Căutare

Share this article

Cu peste o mie de insule pe coasta Adriatică a țării, cu plaje încântătoare, orașe cochete cu aer medieval sau modern, cu munți semeți și cu opt locuri încântătoare aflate în patromoniul UNESCO, Croația este o țară care atrage milioane de turiști. Cele mai frumoase orașe din Croația te invită să le descoperi într-un tur al acestei țări superbe.

Vezi și: 12 motive pentru care merită să vizitezi Croaţia

Cele mai frumoase orașe din Croația: Dubrovnik

De zeci de ani, orașul înconjurat de zidurile unei cetăți medievale atrage mii de turiști. Numărul acestora s-a mărit și mai tare după ce scene din serialul Game of Thrones au fost filmate aici. Sunt și o mulțime de vase de croazieră care au ca punct de oprire acest oraș superb. Cu peste un milion de turiști anual, Dubrovnik este cel mai vizitat oraș din Croația.

Desigur, principala atracție a orașului sunt zidurile de piatră ale unei cetăți care datează din secolul al X-lea. De sus, priveliștea asupra orașului și a mării este fascinantă: casele cu acoperișuri de țiglă cărămizie și turcoazul apei te vor cuceri instant. Dubrovnik, oraș aflat în patromoniul UNESCO, te așteaptă să îi descoperi străduțele pietonale, orașul vechi, Palatul Rectorului, Catedrala, Mănăstirea Franciscană sau Muzeul Maritim.

Dubrovnik poate fi vizitat în orice perioadă a anului, pentru că are parte de un climat bland: se bucură de 250 de zile însorite pe an, temperatura medie anuală fiind de 17°C. Iarna temperatura medie e de 10°C, iar vara de 21 °C, deci nu riscați să vă fie prea frig sau prea cald. Puteți sta la plajă încă din aprilie până în octombrie.

Cele mai frumoase orașe din Croația: Rovinj

Rovinj este, cu siguranță, un oraș de care te vei îndrăgosti. Atmosfera sa romantică îl transformă în destinația perfectă pentru cuplurile de îndrăgostiți, însă nici familiile cu copii nu trebuie să ocolească acest oraș superb. Este principala atracție din peninsula Istria. Aflat în nordul Mării Adriatice, Rovinj este locul în care te poți bronza pe niște plaje superbe, dar în care ai șansa să și vizitezi, când te plictisești de stat la soare. Vei avea surpriza să descoperi că în Rovinj s-au păstrat o mulțime de construcții deosebite realizate de venețieni și că o parte din locuitorii acestei insule  vorbesc italiana. Poți străbate la pas orașul vechi, poți vizita Catedrala Sf. Euphemia, o adevărată capodoperă barocă, al cărei turn se înălță semeț deasupra întregului oraș, Parcul Punta Corrente, dar și alte monumente rămase în oraș din vremuri de demult.

Cele mai frumoase orașe din Croația: Zagreb

Sursa foto: Istock

Zagrebul a fost multă vreme ocolit de turiștii veniți în Croația pentru plajele spectaculoase și orășelele de pe coastă. Însă în ultimii ani s-a răspândit vestea că Zagebrul are o mulțime de lucruri de oferit, este un oraș cosmopolit, cu o viață culturală vibrantă, o arhitectură deosebită și un vibe tineresc. Capitala Croației te aștepta să străbați parcul Zrinjevac, să descoperi piața Ban Jelacic, Biserica St. Mark, Muzeul Inimilor Rănite sau să te plimbi cu funicularul.

Cele mai frumoase orașe din Croația: Split

Cel de-al doilea oraș ca mărime al Croației, Split este unul dintre punctele de atracție ale acestei țări. Fost oraș venețian, Splitul are două obiective aflate pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO: Palatul lui Dicolețian, care datează din secolul al IV-lea, și centrul istoric.

În zona istorică din Split puteți admira peste 200 de clădiri vechi de secole, inclusiv biserici și capele, muzee, cafenele și magazine de suveniruri. Din Split ajungeți repede în insulele Brač, Hvar, Korčula și  Vis, cu feribotul.

Cele mai frumoase orașe din Croația: Motovun

Motovun este un oraș medieval, într-o zonă muntoasă din peninsula Istria. Orașul este înconjurat de plantații de măslini verzi și păduri în care se găsesc delicioase trufe. Considerat pe vremuri cel mai frumos oraș al Croației, Motovun îmbină într-un stil unic elemente ale culturii slave cu cele italiene. La o plimbare pe străduțele din oraș, te vor ademeni arome de pizza, trufe și ale delicatese pregătire în restaurantele din zonă.

Cele mai frumoase orașe din Croația: Korčula

Korčula este localizat la poalele muntelui Dinara și este un orășel superb, cu priveliști spectaculoase. La o plimbare de seară, puteți admira în port yachturile și celelalte ambarcațiuni, casele din marmură și celelalte comori ascunse ale localității.

Cele mai frumoase orașe din Croația: Pula

Sursa foto: istock

Făcând abstracție de numele lui, orașul Pula se mândrește cu cel mai bine păstrat amfiteatru roman din afara Italiei. Tot în această zonă, regăsiți plajele superbe din Penisula Verudela și stâncile mângâiate de vânt din Kamenjak, precum și o mulțime de temple foarte vechi, biserici sau arcuri de triumf.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO