Cele mai frumoase insule din Europa - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai frumoase insule din Europa

Share this article

Europa ar putea fi unul dintre cele mai mici continente din lume, dar când vine vorba de moștenirea culturală și istorică, este cu siguranță unul dintre cele mai mari. Prin urmare, călătoria prin Europa în timpul verii și nu numai, este o aventură care poate amesteca atât de multe activități diferite – înot și petrecere pe plajă, petrecere noaptea, dar și vizitarea a numeroase situri istorice și lecții despre cultura locală. Iată o listă cu zece dintre cele mai frumoase insule din Europa unde te poți bucura de o vacanță foarte colorată, atât vara, cât și toamna și primăvara.

Capri, Italia

Ca parte a Campaniei din provincia Napoli, Capri este unul dintre cele mai populare locuri turistice din Vechiul Continent. A fost înființată cu secole în urmă de către grecii antici și a fost o stațiune încă din timpul Republicii Romane. Capri este poate cel mai faimoasă pentru plajele sale frumoase și marea albastru safir, dar locuri precum Grădinile lui Augustus, formațiunea stâncoasă Faraglioni, grota albastră, peștera și poteca Via Krupp nu trebuie subestimate.

cele mai frumoase insule din Europa

Cele mai frumoase insule din Europa: Corsica, Franța

Timp de secole, Corsica a fost cucerită atât de Italia, cât și de Franța până când a devenit în sfârșit o regiune a acesteia din urmă. Cultura sa este, prin urmare, foarte eclectică în mijlocul acestor două țări, la fel și limba locală, corsicană. Una dintre cele mai mari insule mediteraneene, Corsica are o coastă magnifică, dar și multe castele și biserici care nu trebuie ocolite. Cea mai faimoasă este cu siguranță Maison Bonaparte din Ajaccio, casa ancestrală a celebrului Napoleon Bonaparte.

cele mai frumoase insule din Europa

Creta, Grecia

Dacă te interesează istoria, în special cea a lumii antice, atunci Creta este locul potrivit. Fiind cea mai mare și cea mai populată insulă grecească, Creta a fost cândva centrul civilizației minoice, care este considerată a fi cea mai veche civilizație înregistrată în Europa. Un loc absolut obligatoriu de vizitat este capitala administrativă a insulei, Heraklion și palatul Knossos, despre care se credea că este locul Labirintului și casa Minotaurului.

cele mai frumoase insule din Europa

Cele mai frumoase insule din Europa: Hvar, Croația

Croația are una dintre cele mai splendide linii de coastă din zona Mării Adriatice, așa că este greu să alegi o singură insulă ca fiind cea mai frumoasă, dar pentru mulți oameni, Hvar este cea care se află în fruntea listei. Pe lângă plajele sale minunate, Hvar oferă și o vastă varietate istorică și culturală. Insula a fost anexată de Republica Veneția de mai multe ori și, prin urmare, bisericile sale conțin picturi ale artiștilor venețieni celebri precum Tintoretto, Veronese și Bellini. Alte numeroase situri includ o arenă de teatru antic, Piața Sfântul Ștefan și palatul ducal din orașul Hvar, Castelul Tvrdalj din Stari Grad.

cele mai frumoase insule din Europa

Ibiza, Spania

Nicio listă cu cele mai frumoase insule din Europa nu poate exclude Ibiza. Această insulă mediteraneană, o parte a arhipelagului Baleare, este considerată a fi unul dintre cele mai recunoscute locuri de petrecere, nu doar de pe Vechiul Continent, ci și din întreaga lume. Deși este cel mai bine cunoscut pentru asocierea cu petrecerile și muzica electronică, Ibiza este și locul unei istorii fascinante. A fost așezat mai întâi de fenicieni și apoi de romani, care au lăsat în urma lor multe palate și clădiri uimitoare. Portul din orașul Ibiza este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

cele mai frumoase insule din Europa

Cele mai frumoase insule din Europa: Insula Wight, Regatul Unit al Marii Britanii

Insula Wight poate să nu fie cel mai popular loc pentru o vacanță de vară, dar cu siguranță merită vizitat. Deși istoria sa datează din epoca paleolitică, popularitatea sa a crescut în secolul al XIX-lea, când regina Victoria și soțul ei, Prințul Albert, au construit Osborne House, un uimitor palat în stil renascentist italian, și au făcut din el casa lor de iarnă. Palatul mai conține și celebra Durbar Room, dedicată Indiei, care a fost construită după ce regina Victoria a fost încoronată împărăteasa Indiei.

cele mai frumoase insule din Europa

Madeira, Portugalia

Pentru majoritatea tinerilor, în special bărbații tineri, Madeira este renumită pentru că a fost locul de naștere al starului fotbalului portughez, Cristiano Ronaldo. Dar această insulă, situată în nordul Oceanului Atlantic, este mult mai mult decât atât. Madeira găzduiește multe palate și biserici frumoase, cum ar fi Catedrala și Primăria din Funchal, precum și numeroase specii de floră și faună din pădurea Laurel. Multe dintre ele sunt clasificate ca un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Insula este, de asemenea, renumită pentru bucătăria sa bogată și vinul rafinat.

cele mai frumoase insule din Europa

Cele mai frumoase insule din Europa: Mykonos, Grecia

Mykonos este unul dintre cele mai populare obiective turistice din Grecia. Faima sa constă în peisajul său tipic grecesc, care prezintă marea albastră strălucitoare și casele albe de pe deal, dar și în reputația sa de loc de petrecere. Pe lângă asta, Mykonos este un loc cu istorie bogată; a jucat un rol important în Revoluția greacă împotriva Imperiului Otoman din secolul al XIX-lea și a fost condusă de eroina locală și națională, Manto Mavrogenous. O statuie a lui Mavrogenous este ridicată în piața principală din orașul Mykonos, care îi poartă și numele.

cele mai frumoase insule din Europa

Santorini, Grecia

O altă insulă frumoasă și populară din Grecia, Santorini este situată în Marea Egee și este o rămășiță a unui fost vulcan. A fost unul dintre cele mai mari centre ale culturii minoice dinafara Cretei, Akrotiri fiind unul dintre cele mai faimoase situri din acea perioadă. Alte locuri celebre includ orașele Fira și Oia și satul Emporio. Din cauza unei erupții și a unui tsunami care a avut loc pe insulă în urmă cu aproximativ 3.600 de ani, mulți cred că Santorini a fost locul în care s-a întâmplat Exodul biblic și unde a fost cândva orașul mitic Atlantida.

cele mai frumoase insule din Europa

Cele mai frumoase insule din Europa: Sicilia, Italia

Sicilia este probabil cea mai faimoasă pentru poveștile despre mafia siciliană și pentru că a fost locul de naștere al Nașului, Don Vito Corleone. Dar Sicilia are mult mai multe de oferit. Este un loc al unei culturi bogate și unice. Numeroasele sale obiective istorice și turistice includ Muntele Etna, Necropola Pantalica, Valea Templelor din Agrigento, orașul baroc Val di Noto, orașul antic Selinunte, Castello Ursino din Catania, Catedrala din Palermo și multe altele.

Acestea sunt doar zece dintre numeroasele bijuterii pe care Europa le are de oferit. Dar sunt multe altele a căror frumusețe nu este de subestimat.

cele mai frumoase insule din Europa

Foto: Depositphotos.com

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora