fbpx

Căutare

Share this article

Cele mai frumoase focuri de artificii se întâlnesc în fiecare an în diferite colțuri ale lumii, la sărbători importante precum zile naționale sau în noaptea de Revelion. De Revelion primăriile de la noi se întrec și ele în spectacole cu artificii, însă, o nuntă între două persoane însemnate, cu buget mai mare decât bugetul primăriei unui orășel din România, poate aduce cu sine un show mult mai impresionant decât artificiile pe care le vedem la miezul nopții într-un oraș de provincie.

La americani vara este sinonimă cu nașterea națiunii, așa că pe 4 iulie, ziua națională a SUA fiecare stat în parte celebrează aceeași sărbătoare, prezentând unele dintre cele mai frumoase focuri de artificii din lume.

Însă sunt state care prezintă spectacole și mai impresionante, iar în cele ce urmează le vom vedea pe cele care s-au remarcat în acest domeniu.

Iată care sunt cele mai frumoase focuri de artificii din lume, sau, mai bine spus, unde luminează ele cerul și cu ce ocazie:

Singapore, cu ocazia Zilei Naționale

În fiecare an pe data de 9 august, Singapore își celebrează independența față de statul Malaysia, prin ceea ce se cheamă sărbătoarea Zilei Naționale.

Fără îndoială, artificiile din Singapore reprezintă momentul culminant al sărbătorii populare și este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai elaborate, impresionante și frumoase focuri de artificii din lume. Echipele locale și străine, angajate special cu această ocazie, organizează spectacole pe parcursul mai multor nopți diferite, făcând din acesta unul dintre cele mai longevive focuri de artificii anuale de pe planetă.

Australia, Ziua Națională

Cei care doresc să vadă un foc de artificii cum nu au văzut vreodată, aproape interzis în alte state, ar trebui să treacă festivitățile de Ziua Australiei, de la Sydney, în agenda lor. Pe 26 ianuarie, ziua națională se celebrează la Darling Harbour din Sydney cu un foc de artificii cu adevărat extravagant și fascinant. În același timp, are loc o încântătoare paradă cu bărcile, care se adaugă la fiorul acestui eveniment monumental.

Focurile de artificii din Malta

În fiecare an, în preajma ultimei săptămâni din aprilie micuța națiune insulară Malta pregătește unul dintre cele mai frumoase focuri de artificii din lume. Mai multe companii de artificii malteze și multe organizații italiene se alătură pentru a produce acest spectacol incredibil. Deși evenimentul nu are o istorie lungă, a câștigat deja un loc în primele zece cele mai frumoase focuri de artificii din lume.

Artificiile  de pe Muntele Rushmore, Dakota de Sud, SUA

Puține simboluri ale Statelor Unite sunt mai durabile decât fețele sculptate în partea laterală a Muntelui Rushmore. Spectacolul reprezintă unul dintre cele mai impresionante focuri de artificii din America și din lume și se întâmplă anual în preajma Zilei Independenței.

Focul de artificii de Anul nou din Dubai, Emiratele Arabe Unite

Creșterea meteorică a orașului înfloritor Dubai a făcut din acesta un punct focal pentru turiști și călători din întreaga lume. Orașul nu numai că are cea mai înaltă clădire din lume, dar acum îmbracă unul dintre cele mai impresionante focuri de artificii de Revelion de pe planetă. Nu se economisește niciun ban pentru acest eveniment fenomenal așa că dacă îți plac artificiile, atunci trebuie să faci cumva să ajungi în Dubai pe 31 decembrie.

Focurile de artificii de Revelion – Rio de Janeiro, Brazilia

Când vine vorba de sărbătorile de Revelion, Rio de Janeiro este, fără îndoială, aproape de capul listei pentru energie pură și distracție. În fiecare an, plaja Copacabana luminează cu spectacolul uluitor de artificii Revelionul. Puține focuri de artificii din lume pot spera să se compare cu acest uimitor efort, care surprinde fără greș mii de oameni în fiecare an.

Guy Fawkes Night – Anglia

În fiecare an, pe 5 noiembrie, locuitorii din Marea Britanie participă la Noaptea lui Guy Fawkes. Cunoscută și sub numele de Bonfire Night, este organizată pentru a comemora eșecul unui complot de dărâmare a parlamentului din Londra; Guy Fawkes a fost unul dintre conspiratorii cheie. Artificiile au fost mult timp o parte integrantă a sărbătorilor, iar spectacolele impresionante pot fi văzute în Londra și în alte orașe importante din Marea Britanie.

Diwali – India

De la mijlocul lunii octombrie până la mijlocul lunii noiembrie, oamenii din India și din împrejurimi sărbătoresc Diwali sau Festivalul Luminilor. Spectacolele de artificii reprezintă o parte imensă a bucuriei; unele dintre cele mai uimitoare și maiestuoase focuri de artificii pot fi urmărite în această perioadă de timp, așa că dacă aveți planuri să vizitați India, țineți cont de calendar, astfel încât să prindeți Diwali.

Artificiile de Ziua Independenței din Washington D.C., SUA

Întrucât Ziua Independenței este o sărbătoare care celebrează fondarea Americii, se cuvine doar ca unele dintre cele mai frumoase focuri de artificii din lume să se întâmple în capitala Washington D.C. Nimic nu este mai frumos decât privirea unor artificii uluitoare care erup asupra clădirii Capitolului și a monumentului Washington, în mijlocul altor mii de petrecăreți.

Artificiile de Anul Nou din San Francisco, California

Dacă se întâmplă să fiți în California în seara de Revelion, nu ratați unul dintre cele mai frumoase focuri de artificii din lume, spectacolul din San Francisco, de pe malul apei. Minunate artificii luminează cerul deasupra iconicului pod Golden Gate, creând amintiri care vor dura cu siguranță toată viața.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO