Cele mai frumoase lacuri din lume - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai frumoase lacuri din lume

Indiferent că preferaţi muntele sau că adoraţi marea, lacurile sunt în ambele cazuri o soluţie pentru iubitorii de natură. Luciul apei, paleta de culori, vegetaţia şi fauna, peisajele care le înconjoară – toate acestea sunt doar câteva dintre atributele cu care lacurile lumii ne vrăjesc. Unora le-au cântat poeţii frumuseţea, altele te amuţesc – pur şi simplu – cu frumuseţea lor.
Share this article

Indiferent că preferaţi muntele sau că adoraţi marea, lacurile sunt în ambele cazuri o soluţie pentru iubitorii de natură. Luciul apei, paleta de culori, vegetaţia şi fauna, peisajele care le înconjoară – toate acestea sunt doar câteva dintre atributele cu care lacurile lumii ne vrăjesc. Unora le-au cântat poeţii frumuseţea, altele te amuţesc – pur şi simplu – cu frumuseţea lor.

Laguna Colorada, Bolivia

Aşa cum o arată şi numele său, acest lac este unul foarte colorat. Sângeriu, mai bine zis. Folclorul local explică această culoare neobişnuită a apelor din Laguna Colorada printr-o presupusă vărsare de sânge a zeilor. În realitate, această nuanţă este doar meritul algelor care trăiesc aici.

Lacul Bled, Slovenia

Acest lac este una din marile atracţii turistice ale Sloveniei. Are ape de culoarea smaraldului, iar peisajele înconjurătoare sunt de-a dreptul emoţionante. Puteţi privi ore în şir către Alpii Iulieni sau către insula din mijlocul apelor. Această construcţie de secol 17, precum şi castelul de pe malul lacului, par desprinse din poveşti.

Lacul Nakuru, Kenya

Situat în Marele Rift siro-african, lacul kenyan este foarte cunoscut turiştilor. Aici vin, atraşi de apele sale, lei, leoparzi şi stoluri de păsări flamingo.  Deşi în ultimii ani apele lacului au crescut şi păsările flamingo, mari iubitoare de mâl, şi-au rărit vizitele, încă mai puteţi vedea imagini impresionante  (cu puternice accente de roz-flamingo) în această arie protejată.

Lacul Minnewanka, Canada

Parcul Naţional Banff din Canada are numeroase lacuri care merită trecute pe această listă, aşa cum este şi cazul Lacurilor Louise şi Moraine, de exemplu. Însă lacul glaciar Minnewanka oferă privirilor o vedere cu adevărat surprinzătoare asupra Munţilor Stâncoşi Canadieni.

Lacul Como, Italia

Dacă aţi ajuns în Italia şi n-aţi vizitat Lacul Como, merită să reveniţi şi să îi dedicaţi o porţie consistentă din vacanţa voastră. Această „bijuterie” a Lombardiei este faimoasă încă de pe vremea Imperiului Roman, şi atrage numeroşi turişti pe durata verii. Zona Lacului Como se remarcă nu doar prin frumuseţile sale naturale, ci şi pentru celebrele sale hoteluri de lux unde puteţi zări mereu vedete de la Hollywood (George Clooney este un obişnuit „al casei”).

Crater Lake, Oregon, SUA

Este cel mai adânc lac al Statelor Unite, având aproape 600 de metri adâncime. S-a format exclusiv din apa rezultată din topirea gheţarilor şi din precipitaţii. Este unul dintre lacurile cu cele mai limpezi ape, de un albastru clar, intens.

Lacul de Vest, Hangzhou, China

Atât lacul în sine, cât şi zona înconjurătoare au devenit arii protejate UNESCO încă din 2011. Organizaţia mondială şi-a justificat alegerea spunând că „lacul a inspirat poeţi celebri, mari învăţaţi şi artişti încă din secolul al 9-lea”.

Loch Duich, Scoţia

Situat în zona muntoasă din partea de vest a Scoţiei, Loch Duich este cunoscut pentru frumuseţea sa, dar şi pentru că malurile sale găzduiesc unul dintre cele mai frumoase castele de secol 13: Eilean Donan Castle.

Lacurile Plitvice, Croaţia

Cele 16 lacuri terasate din complexul de lacuri Plitvice, aflat în Parcul Naţional al Croaţieisunt interconectate printr-o serie de cascade repezi şi uimitor de colorate.  Peisajele pe care aceste cursuri de apă curgătoare şi stătătoare le creează sunt demne de scene de film fantasy.

Marea Moartă, Israel

Da, se numeşte „Marea Moartă”, însă este, de fapt, un lac salin. Este înconjurat de munţi străjuiţi de palmieri şi de formaţiuni de sare cu forme ciudate. Va fi greu să vă scăldaţi în acest lac din cauza salinităţii excesive, însă pentru cei care abia învaţă să facă pluta, apele lacului sunt o plăcere!

 

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora