Căutare

Share this article

Reunirea trupei americane Guns N’ Roses, albumul vizual „Lemonade” al cântăreţei Beyonce şi concertul istoric susţinut de trupa britanică The Rolling Stones în Cuba se numără printre evenimentele care au marcat actualitatea muzicală din anul 2016, potrivit unei extensive retrospective semnate News.ro.

Trupa americană Guns N’ Roses, ai cărei membri fondatori s-au reunit la începutul acestui an pentru prima dată după 1993, a susţinut în vara acestui an o serie de 25 de concerte în cadrul unui turneu în America de Nord, în urma căruia formaţia californiană a vândut bilete în valoare de peste 116,8 milioane de dolari.

Foto: Hepta

Turneul grupului Guns N’ Roses a fost intitulat „Not In This Lifetime” – o aluzie la o frază celebră rostită de Axl Rose. În 2012, întrebat de un jurnalist dacă există o şansă reală pentru ca grupul să se reunească, solistul grupului a răspuns astfel: „Not in this lifetime” („Nu în această viaţă”).

Lineup-ul formaţiei Guns N’ Roses în turneul „Not in This Lifetime” este format din membrii formulei originale Axl Rose (voce), Slash (chitară) şi Duff McKagan (bas), Dizzy Reed (clape), care este alături de trupă din 1990, Richard Fortus (chitară), membru al grupului din 2001, Frank Ferrer (Tobe), din 2006, şi, ocazional, Steven Adler (tobe), membru în formula originală. Recent, formaţia californiană a anunţat că va continua acest turneu şi în 2017.

Un alt eveniment care a luat prin surprindere lumea muzicală a avut loc pe 23 aprilie, când cântăreaţa americană Beyonce a lansat în mod surprinzător, fără niciun anunţ oficial, un nou album de studio, intitulat „Lemonade”, ale cărui piese conţin influenţe din numeroase genuri muzicale, precum pop, R&B, blues, rock şi funk.

Foto: Hepta

Discul conţine 12 cântece, iar printre acestea se află colaborări ale vedetei americane cu alţi artişti celebri, precum Jack White, Kendrick Lamar, James Blake şi The Weeknd.

La fel ca în cazul precedentului album de studio lansat de Beyonce, discul „Lemonade” este însoţit de un material vizual, conceput sub forma unui scurtmetraj în care apar soţul cântăreţei – rapperul Jay Z -, Serena Williams şi alte vedete americane.

Foto: Hepta

Lemonade” este cel de-al cincilea album de studio al cântăreţei Beyonce. Precedentul LP al artistei americane, care îi poartă numele, a fost lansat în 2013 şi tot în mod surprinzător, fără un anunţ oficial.

Materialul discografic „Lemonade” a fost desemnat „Albumul anului” de editorii revistei Rolling Stone. Editorii de la Rolling Stone au alcătuit şi un top al celor mai bune single-uri lansate în 2016. Pe primul loc în acest clasament se află tot cântăreaţa americană Beyonce, cu single-ul „Formation”, extras de pe acelaşi material discografic.

Cel de-al treielea eveniment muzical al anului, aşa cum a fost văzut de editorii News.ro, vine surprinzător de la Havana. Trupa britanică The Rolling Stones a susţinut în luna martie un concert în Cuba, relatat pe larg în presa internaţională, care l-a considerat un eveniment istoric. Aproximativ o jumătate de milion de spectatori au asistat, pe 25 martie, la acel concert de la Havana, primul susţinut de legendara trupă britanică în Cuba.

Foto: Hepta

Show-ul trupei britanice a avut loc în urma reluării relaţiilor diplomatice dintre Cuba şi Statele Unite. Preşedintele american Barack Obama a efectuat o vizită oficială în Cuba în săptămâna ce a precedat concertul trupei The Rolling Stones.

Concertul trupei The Rolling Stones a fost un eveniment major în Cuba, al cărei guvern comunist a interzis în trecut piesele formaţiei britanice, considerând că acestea reprezentau „o deviaţie ideologică”.

Foto: Hepta

Show-ul formaţiei londoneze – cel mai mare concert rock organizat vreodată în Cuba – a fost inclus în turneul pe care The Rolling Stones l-a susţinut în primăvara acestui an în America Latină.

Share this article
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO