Cele mai frumoase povești de dragoste ecranizate, inspirate din viața reală - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Multe dintre cele mai frumoase povești de dragoste se simt dureros de familiare, capabile să conteste ipotezele noastre despre dragoste și să rezoneze, în același timp, cu experiențele pe care le-am trăit.

Din acest motiv, nu este o surpriză faptul că multe filme de succes se bazează pe povești de dragoste adevărate, povestiri romantice care pot fi completate cu dialoguri memorabile și momente emoționante (cum ar fi mereu citatul „dacă ești o pasăre sunt o pasăre”) în timp ce reușesc totuși să păstreze intacte rădăcinile inspirației lor.

Aceste 10 filme sunt 10 dintre cele mai frumoase povești de dragoste trăite sau aflate de povestitorii lor și ecranizate apoi pentru marele ecran, menite să rămână în memoria colectivă multă vreme.

Cele mai frumoase povești de dragoste inspirate din viața reală: The Big Sick

Kumail Nanjiani și Emily V. Gordon au reușit să transforme romantismului lor într-un film premiat. Ea este o cunoscută scriitoare americană, el un comediant, scriitor și producător american, de origine pakistaneză, iar filmul spune povestea lor de dragoste, din viața reală.  Gordon a fost cea care a scris scenariul filmului, inspirându-se din episodul real în care ea a ajuns să-i fie indusă coma, după o boală inexplicabilă. Cei doi s-au cunoscut când Gordon a  cu adevărat atunci când Gordon l-a întrerupt pe Nanjiani , în timpul unui show de stand-up. Și, așa cum spune și povestea filmului, părinții lui Nanjiani chiar și-au dorit ca el să fie într-o căsătorie aranjată.

„Probabil că sunt mai discretă cu viața personală decât Kumail, însă, când am scris scenariul mi-am spus că dacă toate merg bine, voi ajunge pe covorul roșu. Și da, am fost în comă atunci”, a povestit Gordon într-un interviu acordat revistei People.

The Notebook

Nicholas Sparks – autorul cărții care a fost transformată ulterior într-un filmul deja clasic – a fost inspirat din neobișnuita poveste de dragoste a bunicilor soției sale.

„Felul în care ochii lui străluceau când o privea, felul în care o ținea de mână, felul în care îi lua ceaiul și avea grijă de ea”, și-a amintit el pe site-ul său. „Îmi amintesc că i-am urmărit împreună și m-am gândit la mine după șaizeci de ani de căsătorie. Aceste două persoane se tratau exact cum o făceam eu și soția mea după 12 ore”.

Cele mai frumoase povești de dragoste inspirate din viața reală: Walk the Line

Povestea de pe ecran a lui Johnny și June a topit inimile publicului în filmul biografic câștigător de Oscar „Walk the Line”. June Carter Cash l-a ajutat pe Johnny să scrie „Ring of Fire” și „Jackson”, iar Johnny a cerut-o în căsătorie pe June, pe scenă, în fața a 7.000 de necunoscuți din Ontario – așa cum este descris într-una dintre cele mai memorabile scene din film.

Reaching for the Moon

Această dramă relatează relația amoroasă dintre Elizabeth Bishop și Carlota de Macedo Soares, poetă și, respectiv, arhitect peisagist. Cele două femei au trebuit să se lupte cu alcoolismul lui Bishop și depresia lui Soares. De fapt, povestea lor de dragoste s-a încheiat când Soares s-a sinucis în cele din urmă.

În ciuda poveștii întunecate de dragoste, producătorul filmului Lucy Barreto a fost inspirat de „intimitatea și complicitatea” din viața reală a cuplului.

„A fost ceva foarte special ce nu am uitat niciodată”, a spus ea pentru New York Times.

Cele mai frumoase povești de dragoste inspirate din viața reală: The Other Boleyn Girl

Multe fapte sunt exagerate în acest film, dar se crede că Mary Boleyn ar fi născut doi dintre copiii lui Henry al VIII-lea. Evenimentele ulterioare – Henry căsătorindu-se cu Anne Boleyn și ruperea relației cu biserica și decapitarea Annei – sunt adevărate, de asemenea.

A Beautiful Mind

Această dramă din 2001 este atât despre povestea de dragoste neașteptată dintre matematicianul John Nash și soția sa Alicia, cât și despre viața cu schizofrenie paranoică. Cuplul din viața reală a fost căsătorit timp de șase ani. Apoi au divorțat și s-au căsătorit din nou zeci de ani mai târziu. Au rămas împreună până la moartea lor, într-un accident de mașină în 2015.

Cele mai frumoase povești de dragoste inspirate din viața reală: Milk

Filmul câștigător al premiului Oscar, din 2008, îl prezintă pe activistul pentru drepturile LGBT Harvey Milk și povestea sa de dragoste din viața reală, cu partenerul său, Scott Smith. Așa cum a subliniat The Guardian, filmul nu era perfect realist: Milk era cunoscut pentru a fi tipul care flirta adesea și un susținător al relațiilor deschise de-a lungul vieții sale, deși filmul sugerează că el a fost un „tip monogam în serie, într-o căutare continuă a celui ales”. Din păcate, moartea sa tragică a fost prea reală.

Frida

„Frida” surprinde în mod vag viața Fridei Kahlo și, deși filmul își ia mai multe libertăți creative – criticii spun că filmul nu a înfățișat-o pe Kahlo drept „profesionista înțeleaptă” care era de fapt – relația ei din viața reală cu Diego Rivera fiind foarte bine documentată.

„Aș vrea să te pictez, dar nu există culori, pentru că sunt atât de multe, în confuzia mea, forme tangibile a marii mele iubiri”, a scris odată ea în celebrele sale jurnale.

„Lumile noastre nu au ieșit niciodată afară. Numai un munte poate cunoaște miezul altui munte.”

Cele mai frumoase povești de dragoste inspirate din viața reală: Boys Don’t Cry

Acest film relatează o poveste de dragoste din viața reală, dar nu o poveste fermecătoare. Spectatorii vor fi îngroziți să afle că, deși tânărul trans Brandon Teena s-a îndrăgostit cu adevărat de o fată din Nebraska, moartea personajului a avut loc și în viața reală.

Bonnie and Clyde

Infamii Bonnie și Clyde au devenit cunoscuți furând bani, mașini și arme din benzinării și magazine. Totuși, nu erau tocmai duetul simpatic descris în adaptarea de pe ecran. Și viața lor nu a fost la fel de plină de farmec.

„Nimic plin de farmec, punct”, a declarat Buddy Barrow Williams, nepotul lui Clyde pentru CBS. „Întotdeauna te uiți peste umărul tău. Câți bani vei primi, unde îi vei cheltui? Unde vei merge? Adică, ești ca un vânător, știi, animal.”

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO