Cele mai frumoase piste de biciclete din lume - LIFE.ro
Mergi la conținut

Îți poți închipui o țară întreagă interconectată prin piste de biciclete? Deși poate sună SF, în Canada acest lucru a devenit realitate. The Great Tail este cea mai mare pistă de biciclete din lume, dar nu numai, însumând 24.000 de km. Practic, străbate întreaga țară. În top cele mai frumoase piste de biciclete se mai încriu și țări ca Japonia, Irlanda sau Australia.

Cele mai frumoase piste de biciclete: The Great Trail, Canada

Pista, care în trecut purta numele Trans-Canada, este una faimoasă printre pasionații de ciclism. Aflată în construcție încă din 1992, The Great Trail este cea mai lungă pistă de biciclete din lume – are 24.000 de km. De la Newfoundland la Vancouver, de la tundra din nord-vestul țării până la Toronto, pista străbate superbele zone sălbatice din Canada, fiind o adevărată bucurie pentru orice ciclist care o parcurge.

Cele mai frumoase piste de biciclete: Shimanami Kaido, Japonia

Pista Shimanami Kaido este una dintre cele mai impresionate din lume, ferindu-i pe cicliști de traficul internal de pe autostradă. Pista are 70 de kilometri și poți alege dacă vrei să îi parcurgi în totalitate sau dacă vrei să faci doar anumite porțiuni. Pista unește Onomichi de câteva insulițe din apropiere, așa că varianta de întoarcere, dacă alegi doar o porțiune din drum, este cu barca sau autobuzul. Poți închiria biciclete de la unul dintre cele 14 centre de pe parcursul drumului.

Cele mai frumoase piste de biciclete: Great Western Greenway, Irlanda

Irlanda se mandrește și ea cu o pistă impresionantă de biciclete – Great Western Greenway, care are o lungime de 42 km, începând de la Westport și ajungând până la Achill. Se estimează că circa 300 de oameni trec zilnic pe acolo, cu bicicleta sau la plimbare. Construirea pistei a costat 5.7 milioane de euro.

Cele mai frumoase piste de biciclete: Lake Constance, Germania, Austria și Elveția

Pista de 260 km înconjoară Lake Constance, trecând pe teritoriul a trei țări- Germania, Austria și Elveția. Deși este mai degrabă un traseu montan, de hiking, mulți bicicliști mai aventurieri aleg acestă rută. Priveliștea este cu adevărat superbă.

Cele mai frumoase piste de biciclete: VenTo, Italia

Era imposibil ca țara care organizează anual turul Italiei să nu aiba o pistă de biciclete cu care să se mândrească. Proiectul VenTo își propune să unească toate zonele accesibile din jurul celui mai mare râu din Italia, Po. Pista are 632 km și leagă Torino de Veneția, Munții Alpi și Marea Adriatică.

Cele mai frumoase piste de biciclete: Munda Biddi, Australia

Munda Biddi este o pistă spectaculoasă din Australia, mai mult off road, care are o lungime de circa 1000 km. De la Albany la Perth, pista îți oferă ocazia să descoperi frumusețile și viața sălbatică din această țară unică.

Cele mai frumoase piste de biciclete: pista Main River

600 de km de pistă de biciclete îți oferă șansa să vezi cele mai de preț comori ale Germaniei: castele medievale, biserici sau hectare întregi de viță de vie. 90 la sută din distanța pistei este pavată și e suficient de lată încât pot circula doi bicicliști umăr la umăr. Detalii AICI.

Cele mai frumoase piste de biciclete: Udaipur Bike Tour, Rajasthan, India

Pista care străbate India de la Karauli la Udaipur este superbă și ai ocazia să vezi, de-a lungul ei, Palatul Uidapur, Badi Mahal sau zona rurală indiană. Pista este 90 la sută pavată.

Cele mai frumoase piste de biciclete: Route des Grands Crus, Burgundia, Franța

Burgundia este o zonă celebră în Franța pentru plantațiile de viță de vie. Urmând această pistă puteți combina plăcerea de a vedea mari întinderi verzi de vie cu degustarea de vin și plimbări pline de farmec prin sătucurile din aceasta încântătoare zonă.

 

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora