Căutare

Share this article

Filmele Harry Potter descriu o lume magică doar prin subiectul central al cărților scriitoarei J. K. Rowling, însă decorul și peisajele ce apar în imagini, ne fac să ne întrebăm unde și cum au fost alese cele mai impresionante locații de filmare.

De aceea, am căutat care sunt cele mai interesante locații de filmare din Marea Britanie și Scoția și astfel am aflat unde a jucat Harry Potter meciurile de Quidditch sau unde s-a amenajat platoul pentru orele profesoarei McGonagall.

Locații de filmare Harry Potter: Drumul spre Hogwarts – viaductul Glenfinnan, din Lochaber, Scoția

Acest viaduct construit la o înălțime de peste 30 de metri de pământ, apare în câteva dintre filmele Harry Potter, pe drumul spre Hogwarts, școala de vrăjitorie și magie.

Te poți bucura de acest peisaj și poți reface călătoria pe care Harry și prietenii săi au făcut-o în vagoanele trenului cu aburi numit Hogwarts Express.

La fața locului te poți orienta ca să depistezi exact locul în care mașina familiei Weasley aterizează pe viaduct în filmul „Harry Potter și Camera Secretelor”

Locații de filmare pentru meciurile de Quidditch în care joacă Harry Potter: Glencoe, Argyll, Scoția

Dramatismul natural al peisajelor deluroase din Scoția, au furnizat decorul perfect pentru primele două filme Harry Potter. Meciurile de Quidditch dintre clasele rivale ale școlii s-au filmat în fața Glen Nevis. La fața locului vei recunoaște spectaculoasele „Steal Falls” din turneul Tri-Wizard care apare în „Harry Potter și pocalul de foc”.

Votată recent ca fiind cel mai romantic loc din Scoția, poți alege această regiune pentru o vacanță liniștită în care să petreci ceva timp departe de agitația unui oraș.

Locații de filmare pentru Harry Potter: Shell Cottage – Freshwater West, în Țara Galilor

Această porțiune de nisip auriu a fost locația pentru Bill Weasley și Fleur Delacour’s Shell Cottage din Harry Potter și Talismanele Morții.

Când Harry a ajuns în interiorul cabanei capricioase, nu a putut auzi nimic altceva în afară de sunetele valurilor mării. Deși cabana a fost demontată după filmări, poți merge pe urmele lui Harry și ale prietenilor lor, lăsate pe nisip.

În plus, dacă ajungi în sezon, vei putea vedea de pe plajă surferii care stau călare pe crestele valurilor puternice. Zona de sud-vest se mândrește cu cele mai bune valuri pentru surf ale Țării Galilor.

Locații de filmare pentru filmele Harry Potter în Anglia

Clasa profesoarei McGonagall: Catedrala Durham

Catedrala Durham a fost locul unde s-au filmat orele profesoarei McGonagall în care îi învăța pe tinerii vrăjitori cum să transforme animalele în goblet de apă.

În altă parte a catedralei poți admira magnificele arcade din curtea acoperită cu zăpadă, în care Harry a pus-o pe Hedwiga, bufnița care apare în primul film – Harry Potter și Piatra Filozofală.

De asemenea, este locul în care Ron Weasley a căzut victimă propriului său blestem (foarte grav) de vărsături, în filmul Harry Potter și Camera Secretelor.

Biblioteca de la Hogwarts și Infirmeria: Biblioteca Bodleian și Colegiul Christ Church, Oxford, Anglia

Magnifica bibliotecă Bodleian din cadrul Universității Oxford, ce datează din anul 1602, apare în trei dintre filmele Harry Potter.

Biblioteca medievală Duke Humfrey, parte a instituției consacrate, a fost folosită ca bibliotecă Hogwarts, în timp ce școala Divinity School de alături a devenit spitalul Hogwarts. Aici mici vrăjitori erau tratați pentru tot felul de zgârieturi căpătate după căzăturile de pe mătură, până la atingerea unui colier de opal blestemat.

La Christchurch College, aflat la o distanță de 10 minute de mers pe jos, vei vedea locul în care am fost introduși pentru prima dată la Hogwarts, văzându-l pe Harry și pe ceilalți vrăjitori ce urmau să intre în primul an de școală urcând scările de piatră din secolul al XVI-lea către Marea Sală de Festivități.

Zborurile pe mătură: Castelul Alnwich, Nothumberland, Marea Britanie

Lecțiile de zbor pe mătură ale personajului Madame Hooch au loc în curtea exterioară a castelului medieval Alnwick. O lecție de zbor pe mătură este inclusă în biletul de intrare.

Poți vedea, de asemenea, spectacole de magie și vrăjitoare sau poți participa la un tur ghidat alături de un ghid costumat care va spune povești din culise din timpul filmărilor pentru Harry Potter.

Dacă ești un fan Downton Abbey, cere informații despre expoziția dedicată de la castel. Expoziția include fotografii, costume și recuzită de la filmarea specială de Crăciun ce a avut loc aici, în 2014.

Pub-ul Leaky Cauldron: Leandenhall Market, Londra

Pub-ul vrăjitorilor, The Leaky Cauldron a fost montat în ceea ce este acum un magazin de optică medicală în Bull’s Head Passage, Leandenhall Market. În spatele lui era imaginată strălucirea străzii comerciale Diagon Alley, de unde se puteau cumpăra cărți de vrăjitorie, tot felul de poțiuni ispititoare și alte accesorii pentru vrăjitori.

Chiar dacă nu vei găsi magazine de magie, această piață în stil victorian este un loc splendid de unde poți cumpăra chiar haine din moda inspirată de Harry Potter.

Platforma 9¾: Gara King Cross, Anglia

Expresul de Hogwarts pleacă în fiecare episod de la Platforma 9¾ a gării King Cross, care este de fapt peretele arcuit dintre platformele 4 și 5.

Sau îndreaptă-te spre intrarea către platformele 9, 10 și 11 din partea vestică a stației, unde vei găsi un cărucior dispărând pe tărâmul magic printr-un perete marcat „Platformă 9 ¾”. Pentru a intra mai repede în pielea personajelor, acolo vei găsi un magazin care vinde tot felul de suveniruri amuzante legate de filmele Harry Potter.

În afara gării vei vedea fațada neo-gotică a gării St. Pancras de unde mașina magică Ford Anglia a familiei Weasley, cu puterea sa de invizibilitate, îi ia pe Harry în filmul Harry Potter și Camera Secretelor.

Șerpii fermecători: Casa reptilelor, Grădina Zoologică din Anglia

Harry Potter descoperă pentru prima dată că are darul de a vorbi cu șerpii în primul film al seriei, Harry Potter și Piatra Filosofală, iar acest lucru se întâmplă la Casa Reptilelor de la Grădina zoologică din Londra. În acea scenă, Daniel Radcliffe vorbește cu un enorm piton Burmese, însă locul în care s-a făcut filmarea este de fapt casa veninoasei mamba neagră.

Dar nu plecați încă. Grădina zoologică din Londra este cea mai veche grădină zoologică din lume, datând din anul 1828 și oferă tot felul de experiențe legate de animale. După ce ai văzut șerpii, poți pătrunde în paradisul fluturilor sau te poți apropia de Kumbuka, gorila cu blană neagră-argintie și gașca ei.

Haloul ascuns: Catedrala Gloucester din Marea Britanie

Caută-l pe Nick cel aproape fără cap sau pe Plângăcioasa Myrtle și vei vedea unde s-au ascuns de trol Harry și Ron, pe coridoarele înfricoșătoare ale Catedralei Gloucester, o construcție veche de 1.300 de ani – una dintre cele 5 locații folosite pentru Hogwarts.

Merită sa faci un tur ghidat pentru a afla câteva moduri fascinante prin care catedrala a fost modificată pentru filmări. Punctele electrice au fost deghizate sub paneluri pictate pentru a arăta ca niște pereți de piatră și orice obiect care ar fi trimis cu gândul la o biserică a fost ascuns. De exemplu, figurile din vitralii de pe ferestrele din claustru au fost acoperite cu hârtie de filtru din plastic colorat.

Pentru a vedea semne ale trecutului antic al catedralei, poți intra pe o ușă de lemn care duce spre vechea criptă, despre care se spune că este bântuit de călugării ce au slujit la vechea mânăstire Gloucester.

Orele de poțiuni: Abația Lacock, Wiltshire, Anglia

Camera centrală a abației Lacock – unde se află un cazan uriaș – a fost sala de clasă a profesorului de apărare împotriva artelor întunecate, Quirell, în timp ce în sacristie s-au filmat orele de poțiuni ale profesorului Snape. În interiorul acestei locații Harry s-a împiedicat de oglinda Erised, cea care arată cea mai arzătoare dorință a celui care privește în ea.

Dar, după toate laboratoarele de vrăjitorie, nu uita să consulți Galeria de Sud a abației. Poți sta chiar în locul în care William Henry Fox Talbot a făcut prima fotografie din lume.

Hogwarts și restul: Studiourile Warner Bros, Leavesden, Marea Britanie

Chiar la marginea Londrei se află Studiourile Warner Bros unde vei descoperi o versiune completă a întregului Hogwarts. Poți face un tur de studio, o construcție la o scară de 1 la 24 ce a fost folosită pentru filmările exterioare și aeriene ale școlii, ce este umplută cu marionete folosite pentru producție.

Nu pleca de acolo până nu bei o bere cu caramel, acea delicioasă băutură non alcoolică după care se omorau micii vrăjitori.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO