Cele mai prietenoase 10 țări pentru imigranți. Sau unde să emigrezi din România în 2022 - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Organizația mondială Gallup a creat Indicele de acceptare a migranților (MAI) ca răspuns la criza migranților care a cuprins Europa în 2015 și la reacția împotriva migranților care a însoțit-o. MAI măsoară acceptarea personală a migranților nu doar în Europa, ci și în întreaga lume. Indicele de acceptare a migranților se bazează pe trei întrebări care sunt adresate localnicilor despre migranți, pe măsură ce aceștia se apropie de ei. Imigranții care locuiesc în țara lor, un imigrant care devine vecinul lor și imigranții care se căsătoresc în familia lor, sunt toate scenarii pe care respondenții sunt rugați să le evalueze. Iată o listă cu cele mai prietenoase țări pentru imigranți.

Canada

Canada este a doua țară ca mărime din lume. A devenit o destinație populară pentru oamenii care doresc să se mute în altă țară de-a lungul anilor. Datorită frumuseții sale naturale, a zonelor largi nepopulate, a orașelor vibrante, a atmosferei multiculturale și a diverselor opțiuni de muncă, țara este o alegere tot mai la îndemână.

În plus, Canada are o istorie puternică de a îmbrățișa imigranții și de a-i ajuta să se asimileze în societate. Din 2001, numărul imigranților care intră în țară a fluctuat între 221.352 și 262.236 în fiecare an. Guvernul Canadei a declarat în 2017 că este pregătit să accepte peste un milion de migranți în următorii trei ani. În 2020, numărul migranților era de așteptat să crească cu 340.000.

Cele mai prietenoase țări pentru imigranți

Peste 90% dintre imigranți aleg să locuiască în sau în apropierea orașelor metropolitane precum Vancouver, Toronto sau Montreal. Cele mai populare programe de imigrare pentru străinii înstăriți au fost Programul pentru investitori imigranți din Quebec și Programele pentru antreprenori imigranți.

Potrivit unui studiu al țărilor de origine ale imigranților, cea mai mare parte a migranților în Canada în anii 1970 proveneau din țări europene. Cu toate acestea, migranții vin acum din aproape 20 de țări. Potrivit unui studiu din 2016 privind națiunea de origine a populației imigrante, India are cei mai mulți imigranți, urmată de China și Filipine. Canada intenționează să-și mențină politica de primire a noilor veniți, apreciind și contribuția acestora la dezvoltarea economică a țării.

Cele mai prietenoase țări pentru imigranți: Islanda

Islanda este adesea considerată una dintre cele mai dorite locații din lume pentru a trăi, ceea ce nu ar trebui să fie o surpriză. Natura este magnifică, dramatică și sublimă aici, cu o mulțime de sălbăticie nealterată și minuni geologice.

Locuitorii sunt amabili, primitori și deschiși, vorbesc fluent engleza și iubesc compania vizitatorilor lor din lumea întreagă, indiferent de cât timp stau. Mai mult, Reykjavik este o capitală prin excelență, un centru urban plin de viață care își menține fără efort atmosfera de oraș mic, ritmul de viață pașnic și angajamentul față de progresul social și cultural.

Cele mai prietenoase țări pentru imigranți

Și cum rămâne cu cireașa de pe tort? De la criza financiară din 2008, economia Islandei nu numai că și-a revenit, dar a explodat în moduri pe care nimeni nu le-ar fi putut prevedea. Islanda, spre deosebire de restul lumii, a sfidat predicțiile. În schimb, a ales să impună controale stricte de capital, măsuri de austeritate și reforme financiare, în loc să permită celor trei mari bănci ale sale – și bancherilor care au venit cu ele – să eșueze și să fie închise.

Noua Zeelandă

Noua Zeelandă este o țară incredibilă. Oamenii sunt plăcuți, vremea este frumoasă, iar stilul de viață este de neegalat, cu un ritm ideal pentru tine și copiii tăi.

Noua Zeelandă, amplasată într-un cadru superb, oferă rezidenților un stil de viață perfect echilibrat. Oferă o atmosferă sigură și primitoare pentru familii, precum și opțiuni excelente de muncă și oportunități de explorare și călătorie.

Imigranții din întreaga lume sunt atrași de Noua Zeelandă datorită calității vieții, iar neozeelandezii sunt mândri că îi primesc pe nou veniți. Vei întâlni mulți alți nou-veniți cu care să împărtășești experiențe, pe lângă localnici abordabili. Locuitorii sunt obișnuiți să se amestece cu indivizi de diverse etnii și accente pentru că țara este destul de cosmopolită. De-a lungul anilor, străinii bogați au folosit în principal viza de investitor din Noua Zeelandă pentru a obține reședința permanentă în țară.

Cele mai prietenoase țări pentru imigranți

Vara, Noua Zeelandă are plaje și lacuri superbe, iar iarna, are unele dintre cele mai bune terenuri de schi din emisfera sudică. De asemenea, se mândrește cu orașe active și cosmopolite.

Nu ești niciodată departe de o zonă superbă de pescuit, de un teren de golf imens, de trasee de mers pe jos, de munți sau de un loc unde se pot practica sporturi extreme.

Cele mai prietenoase țări pentru imigranți: Australia

Australia s-a distins istoric de alte țări ca o țară modelată de expansiunea rapidă a populației, migrația netă de peste mări reprezentând o pondere mai mare din creșterea totală a populației decât numărul de nașteri anuale.

Potrivit unui raport mondial recent, Australia, o țară minunată și pașnică, cu o frumusețe naturală unică, o climă minunată și un sistem educațional impresionant, și-a consolidat poziția ca una dintre destinațiile de top pentru oamenii care doresc să trăiască, să studieze, să muncească sau să călătorească.

Cele mai prietenoase țări pentru imigranți

Pentru mulți oameni, mutarea într-o țară nouă și stabilirea este o perspectivă interesantă, iar Australia este una dintre cele mai prietenoase țări pentru imigranții din toate categoriile sociale. Este o destinație fantastică de imigrare, cu reglementări clare pentru rezidența permanentă, bazate pe un sistem de puncte în cadrul programului General Skilled Migration SkillSelect, precum și o facilitate de educație pentru solicitanții eligibili din întreaga lume.

Sierra Leone

Oamenii din Sierra Leone au arătat o mare toleranță față de imigranți. Sierra Leone oferă totul pentru aventurieri: plaje frumoase și goale flancate de palmieri, jungle tropicale cu maimuțe care se leagănă printre copaci, o istorie bogată și oameni amabili. Sanctuarul de viață sălbatică din insula Tiwai al râului Moa are o dimensiune de doar 12 kilometri pătrați. Cu toate acestea, găzduiește aproximativ 80 de hipopotami pigmei rari, precum și 11 specii incredibile de primate, ceea ce o face una dintre cele mai mari populații de primate din lume. Profiturile sanctuarului ajută cele opt sate care locuiesc în apropierea insulei, făcându-l primul business de ecoturism din Sierra Leone. Traseele de drumeție duc adânc în junglă, unde cimpanzeii, maimuțele colobus roșii și maimuțele Diana se joacă în copaci.

Cele mai prietenoase țări pentru imigranți

Cele mai prietenoase țări pentru imigranți: Statele Unite ale Americii

Fie că este vorba de carieră, de o persoană dragă sau pur și simplu de visul american, Statele Unite continuă să fie una dintre cele mai populare destinații pentru expatriați. America are o istorie lungă de a primi oameni de multe etnii și origini și este un loc fantastic pentru a trăi ca expat. Este încă un tărâm al posibilităților. Mulți străini bogați au folosit viza de investitor EB-5 din SUA pentru a obține o carte verde.

SUA au reușit să reziste furtunilor crizei globale și crizelor financiare datorită puterii sale economice. Dolarul american este principala monedă de rezervă a lumii, indicând stabilitate și respect. Potrivit unui sondaj din toate țările OCDE, americanii au cel mai mare venit mediu din lume. America este, de asemenea, o destinație surpriză low-cost. Într-un indice global al securității alimentare, Statele Unite au fost plasate pe primul loc pentru accesibilitatea și securitatea alimentelor.

Cele mai prietenoase țări pentru imigranți

Burkina Faso

Burkina Faso este o provocare și uneori poate fi stresant să trăiești acolo, dar este o alternativă fantastică pentru expații care doresc să experimenteze ceva nou și aventuros: țara are peisaje frumoase și câteva orașe mai mari.

Cele mai prietenoase țări pentru imigranți

Cele mai prietenoase țări pentru imigranți: Suedia

Suedia se încadrează peste medie în toate cele unsprezece caracteristici ale OCDE  de „o viață mai bună”, de la echilibrul dintre viața profesională și viața privată până la venituri și avere personală. Pentru multe persoane care doresc să experimenteze stilul de viață scandinav, trecerea la modelul nordic este o mișcare de vis. Atât de mult încât peste două milioane de suedezi s-au născut în afara țării.

Cele mai prietenoase țări pentru imigranți

Ciad

Ciad poate fi un loc fantastic de locuit. Ciad este o țară minunată de vizitat datorită stațiunilor sale naturale și a istoriei culturale. Ciad, a cincea țară ca mărime a Africii, este o țară fără ieșire la mare, cu o populație de aproximativ 10 milioane de oameni.

În anumite locuri ale lumii, diversitatea etnică pare a fi o problemă, deși multiculturalismul și diversitatea sunt printre cele mai puternice forțe. Cele mai elementare consecințe ale diversității pot fi văzute în arhitectură, bucătărie și tradiții. Ciad găzduiește 200 de grupuri etnice, cei mai proeminenți fiind Kanembu, Masalit, Gorani și Bilala.

Cele mai prietenoase țări pentru imigranți: Irlanda

Cele mai prietenoase țări pentru imigranți

Diferitele sondaje și consultanțe pentru expați plasează în mod constant Irlanda printre primele opțiuni. Dublin este clasat ca al doilea cel mai bun oraș din lume în care să locuiască expații. În plus, Națiunile Unite o plasează pe locul șase într-un top al țărilor în care se trăiește cel mai bine din lume, pe baza stilului de viață sănătos și lung, a nivelului de viață și a accesului la educație. Irlanda oferă un program de investitori imigranți celor care doresc să se mute în țară.


Fotografiile din acest articol ne-au fost furnizate de Depositphotos.com

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO