Căutare

Share this article

De 65 de ani Cartea Recordurilor înregistrează performanţe extraordinare ale oamenilor şi animalelor în domenii extrem de variate. Unele scot în faţă creativitatea, altele, rezistenţa. Sunt recorduri care uimesc, dar sunt şi recorduri care oripilează. În fiecare an cei de la Guiness World Records primesc 60.000 de solicitări de omologare, aşa că ai de unde alege când vrei să analizezi de ce performanţe sunt capabili cei din jur sau când vrei să vezi care sunt cele mai neobişnuite recorduri din lume. Asupra acestora din urmă ne-am oprit şi noi azi.

Şi începem lista cu deţinătoarea celor mai lungi gene din lume. Sigur, nu-i femeie care să nu-şi fi dorit să aibă nişte gene lungi, curbate, seducătoare. Multe dintre doamne şi domnişoare apelează chiar la extensii de gene pentru a-şi atinge visul.

You Jianxia a intrat în Cartea Recordurilor anul trecut drept deţinătoarea celor mai lungi gene naturale din lume. 12,4 centimetri au acestea, iar secretul, conform femeii, ar fi retragerea ei în natură vreme de un an şi jumătate şi comuniunea pe care o are cu aceasta.

Foto: guinessworldrecords.com

Rămânem în zona esteticii şi continuăm lista cu cele mai neobişnuite recorduri cu deţinătoarea celor mai lungi unghii din lume. Chris Walton The Dutchess nu şi-a mai tăiat unghiile din 1993, iar acestea au ajuns să depăşească 3 metri lungime. Sigur, poate fi văzut ca un avantaj faptul că unghiile s-au curbat pe măsură ce au crescut, altfel ar fi fost probabil imposibil pentru ca ea să mai poată merge cu maşina sau la cumpărături. Deşi pentru cei mai mulţi dintre noi pare o misiune complicată să trăieşti cu asemenea unghii, The Dutchess spune că singura greutate pe care o întâmpină este să-şi tragă pantalonii pe ea.

Foto: guinessworldrecords.com

Dacă am văzut cele mai mari gene e momentul să îl cunoaştem şi pe bărbatul cu cel mai lung păr din urechi. Indianul Radhakant Baijpai a avut un scop în viaţă – să ajungă în Cartea Recordurilor – şi l-a atins. În 2003, când a primit titlul Guiness, părul lui din urechi măsura 13,2 centimetri. De atunci şi până acum lucrurile au evoluat, iar părul lui a depăşit 25 de centimetri. Aşteaptă acum noul titlu şi speră, probabil, să nu apară altcineva care să încerce să îi doboare recordul. Vânzările de produse de îngrijire corporală arată că şansele să se întâmple asta sunt destul de reduse.

Foto: metro.co.uk

Ştiţi, desigur, despre celebrele dimensiuni aşa-zis perfecte: 90-60-90. Sunt însă câteva femei pentru care acei 60 de centimetri pentru talie nu reprezintă un etalon. Visul lui Cathie Jung a fost să primească titlul de deţinătoare a cele mai mici talii din lume. Anul 2007 i l-a şi adus. Talia femeii măsoară 38 de centimetri şi ca să ajungă aici a purtat pentru foarte mulţi ani corsete strâmte. De altfel, este şi imaginea unor firme producătoare de astfel de corsete.

Foto: cathiejung.com

Un bărbat din China şi-a detronat predecesorii în lupta pentru titlul de omul cu cel mai mare număr de albine adunat pe propriul corp. Recordurile anterioare erau de 326.000, respectiv 331.000 de albine. Ruan Liangming s-a lăsat acoperit de 637.000 de albine care cântăreau 63,7 kilograme. Sigur, când vorbim de atâtea albine kilogramele nu mai par atât de impresionante, ci sutele de mii de ace care ar putea ataca în orice clipă. Din fericire, bărbatul a scăpat teafăr şi cu un record greu de egalat.

Trecem acum la câteva recorduri de îndemânare pe care însă nu vă recomandăm sub nicio formă să le testaţi, nici acasă, nici altundeva.

The Huy Giang, un bărbat din Germania a reuşit să stabilească unul dintre cele mai neobişnuite recorduri din lume: a făcut cele mai multe rotaţii pe minut, atârnat de o bormaşină. 148 de rotaţii a reuşit tânărul în decembrie 2008, una la fiecare 0,4 secunde.

Foto: guinessworldrecords.com

Nici jonglatul cu drujbe nu e vreo activitate pe care s-o facă oricine. Mai bine spus, puţini sunt cei care ar putea îndrăzni să facă aşa ceva. Pentru Milan Roskopf, un bărbat din Slovacia, lucrul acesta pare la fel de firesc ca şi mâncatul cu furculiţa pentru cei mai mulţi dintre noi. Tocmai această uşurinţă, dar şi antrenamentul constant i-au adus în 2009 titlul pentru cele mai multe runde de jonglat cu drujbe, 62 la număr.

Foto: whatculture.com

Americanul Jakie Bibby este deţinătorul unui record cu adevărat înfricoşător. Bărbatul a ţinut în gură, timp de 12,5 secunde, fără niciun ajutor, 8 şerpi cu clopoţei. Bibby are însă la activ 5 recorduri în total. Tot el a stat într-o cadă alături de cei mai mulţi şerpi cu clopoţei – 195 în total, dar şi într-un sac de dormit – aici au intrat „doar” 109 şerpi cu clopoţei.

Foto: texsnakeman.com

O altă performanţă ce intră fără griji pe lista cu cele mai neobişnuite recorduri din lume este cea a unui alt american. Kevin Shelley a reuşit să spargă cu capul 46 de capace de toaletă, din lemn, într-un minut.

Foto: guinessworldrecords.com

Şi încheiem lista cu cele mai neobişnuite recorduri cu unul nerecomandat persoanelor pudice. 195 de bărbaţi şi femei s-au dezbrăcat de haine şi inhibiţii şi au doborât recordul pentru cei mai mulţi oameni goi aflaţi într-un montagne russe. Nu vă gândiţi că este primul de acest gen. Precedentul record era de 102 oameni dezbrăcaţi într-un montagne russe şi fusese stabilit tot în Marea Britanie, ca şi acesta.

Foto: bbc.com
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO