dau naștere multor idei și chiar topuri. Nu avea cum să lipsească din listă nici un clasament cu cele mai frumoase actrițe din Turcia. Și, ce-i drept, ai de unde alege!

Dilan Çiçek Deniz este o actriță de 25 de ani, model și deținătoarea titlului de Miss Universe Turcia. S-a făcut remarcată în rolul Senei Koçovalı din serialul Legea familiei însă talentul i-a fost recunoscut încă din perioada liceului, când a fost premiată la o competiție de profil. Cochetează însă și cu literatura, având deja publicat un volum de poezie și un roman în lucru. Din 2018 este imaginea Avon și este sub contract cu prestigioasa agenție Elite Model.

Dilan Çiçek Deniz, foto: Facebook

Ayça Aysin Turan are 27 de ani și a fost interesată de lumea artelor încă din primii ani de viață, când a început să cânte la vioară și să joace diverse roluri pe scene improvizate în casă sau la școală. A cucerit publicul cu rolul lui Meryem din serialul cu același nume și a impresionat din nou în pelicula produsă de Netflix, Protectorul Istanbulului.

Ayça Aysin Turan, foto: Facebook

Neslihan Atagül Dogulu este o actriță și model în vârstă de 27 de ani, imaginea Pantene în întreaga lume, în caz că nu știai unde ai mai văzut-o. A absolvit Universitatea din Istanbul, secția teatru și a impresionat încă de la prima apariție, în 2006, în pelicula Yaprak Dokumu. A făcut însă furori în rolul Karei Sevda, în Dragoste infinită.

Neslihan Atagül Dogulu, foto: Facebook

Melisa Aslı Pamuk a câștigat în 2011 titlul de Miss Turcia, și-a construit o carieră în modelling și apoi în actorie. A abandonat Facultatea de Psihologie tocmai pentru a-și urma visul de a fi un model de top și de a deveni o actriță apreciată. Vorbește fluent turca, engleza, olandeza și germana și se descurcă și în limba franceză și o interpretează pe Asu în serialul Dragoste infinită.

Melisa Aslı Pamuk, foto: listal.com

Deniz Çakır este actriță de film și televiziune a cărei fiecare apariție este considerată un câștig pentru spectatori sau telespectatori. Este cunoscută pentru rolul lui Șah Sultan, o prințesă otomană în serialul istoric Muhteşem Yüzyıl, dar și pentru rolul Ferhunde din serialul multipremiat Poveste de familie. A făcut însă furori și în Iffet, unde a avut rolul principal, dar și în serialul În bătaia inimii, unde o interpretează pe Meryem Çakırbeyli, o femeie puternică care pornește un război în încercarea de a readuce liniștea în propria familie.

Deniz Çakır, foto: dizicentral.com

Mujde Uzman este o altă frumusețe care și-a început cariera ca model și apoi a fascinat publicul din întreaga lume în serialele turcești. În 2001 a primit premiul Elite Model Look Competition, a lucrat câțiva ani ca model, apoi a prezentat mai multe emisiuni de televiziune. Cariera în actorie a început-o în 2010, având apariții în unele dintre cele mai apreciate seriale turcești.

Mujde Uzman, foto: fragmanlar.com

Asli Enver s-a născut la Londra și acolo a copilărit și și-a petrecut adolescența. La numai 12 ani era deja o mică vedetă, câștigând mai multe competiții de muzică și fiind deja pasionată de teatru. A urmat un liceu cu profil artistic, apoi s-a mutat la Istanbul, unde a urmat Facultatea de Teatru. A fost extrem de apreciată încă de la prima apariție pe micile ecrane, în serialul Kavac Yelleri, dar rolul din Mireasa din Istanbul a transformat-o în favorita amatorilor de seriale turcești.

Asli Enver, foto: cnnturk.com

Meryem Uzerli a devenit cunoscută odată cu rolul său din serialul care a făcut furori în întreaga lume, Suleyman Magnificul. A studiat actoria la Hamburg și are la activ multiple apariții în scurtmetraje produse în Germania, dar a jucat și în câteva pelicule de lung metraj, precum și producții de televiziune germane. Interpretarea din Suleyman Magnificul a fost cea care i-a adus însă recunoașterea internațională, precum și câteva zeci de premii.

Meryem Uzerli, foto: theplace2.ru

Nur Aysan Fettahoğlu și-a câștigat celebritatea cu rolurile din Iubire ascunsă, Suleyman Magnificul și Surorile. Născută în Germania, a revenit în Turcia în adolescență unde, după absolvirea liceului, a urmat cursurile Facultății de Design vestimentar. Pentru o vreme a prezentat știrile la o televiziune din Istanbul, apoi a făcut pasul către actorie, jucând în egală măsură atât în seriale, cât și în filme dedicate marilor ecrane.

Nur Aysan Fettahoğlu, foto: alchetron.com

Cansu Dere face și ea parte din galeria minunățiilor turcești care și-au început cariera ca model și concurentă la concursuri de frumusețe, având și titlul de Miss Turcia, apoi a trecut la actorie. Deși a terminat Facultatea de Arheologie, a fost atrasă rapid de magia industriei de divertisment, iar talentul i-a adus rapid o mulțime de roluri principale atât în producții de televiziune, cât și în pelicule cinematografice. Este, de altfel, una dintre cele mai bine plătite actrițe din Turcia și o alegere firească a companiilor din domeniul beauty.

Consu Dere, foto: wattpad.com
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO