Cele mai frumoase orașe din Cehia - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai frumoase orașe din Cehia

Share this article

Cehia este o țară în care, adesea, ai senzația că te-ai întors în timp. Multe dintre orașele sale au rămas neschimbate de secole, impresionând cu arhitectura lor deosebită și cu un vibe medieval autentic, pe  care în puține locuri îl mai găsești. Care sunt cele mai frumoase orașe din Cehia? Lăsând la o parte Praga, care cu siguranță este pe lista oricărui turist, iată o listă cu cele mai fermecătoare orașe din această țară: 

Cele mai frumoase orașe din Cehia: Kroměříž

Kroměříž este unul dintre cele mai fermecătoare orașe istorice din Cehia. Fondat în 1260, orașul găzduiește clădiri vechi din secolul XVII, atunci când majoritatea construcțiilor au fost refăcute, după distrugerile masive din timpul Războiului de 30 de ani.

Palatul Arhiepiscopal din Kroměříž este impresionant, atrăgând anual mii de turiști. Acesta reprezintă, de fapt, un complex de clădiri construite în secolul al XV-lea în stil renascentist, palatul și grădinile sale fiind pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Dacă ajungi aici vară, vei fi uimit de coloristica florilor din aceste grădini minunate. Centrul vechi este superb, fiind una dintre atracțiile acestui oraș.

Cele mai frumoase orașe din Cehia: Olomouc

sursa foto: istock

Având la bază o așezare întemeiată de romani, Olomouc este unul dintre cele mai importante orașe din Cehia. Acesta datează din secolul al X-lea, fiind în prezent un centru studențesc și cultural de seamă al țării. Coloana Sfintei Treimi din Olomouc, un monument de artă barocă, se află în patromoniul UNESCO. Într-o plimbare în centrul vechi, situat între două piețe (Horni și Colni), puteți admira arhitectura deosebită a clădirilor încărcate de istorie.

Cele mai frumoase orașe din Cehia: Český Krumlov

sursa foto: istock

Cehia abundă în locuri de importanță istorică, iar orașul Český Krumlov nu face excepție. Acesta este un superb oraș medieval aflat în Boemia de sud, care practic a rămas neschimbat din  secolul al XVIII-lea. Este unul din principalele puncte de atracție ale Cehiei, fiind și el pe lista UNESCO. Castelul Krumlov, care datează din secolul XIII, este impresionant –  acesta este format din mai multe clădiri istorice și un palat. Podul cu trei nivele este și el o altă atracție, având o înălțime de 40 m și o lungime de 30 m. Odată ajuns în acesta zonă, puteți să vizitați și împrejurimile, unde, de exemplu, veți putea vedea una dintre cele mai vechi mănăstiri ale țării, Zlatna Koruna. Puteți face și rafting pe râul Vlatva.

Cele mai frumoase orașe din Cehia: Karlovy Vary

sursa foto: istock

Faima stațiunii Karlovy Vary a ajuns în toată Europa. Celebru pentru băile sale termale, orașul Karlovy Vary este situat în nord-vestul Cehiei, la poalele Munților Metaliferi. Proprietățile miraculoase ale apelor termale atrag turiști de pe tot continentul. Stațiunea se află la trei ore de Praga și este o oază de liniște și relaxare, într-un decor fermecător. Cine vrea să se cazeze aici, poate găsi o mulțime de resorturi de lux, cu oferte spa la cel mai înalt nivel. Clădirile orașului sunt superbe, majoritatea datând din perioada Renașterii.

Cele mai frumoase orașe din Cehia: Litomysl

sursa foto: istock

Odată ajuns în Cehia, este păcat să nu faci o vizită și orașului Litomysl. Vei fi fermecat de centrul istoric cu clădirile sale colorate, de castelul cu care acest oraș se mândrește sau de superbele grădini ale mănăstirii vechi de secole. Locuri pentru poza perfectă de Instagram vei găsi la fiecare pas J  Plin de cafenele cochete și strădute pietonale, Litomysl te așteaptă să îl explorezi.

Cele mai frumoase orașe din Cehia: Tábor

În Tabor, vei avea senzația că ai activat mașina timpului. Orașul este înconjurat de niște ziduri străvechi, iar în interior te poți pierde pe străduțe de piatră construite în secolul al V-lea. An de an, în luna septembrie orașul găzduiește un festival medieval, care, în acest decor gotic, îți dă senzația că trăiești parcă în altă epocă.

Cele mai frumoase orașe din Cehia: Slavonice

sursa foto: istock

Aflat în apropiere de granița cu Austria, Slavonice este un orășel pe care trecerea timpului nu l-a schimbat. Arătă la fel ca în secolul al XVI-lea, impresionând cu clădirile sale renascentiste.

Cele mai frumoase orașe din Cehia: Písek

Datând din secolul al XII-lea, Pisek a fost unul dintre cele mai bogate orașe din Cehia, asta datorită zăcămintelor de aur din zonă. Pisek a fost, de altfel, și primul oraș din această țară cu iluminare stradală. Este un oraș cu o viață culturală deosebită, atrăgând mii de turiști. Un pod vechi de 900 de ani este mândria localnicilor.

Cele mai frumoase orașe din Cehia: Liberec

Liberec este al cincilea oraș ca mărime din Cehia, dar are atmosfera unui oraș micuț, asta și datorită munților care îl înconjoară. Casele Wallenstein și castelul din Liberec sunt printre atracțiile principale ale orașului. Grădina Zoologică și cea botanică sunt printre cele mai vechi din Europa.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Arrived in enchanting Liberec where Master Ou was interviewed on Internet radio. #pangushengong #morelovelesshate #czechrepublic #liberec

O postare distribuită de Anisha Desai Fraser (@anishafraser.yoga.pangu) pe

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora