fbpx

Căutare

Share this article

Cele mai rezistente telefoane nu sunt nici pe departe noile modele ale marilor companii ce se bat în lansări an de an. Cele mai rezistente telefoane, unele inteligente, altele mai puțin, sunt acele modele pe care le poți arunca în piscină sau le poți scăpa pe ciment, fără să pățească absolut nimic.

Cu durere spun că un iPhone 6 nu rezistă nici măcar la o temperatură scăzută, darămite la o ploaie torențială sau la o accidentare.

Și cu mândria fostului utilizator de Nokia, spun că unul dintre cele mai rezistente telefoane este clasicul 3310 despre care s-au făcut cele mai multe glume legate de longevitatea bateriei.

Dar să vedem ce spun specialiștii, care sunt cele mai rezistente telefoane fabricate vreodată.

Xperia Z2

Începem cu singurul telefon care are un steguleț roșu atunci când vine vorba de rezistență. Nu este complet rezistent la șocuri, însă este impresionantă rezistența lui la apă. Xperia Z2 de la Sony este acel telefon care a supraviețuit șase săptămâni pe fundul mării în Suedia.

Nokia 3310

Doar pentru că este atât de bătrân, nu înseamnă că acest telefon nu poate intra în listă. În ciuda faptului că a fost un dispozitiv mass market, această cărămidă de plastic a devenit faimoasă pentru faptul că era complet indestructibilă. Ai văzut vreodată un Nokia 3310 cu ecranul crăpat? Mai degrabă crăpa podeaua de care se lovea.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Cine a creat primul telefon mobil și cum arăta acesta. Martin Cooper, omul care a revoluționat domeniul telecomunicațiilor

Kyocera Brigadier

În timp ce iPhone 6 nu are un ecran cu cristale safir, ei bine, acest telefon robust are. Nu doar că are un display de top, dar este complet rezistent la apă și la șocuri. De fapt acest telefon a fost conceput pentru cei care lucrează pe șantierele murdare, lucru ce face posibilă manevrarea lui cu mâinile ude sau cu mănuși.

Samsung Convoy 3

Telefoanele cu clapetă nu mai sunt chiar populare azi, însă dacă te gândești să-ți cumperi unul, de ce să nu-l iei pe cel mai rezistent. Convoy 3 este complet rezistent la apă, la praf și la lovituri. Și chiar se poate dubla ca un walkie-talkie pentru comunicări vocale simple.

Cat S50

Nimic nu pare să exprime mai bine durabilitatea decât un telefon fabricat de o companie de tractoare.  Cat S50 are un design robust de grad militar, ceea ce îl face perfect de folosit aproape oriunde. În ciuda acestui fapt, încă mai prezintă specificații de înaltă performanță și cea mai recentă versiune este Android 4.4 Kit Kat.

Xperia Go

Construit odată cu celebra serie Xperia Z de la Sony, Go are și mai multe protecții împotriva elementelor de mediu. De fapt este cel mai rezistent la apă telefon inteligent de masă, de pe piață, în acest moment.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO