fbpx

Căutare

Share this article

Romantic poate fi un gest frumos al persoanei iubite, romantică poate fi o cină sau o ieşire la restaurant sau romantic poate fi un hotel de lux dintr-o destinaţie a îndrăgostiţilor.

Aşa că, ce poate fi mai romantic decât o vacanţă petrecută într-unul dintre cele mai romantice hoteluri din lume, conform topului alcătuit de readersdigest.ca?

Aşa că haideţi să uităm de cada în formă de inimă, salteaua cu apă, şampania şi petalele de trandafiri ce decorau o camera romantică de hotel în anii ’70 şi haideţi să vedem împreună care sunt criteriile după care un hotel este cotat ca fiind printre cele mai romantice din lume.

Shangri-La Hotel – Paris, Franţa

Ai visat vreodată la un interludiu romantic într-un palat istoric din Paris? Acum visul tău poate deveni realitate la Shangri-La Hotel. Acest palat opulent construit în 1896 a fost odată casa nepotului lui Napoleon Bonaparte. Astăzi acest hotel luxos îi primeşte pe oaspeţi în nişte camere incredibil de frumoase, cu nenumărate facilităţi, printre care restaurantele sale exclusiviste cu vedere la turnul Eiffel şi la Sena.

Hotel Danieli, a Luxury Collection Hotel – Veneţia, Italia

Locul în care s-a născut Casanova, un bărbat celebru pentru cuceririle sale amoroase, Veneţia trebuie vizitată de toţi romanticii din lume. Dacă inima ta bate pentru o cameră de hotel în Veneţia cu vedere la mare, poţi încerca Hotel Danieli. Aşezat în vârful Lagunei Veneţiene, acest fost palat din secolul al 14-lea pune la dispoziţie o multitudine de pachete pentru romantici: şampanie, micul dejun la pat sau cine romantice private. Tu alegi. Sau poţi să te mulţumeşti doar cu priveliştea ce-ţi taie răsuflarea, oferită de restaurantul de pe acoperişul hotelului.

The Greenwich Hotel – New York, SUA

Cauţi o escapadă romantică în Manhattan? Aruncă o privire către The Greenwich Hotel, proprietatea lui Robert de Niro ce atrage anual o mulţime de personalităţi ce apreciază intimitatea şi lucrurile fine. Nu eşti vedetă? Nu e o problemă pentru că nu trebuie să te recunoască lumea pe stradă ca să fii tratat ca o vedetă aici. The Greenwich oferă servicii impecabile şi facilităţi gratuite tuturor. Atmosfera sa primitoare, de inspiraţie italienească face din acest loc, unul perfect pentru întâlnirile romantice.

Pierre du Calvet Hotel – Quebec, Canada

Pierre du Calvet Hotel este un loc în centrul oraşului perfect pentru o escapada romantică. Construit în 1725, acest hotel boutique este situat la câţiva paşi de portul vechi al oraşului şi de mulţimea de atracţii istorice captivante. Oaspeţii pot savura liniştea şi intimitatea în camere luxoase echipate cu şeminee, paturi de mahon cu baldachin şi lenjerii egiptene. Puteţi gusta mâncăruri rafinate şi vinuri vechi impresionante la restaurantul hotelului. Iar dacă îţi doreşti un tratament special, rezervă din timp pachetul romantic ce presupune o cameră de lux, ciocolată belgiană şi o cină cu cinci feluri de mâncare.

W Hotel Barcelona – Barcelona, Spania

Iubitorii stilului avangardist vor pica sub vraja acestui hotel, o bijuterie modernă ce oferă privelişti de inspiraţie veneţiană asupra oraşului şi a Mării Mediterane. Relaxaţi-vă împreună la faimosul spa, degustaţi deliciile culinare la unul dintre cele cinci restaurante ale hotelului sau savuraţi un cocktail pe terasa exterioară a W Hotel.

Relais Bourgondisch Cruyce – Bruges, Belgia

Aşezat pe malul canalului medieval al Bruges-ului, acest încântător hotel este o operă de artă a romantismului. Construit în secolul al 16-lea, oferă o experienţă rafinată pentru vizitatorii săi care se pot bucura de un design special al unei construcţii din lemn cu faţada din vitraliu. Fiind un favorit al capetelor încoronate şi al persoanelor bogate şi faimoase, acest hotel boutique îţi răsfaţă simţurile cu un confort somptuos. Mâncărurile delicioase,  operele de artă originale ale lui Henri Matisse şi Gustav Klimt, precum şi lenjeriile decadente semnate Ralph Lauren, aşteaptă oaspeţii în căutare de romantism.

Buddha-Bar Hotel – Praga, Cehia

Designul interior de inspiraţie asiatică combinat cu influenţele din perioada colonială franceză, acest hotel din inima centrului istoric al oraşului Praga este un loc ideal pentru cuplurile romantice. Totul în jur radiază romantism, iar cei care doresc o experienţă romantică de neuitat ar trebui să ia parte la escapada romantică a hotelului: limuzină ce vă va lua şi vă va duce către aeroport, şampanie şi căpşuni la primire, cină la lumina lumânărilor, jacuzzi privat şi masaj de relaxare timp de o oră.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO