Căutare

Share this article

Pasionații de plante rare au șansa de a admira specii cu adevărat deosebite la cele mai frumoase grădini botanice din Europa. De la plante exotice la specii care cresc doar în zonele montane, aceste grădini oferă o priveliște încântătoare.

Cele mai frumoase grădini botanice din Europa: Berlin-Dahlem, Germania

Întinsă pe aproape 43 de hectare, Grădina Botanică din Berlin are peste 22.000 de specii de plante. Formată din Muzeul Botanic, un ierbariu uriaș, o bibliotecă științifică și multe sere, această grădină botanică a fost înființată la finalul anilor 1800. Acesta era locul unde berlinezii puteau admira plante exotice. În prezent, principala atracție a sa este Marele Pavilion, considerat cea mai mare seră din lume. Serele cu plante tropicale sunt spectaculoase, mai ales dacă le vizitezi pe timp de iarnă.

Cele mai frumoase grădini botanice din Europa: Grădina lui Claude Monet, Giverny, Franța

Grădina pictorului Claude Monet din Giverny este încântătoare. Aceasta a fost deschisă publicului la 54 de ani de la moartea lui Monet, adică în 1980, și în fiecare an sute de mii de turiști admiră speciile de plante deosebite. Vizitatorii își pot delecta privirea cu spectacolul de culori oferit de grădina cu flori, numită Clos Normand, și se pot relaxa într-o grădină cu apă, de inspirație japoneză. Frumusețea grădinii a fost redată în picturile lui Claude Monet, dar a inspirat și alți artiști faimoși în realizarea operelor lor. Grădina lui Claude Monet poate că nu este atât de mare și de diversă ca altele din Europa, dar cu siguranță are o istorie impresionantă, mulți pictori, poeți sau muzicieni străbătându-i aleile.

 Cele mai frumoase grădini botanice din Europa: Grădinile exotice din Monaco, Franța

Jardin Exotique din Monaco este un loc pe care niciun iubitor de plante nu trebuie să îl rateze. Așezată în trepte, această grădină este o adevărată bijuterie: atât datorită speciilor rare de plante pe care le deține, cât și perspectivei pe care o oferă asupra orașului, fiind amplasată la înălțime.  Jardin Exotique a fost deschisă publicului în 1933 și principala sa atracție sunt cactușii de dimensiuni impresionante. De asemenea, vizitatorii pot admira specii rare de plante aduse din zonele aride din Mexic, America Centrală, SUA sau Africa.

Cele mai frumoase grădini botanice din Europa: Grădina Botanică Alpină din Lautaret, Franța

Grădina Botanică Alpină din Lautaret este una dintre cele mai vechi din Europa, fiind deschisă publicului în 1899. Vizitatorii au ocazia să admire 2000 de specii de plante specifice zonelor de munte din întreaga lume, dar în special zonei Alpilor.

Ce este impresionant la acest loc superb este combinația dintre o grădină naturală și o grădină amenajată. Fiind amplasată la mare altitudine, grădina oferă un spectacol de culoare, de specii rare de plante și de flori sălbatice.

Cele mai frumoase grădini botanice din Europa: Grădinile de la Castelul Trauttmansdorff, Merano, Italia

În ciuda numelui de origine germană, Grădinile de la Castelul Trauttmansdorff sunt în Italia. Întinse pe 12 hectare, acestea sunt împărțire în 80 de zone diferite, în funcție de originea plantelor expuse. Astfel, putem merge la pas prin pădurile lumii, prin grădini cu apă, exotice, grădini expuse în trepte sau grădini de inspirație britanică.

Cele mai frumoase grădini botanice din Europa: Grădina Botanică Kew, Londra, Anglia

Kew Gardens este una dintre cele mai mari grădini botanice din lume, locul în care peste 30.000 de plante oferă un spectacol al naturii. Pentru a profita de frumusețile sale, vizitatorii ar trebui să apeleze la un ghid care să le explice mai bine ceea ce le oferă acest loc încântător. Pe lângă plante în sine, și felul în care sunt amenajate este fascinant.

Cele mai frumoase grădini botanice din Europa: Orto Botanico din Padova, Italia

Mulți spun că Orto Botanico este cea mai frumoasă grădină botanică din Italia. Dacă nu cea mai frumoasă, cu siguranța cea mai veche: este una dintre puținele grădini care a rezistat încă din anul înființării – 1545. De fapt, este singura grădină botanică universitară care a rezistat până în prezent. A fost o sursă de inspirație pentru alte grădini importante din lume. Ce este interesant la ea este că, în mare, poți vedea aceleași plante care erau expuse și în secolul al XVI-lea. Aici aveți ocazia să vedeți, printre altele, plante otrăvitoare sau carnivore.

Cele mai frumoase grădini botanice din Europa: Grădina Botanică din Copenhaga, Danemarca

Danezii se mândresc cu Grădina Botanică din Copenhaga, care conține în jur de 13.000 de plante. Este faimoasă pentru cele 27 de sere spectaculoase, care datează încă din anii 1800.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO