Cele mai frumoase sfaturi de viață. Sau cum fericirea se ascunde în fiecare dintre noi și o putem trăi doar descoperind-o - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai frumoase sfaturi de viață. Sau cum fericirea se ascunde în fiecare dintre noi și o putem trăi doar descoperind-o

Chiar și o viață încărcată de lupte și dificultăți poate fi frumoasă pentru că important este scopul pe care te concentrezi. O viață frumoasă este aceea care te face să te simți pe deplin viu, plină de inspirație și care creează o conexiune adâncă cu mediul în care trăim.
Share this article

Viața e frumoasă! Și mai mult decât atât dacă alegi să trăiești înconjurat de momente de bucurie, pace și dăruire. Cu toate acestea, mulți oameni aleg să trăiască o viață estimată în numărul de bunuri acumulate, cu sufletul încărcat de resentimente și cu un mare gol în inimă. Pentru toți acești oameni cele mai frumoase sfaturi de viață pot fi de mare ajutor.

Cele mai frumoase sfaturi de viață nu au fost inventate de noi, sunt sintagme enunțate de specialiști, menite să ne ghideze și să vedem întotdeauna partea plină a paharului pentru a face rai din tot ce avem.

Chiar și o viață încărcată de lupte și dificultăți poate fi frumoasă pentru că important este scopul pe care te concentrezi. O viață frumoasă este aceea care te face să te simți pe deplin viu, plină de inspirație și care creează o conexiune adâncă cu mediul în care trăim.

Având aceste lucruri în minte, putem enumera mai jos câteva dintre cele mai frumoase sfaturi de viață:

Întotdeauna fii recunoscător pentru binecuvântările și darurile primite!

Acesta este un lucru obligatoriu pentru oricine care vrea să trăiască o viață frumoasă sau care o trăiește deja. Dacă ar fi să poți urma un singur sfat din toate cele mai frumoase sfaturi de viață, cred că acesta ar fi cel mai important: a fi recunoscător pentru tot ce ai, aceasta reprezintă cheia către o viață frumoasă. A găsi timp pentru a fi recunoscător, chiar și în vremurile cele mai grele, va pregăti terenul pentru o existență fericită, dusă în pace. Iar dacă alegi să faci asta, nu numai că va avea impact asupra vieții tale, ci și asupra celor din jur.

Încearcă să te cunoști și să te înțelegi pe tine însuți!

Majoritatea dintre noi avem o idee despre propriile persoane, însă foarte puțini dintre noi știu și înțeleg pe deplin cine sunt cu adevărat. Pentru a începe minunata călătorie a traiului unei vieți frumoase, acest lucru este foarte important. Ar fi bine să te uiți cu atenție la lucrurile pe care le negi de ani de zile sau care au stat ascunse fără ca măcar să-ți dai seama. Aceasta este o șansă pentru descoperirea de sine ce va include recuperarea pasiunilor, dorințelor, fricilor și nesiguranțelor. Nu va fi așa de ușor cum te-ai gândi, motiv pentru care ar fi indicat să te bazezi pe un prieten bun și de încredere care să te ajute să sape adânc în interiorul tău. Acest proces te va ajuta să deschizi ochii și să descoperi potențialul de fericire din viața ta.

Lucrează la ceea ce înseamnă pentru tine o viață frumoasă!

Dacă nu simți acum că viața ta e frumoasă, poate ar trebui să te întrebi ce lipsește. Este un scop, inspirație, fericire sau altceva? Întrebări menite să sape adânc, ar fi următoarele: „Ce anume mă ține blocat în acest ciclu de nefericire? Este frica de eșec, de respingere sau de a face alegeri greșite?” oricare ar fi motivul, nici unul nu este suficient de bun pentru a fi nefericit și a nu trăi o viață frumoasă.

Începi să faci schimbări ce te vor conduce către o viață frumoasă!

Atunci când vei conștientiza că o viață frumoasă este la îndemână, vei simți nevoia să faci unele schimbări în anumite domenii legate de viața ta. Nu e bine să faci aceleași lucruri pentru că vei obține aceleași rezultate. Ai nevoie doar de puțin timp pentru a realiza ce lipsește din viața ta și ce este în plus.

De exemplu, dacă vrei să afli scopul vieții tale poate e momentul să te înconjuri de oameni care te inspiră, care te ridică și te încurajează, mai degrabă decât să-ți petreci timpul cu aceeași prieteni care par să te tragă în jos.  De asemenea, poate e important să-ți acorzi ție mai multă atenție și să înveți să spui „nu” din când în când. Acestea ar putea fi acele mici amănunte care vor face diferența.

Oferă dragoste pentru a te simți iubit!

Pentru a trăi o viață frumoasă, iubirea este acel ingredient care te va face să crezi că viața merită trăită. Problema este că, cel mai adesea, așteptăm să o primim în loc să o dăruim. În loc să gândești așa, nu ar fi mai bine să-ți trăiești viața considerând că dragostea este principalul scop în tot ceea ce faci, mai ales în interacțiunea socială de zi cu zi? Oricine are nevoie de iubire în viața sa, indiferent dacă aceasta vine de la partenerul de viață, de la familie, prieteni sau chiar de la un străin. Fă-ți viața mai frumoasă oferind dragoste tuturor celor pe care îi întâlnești prin orice formă de bunătate, înțelegere, toleranță, acceptare și generozitate.

Exersează sentimentul iertării!

Cum poți avea o viață frumoasă dacă ești plin de resentimente și amărăciune? Nu poți, este un răspuns simplu. Când cineva ți-a greșit sau te-a dezamăgit, poate e destul de dificil să ierți și să uiți.

Iertarea, cu toate acestea, nu înseamnă neapărat să lași pe cineva nepedepsit, ci mai degrabă să nu te pedepsești pe tine. Iertarea nu numai că te face să treci peste stresul unei situații, ci îți eliberează sufletul. De ce? Pentru că dacă continui să simți mânie, amărăciune și resentimente, te vei simți prizonierul acestor sentimente care te vor răni foarte adânc. Iertarea îți face bine și te asigură că fiecare pas pe care îl faci către o viață fericită, nu va fi în van. Așa că fă-ți o favoare: iartă și vezi-ți mai departe de viață.

Privește lucrurile dintr-o nouă perspectivă!

În situații grele, când circumstanțele lasă de dorit, poate fi dificil să privești tot ce ți se întâmplă ca pe un dar. Cu toate acestea dacă te uiți la greutățile pe care le înfrunți ca la o oportunitate de a învăța lucruri noi și te întrebi: „Ce încearcă această situație să mă învețe?”, ai putea să străbați calea către o viață fericită.

Această schimbare de perspectivă ar putea face ca momentele grele să pară mai ușor de gestionat. Acesta este un mod minunat de a-ți vedea viața, deoarece cu cât ești mai atent la ceea ce poți învăța într-o anumită situație, cu atât vei izbândi mai mult prin luptele tale, cu grație, fără efort.

Fii mai flexibil în gândire!

Când gândirea noastră este rigidă și inflexibilă, nu prea mai e loc de schimbare sau îmbunătățire. Pentru a duce o viață frumoasă este bine să fii deschis la minte și flexibil, astfel încât informațiile noi și situațiile neașteptate să poată fi gestionate cu mai puțin dramatism și stres.

Atunci când suntem flexibili în abordarea vieții, ne putem bucura și experimenta o mulțime de posibilități.

Așteaptă-te la ce-i mai bun, nu la ce-i mai rău!

Viața poate fi o călătorie cu un roller-coaster, cu suișuri și coborâșuri, cu triumfuri și dezamăgiri. Atunci când așteptăm tot ce e mai bun de la oameni și situațiile în care ne aflăm, începem să ne umplem viața cu niște perspective pozitive, dar și să creăm un mediu mult mai înțelegător și încărcat de compasiune.

Atunci când te aștepți la ce-i mai bun, vei fi implicat în cât mai multe situații care, probabil vor fi cele mai bune.

Trăiește o viață frumoasă pentru a face diferența în lume!

Acesta nu este unul dintre cele mai frumoase sfaturi de viață, precum nu este nici o predică adresată celor care vor o schimbare în viața lor, este pur și simplu un gând menit să te ajute să te evidențiezi în propriul suflet. Dar, dacă vei reuși asta, vei ajunge genul pe persoană menită să-i inspire și pe alții pentru a trăi o viață frumoasă. Exact cum a spus Mahatma Gandhi: „Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”. Pe scurt, dacă vrei să vezi o diferență în lume și vrei să transformi lumea într-un loc mai frumos, atunci începi cu tine!

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora