Cele mai puternice femei din Europa. Cine sunt doamnele care ne conduc? - LIFE.ro

Căutare

Share this article

De la importanți lideri politici ca Angela Merkel sau Theresa May la femei de afaceri de succes, aflate în poziții de conducere la companii de top, iată care sunt cele mai puternice femei din Europa:

Cele mai puternice femei din Europa: Angela Merkel

În vârstă de 62 de ani, Angela Merkel, cancelarul Germaniei, nu este doar una dintre cele mai puternice femei din Europa, ci un adevărat lider la nivel mondial. Prima femeie în această funcție importantă din istoria Germaniei, Merkel a fost numită de către revista Forbes “cea mai puternică femeie din lume” în 2018. Angela Merkel este extrem de calculată, iar deciziile ei influențează ordinea mondială: i-a ținut piept lui Donald Trump și a permis intrarea pe teritoriul Germaniei a peste un milion de refugiați sirieni. Această decizie a i-a adus atât laude, dar și critici, acestea din urmă mai ales din partea cetățenilor germani. Cancelarul Germaniei conduce țara cu cea mai puternică economie din Europa și a patra din întreaga lume.

Cele mai puternice femei din Europa: Theresa May

Theresa May, prim-ministrul Marii Britanii, este încă una dintre cele mai puternice femei din Europa și din lume, însă mulți spun că nu pentru mult timp de acum înainte. Brexit-ul i-a scăzut mult din popularitate, May fiind una dintre susținătoarele ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.  În ciuda negocierilor eșuate și a valurilor de critici primite, May continuă să lupte pentru scopul său, neagreat de toți britanicii.  Anul trecut, May a prins poziția a doua în topul Forbes al celor mai puternice femei din lume.

Cele mai puternice femei din Europa: Regina Elisabeta a II-a

În vârstă de 92 de ani, Regina Elisabeta a II-a este un adevărat simbol al Monarhiei Britanice. Aceasta a urcat pe tron în februarie 1952, fiind cel mai longeviv monarh în viață din întreaga lume. Regina Elisabeta a II-a este căsătorită cu Prințul Filip, Duce de Edinburgh, un fost prinț al Greciei și a Danemarcei, iar împreună au patru copii. Regina se bucură de o mare popularitatate în rândul britanicilor, însă are mulți fani peste tot în lume. Deși are o vârstă înaintată, participă în continuare la evenimene publice și primește lideri mondial la Palatul Buckingham.

Cele mai puternice femei din Europa: Erna Solberg

Prim ministrul Norvegiei, Erna Solberg, a fost aleasă pentru al doilea mandat în 2017, după ce și-a scos țara din criza petrolului, evitând recesiunea. Este cunoscută ca fiind o apărătoare a drepturilor femeilor, însă a provocat și proteste de amploare în Norvegia după ce a spus că este dispusă să discute despre legi mai stricte în ceea ce privește avortul.

Cele mai puternice femei din Europa: Christine Lagarde

De profesie avocat, Christine Lagarde deține funcția de director general al Fondului Monetar Internațional, fiind una dintre cele mai puternice femei din lume.  Înainte de a fi în această postură, franțuzoaica a mai fost ministru de finanțe, ministru al agriculturii și ministru al comerțului și industriei. Lagarde se poate mândri cu faptul că a fost prima femeie ministru al unei economii G8 și  director general al FMI.

Cele mai puternice femei din Europa: Ana Botín

Cu o avere netă de 800 de milioane de dolari, aflată în funcția de Chair &Executive Director al companiei bancare spaniole Santander Grup, Ana Botín este una dintre cele mai influente femei din Europa. Ana Botin deține această funcție importantă în cadrul companiei din 2014, când tatăl ei a murit în mod neașteptat. În vârstă de 58 de ani, Botin a fost și ea inclusă de revista Forbes în topul celor mai puternice femei din lume.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

This time last week FFF attended a conference with lots of investment directors from @santanderpt 🔴 During this conference FFF not only got to discuss how to get women into leadership roles but also found a brand new role model that FFF wants to share with you 😘 FFF learnt more about Ana Botin boss of @santanderpt often described as the most powerful women in finance 💸 & the first ever women to chair a global financial organisation 🙌🏼 Talk about pushing barriers down 😮 Anna is the 9th most powerful women @forbes in the world and has three amazing children 👶 Ana is a strong female advocate/inspiration and believes a world where women reach their full potential will be a better world for all of us 🌟 if Ana can do it you can do it 🙋🏼‍♀️ #femaleentrepreneur #beyourownboss #anythingispossible #anabotín #powerfulwomen #femalefoundersfair #femalefoundersstories #inspirethenextgeneration #inspired #girlboss #bosslady #pushingbarriers

O postare distribuită de FFF (@femalefoundersfair) pe

Cele mai puternice femei din Europa: Isabelle Kocher

Isabelle Kocher este una dintre cele mai respectate femei de afaceri din Franța. Această deține funcția de CEO al cele mai mari companii private de energie din lume –  Engie (fosta GDF Suez). Mama a cinci copii, Kocher deține rangul de “cavaler” în Legiunea de Onoare și Ordinul Național de Merit.

Cele mai puternice femei din Europa: Kolinda Grabar-Kitarovic

Kolinda Grabar-Kitarovic este prima femeie aleasă în funcția de președinte al Croației, dar și cea mai tânără: a ajuns în această postură la numai 46 de ani. În timpul Campionatului Mondial de Fotbal din 2018, a profitat de locul doi obținut de țara sa pentru a lega relații politice cu marii lideri ai lumii, în special cu Vladimir Putin.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO