fbpx

Căutare

Share this article

Muzica dă dependență, iar pasionații știu că sistemul audio este extrem de important. Nu odată ne-am auzit prietenii vorbind despre sume care ne pot părea S.F., investite în boxe cu nume care mai de care mai ciudate pentru neinițiați. Toate sumele acelea vi se vor părea apă de ploaie când veți afla cât costă cele mai scumpe boxe profesionale din lume. Atât vă spun pentru moment: cele mai ieftine dintre cele mai scumpe sar de o jumătate de milion de dolari. Ei, încă vi se mai pare scump apartamentul cu 3 camere din Titan?

Backes & Muller BM 100 – 550.000 de dolari

La prima vedere, poate și la a doua ați putea crede că avem de-a face cu un frigider futurist. Este, în fapt, un sistem audio vertical despre care producătorii susțin că este capabil să redea extrem de fidel sunetele, astfel încât acestea să pară că se petrec chiar lângă tine, nicidecum că ar fi o înregistrare. Acum, înainte de a vă bucura de această autenticitate, asigurați-vă că aveți și suficient loc pentru ele. Nu de alta, dar la cei 230 de centimetri înălțime și o suprafață de 1,75 de metri pătrați s-ar putea să nu fie tocmai potrivite pentru un moft de pus în casă.

Foto: backesandmueller.de

Moon Audio Signature Titan II – 550.000 de dolari

Puțin mai mici ca înălțime, dar la același preț ca predecesoarele sale, sunt și boxele ediție ultra limitată a producătorului Moon Audio. Descrise ca fiind o operă de artă în domeniul acustic, boxele sunt realizate manual și poartă semnătura designerului. Sigur, nu le poți lua cu tine în brațe ca să mergi să animi vreo petrecere. Nu de alta, dar cântăresc undeva la 1200 de kilograme, cu aproape 300 de kilograme mai mult decât o Dacie 1300.

Foto: pinterest.ca

Wisdom Audio Infinite Grande – 700.000 de dolari

Dacă boxele de până acum vi s-au părut mari și scumpe, pregătiți-vă să fiți uimiți. Infinite Grande de la Wisdom Audio sunt realizate pentru case foarte mari, pe mai multe niveluri și chiar săli de evenimente. Acum, dacă vreți să aveți în casă sunete de până la 120 de decibeli, probabil că asta ar fi o alegere potrivită. Țineți cont însă că întreg sistemul audio cântărește aproape 2 tone, deci nu îl veți putea plimba cu ușurința cu care mutați canapeaua când vă plictisiți de locul în care era poziționată.

Foto: pinterest.ru

Magico Ultimate III – 700.000 de dolari

Nici aceste boxe nu sunt tocmai potrivite pentru o căsuță cu cei 114 decibeli pe care îi poate scoate. Și trebuie să țineți cont că din momentul în care dați comanda este nevoie de 18 luni pentru a putea fi realizate. Mai mult, boxele realizate din aluminiu au nevoie de 10 amplificatoare ca să poată fi puse în funcțiune și cântăresc împreună aproximativ 2 tone. Cei care le-au folosit spun că sunetul redat cu ajutorul acestui sistem de boxe este ireal de real, astfel încât vei avea senzația că ești în fața unei orchestre sau la un concert live.

Foto: goodwinshighend.com

Wilson Audio WAMM Master Chronosonic – 850.000 de dolari

Așa cum v-ați obișnuit deja și aceste boxe sunt ediție limitată, nu însă atât de limitată pe cât ne-ar lăsa prețul să credem. 70 de astfel de perechi de boxe au fost realizate de Dave Wilson, geniul din spatele companiei. La prețul acesta însă cei interesați nu le pot testa în niciun magazin obișnuit. Cei aleși, iar prin asta se înțelege clienți cu experiență în domeniu, dealeri și presă, au fost invitați chiar în casa creatorului ca să se bucure de experiența rară și, conform celor care au trăit-o, incredibil de autentică.

Foto: bestofhighend.com

Cessaro Horn Acoustics Omega 1 – 1.000.000 de dolari

Pentru primul sistem audio care trece pragul de 1 milion de dolari producătorul precizează, se pare că era nevoie, că acesta nu este destinat unui living normal. Sigur, normalitatea diferă de la un om la celălalt, dar în acest caz se pare că Omega 1 este destinat unor spații generoase, în care oamenii să se poată bucura de sunetul extrem de clar și natural. Specialiștii spun despre acest sistem că este un fel de Picasso al sistemelor audio, o capodoperă ce a dus conceptul de boxe la un nivel unic. Multe dintre componentele acestui sistem provin din aplicații aerospațiale și militare, iar materialele utilizate sunt dintr-un compozit făcut special pentru aceste boxe și o compoziție dublă de fibre cu umplutură de polimeri, sigilate cu aluminiu.

Foto: nirvanasound.com

Kharma Grand Enigma – 1.000.000 de dolari

Dacă s-ar fi realizat un singur Lamborghini în lume, acesta ar fi Lamborghini al sistemelor audio. Grand Enigma este un sistem audio unic despre care se spune că ar fi fost creat de producătorul danez într-o pivniță imensă din Belgia. Se pare însă că pivniță nu este tocmai un cuvânt potrivit dacă stăm să ne uităm la singura fotografie care a fost dată publicității. În rest nu există detalii nici despre performanțe, nici despre materialele folosite. Presupunem totuși că la un asemenea preț sunetul este unul special.

Foto: kharma.com

Moon Audio Opulence – 1.100.000 de dolari

Credeați că ați văzut tot ce era mai scump de la Moon Audio? Nici gând. Locul 2 în topul cu cele mai scumpe boxe profesionale este ocupat tot de un produs al companiei americane. Doar 10 seturi Opulence au fost realizate, fiecare cu semnătura designerului, iar reprezentanții companiei le descriu ca oferind o experiență unică, ce duce muzica dincolo de urechile ascultătorilor, direct în creier. Cum era de așteptat, la acești bani boxele sunt realizate manual, din materiale de cea mai bună calitate și cu tehnologie influențată de cea utilizată pe submarinele americane.

Foto: thebeautifulsoundproject.blogspot.com

Transmission Audio Ultimate – 2.000.000 de dolari

Argintul se duce la un sistem audio de 2 milioane de dolari pe care producătorul îl descrie ca pe o mașină sport care combină cele mai importante caracteristici ale Ferrari, Maserati și Koenigsegg pe același șasiu. Sistemul are 12 difuzoare individuale realizate cu cea mai avansată tehnologie audio a suedezilor și poate atinge 150 de decibeli fără cea mai mică urmă de deformare a sunetului.

Foto: businessinsider.in

Shape Audio Organic Harmony Gold – 5.500.000 de dolari

Și aurul, platina și diamantele, toate se duc către producătorul Shape Audio care a realizat cele mai scumpe boxe profesionale din lume. Construite din aur masiv de 18 carate, cântăresc doar 215 kilograme spre deosebire de predecesoarele lor masive și au fost realizate într-un singur exemplar. Mai vin și cu o garanție pe viață, cumva justificată la acest preț halucinant. Designerul lor, Luciano Pasquariello, spune că acest sistem audio este inspirat din natură, frumoasă până la perfecțiune. Acum, dacă e să ne uităm cu atenție la ele, noi am spune că sunt inspirate din Pasărea Măiastră a lui Constantin Brâncuși.

Foto: soundnews.ro
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO