fbpx

Căutare

Share this article

O geantă scumpă de designer este, trebuie să recunoaştem, visul fiecăreia dintre noi. Poate nu acele piese de colecţie care se vând cu sute de mii de dolari bucata, deşi, nu ar strica să visăm şi la ele.

Genţile de designer sunt purtate cu mândrie pe covorul roşi sau chiar zi de zi de către celebrităţile din întreaga lume pentru a face cinste brandurilor şi pentru că, sunt adevărate bijuterii ce înnobilează pe oricine. Este un vis care dacă este povestit frumos se poate transforma într-o bună zi în realitatea.

Iată care sunt cele mai scumpe branduri de genţi şi la umărul căror vedete de la Hollywood se pot găsi:

Cele mai scumpe genți din lume. O geantă Hermes costă între 15.000 şi 150.000 $

The Birkin bag” una dintre genţile Hermes cele mai cunoscute, şi-a făcut rondul de fashion în filme, show-uri TV şi la braţul celebrităţilor din zilele noastre. Brandul a luat fiinţă în 1837 la iniţiativa lui Thierrt Hermes, un bărbat născut în Germania şi crescut în Franţa, iar azi este un business de familie.

Fabricată cu o măiestrie extraordinară ”Birkin bag” de la Hermes ajunge să se vândă cu un preţ ce pleacă de la 15.000$ şi poate ajunge până la 150.000$. Dar asta nu este tot. Piesa de top a brandului Hermes a fost „Himalayan crocodile Birkin bag”, o geantă foarte rară din piele de crocodil, bătută în diamante şi cu lacătele specifice brandului fabricate din aur de 18 karate. Valoarea acestei genţi a ajuns la 432$ la licitaţie.

Mai trebuie spus că genţile Birkin au fost inventate la sugestia şi în întâmpinarea actriţei şi cântăreţei Jane Birkin în 1984, după ce preşedintele de atunci al companiei Hermes s-a întâlnit cu ea în avion, iar aceasta, proaspătă mămică, se plângea că nu găseşte nicăieri o geantă practică şi elegantă în acelaşi timp.

cele mai scumpe genți Hermes

O geantă de 90.000$

Judith Leiber este un brand unguresc, foarte popular în lumea întreagă. Modelul lor cel mai scump, o geantă în formă de trandafir împânzită cu pietre preţioase şi bijuterii s-a vândut cu 90.000$.

Cea care a inventat acest brand, Judith Leiber a fost una dintre milioanele de femei evreice ajunse în lagărele de concentrare. Ea a avut şi norocul să scape şi, s-a căsătorit cu un militar cu care s-a mutat la New York. Aici a ajuns doar cu durerea şi disperarea acumulate după război şi o o trusă verde în care avea cele mai importante unelte cu care avea să creeze primele genţi, ale căror modele le imaginase cât timp a stat în lagărul de concentrare.

Genţile ei se vând peste tot în lume şi nenumărate celebrităţi le poartă cu mândrie, printre acestea numărându-se Sarah Jesica Parker sau Jennifer Lopez.

cele mai scumpe genți Judith Leiber

Un Marc Jacobs de 50.000$

Marc Jacobs este denumit cel mai faimos brand din SUA. Marc Jacobs şi-a început cariera ca director de creaţie la Louis Vuitton, iar apoi şi-a dezvoltat propriul brand de fashion. Cea mai faimoasă colecţie a sa  Carolyn Crocodile Bag, s-a vândut cu peste 50.000$ geanta.

Printre fanii brandului Marc Jacobs şi printre cele care poartă cu mândrie genţile lui se numărăr Curtney Cox, Gwen Stefani, Kirsten Dunst. Un alt mare fan al său este chiar David Beckham.

cele mai scumpe genți Marc Jacobs

 

Ai purta o geantă de 3,8 milioane de dolari?

Personal aş vrea doar să o ating. Nu aş putea să o port, pentru că aş purta o responsabilitate prea mare pe umeri. Este vorba de o geantă Mouwad. Acest brand este originar din Geneva, însă cartierul general se regăseşte în Dubai. Iniţial, Mouwad a fabricat ceasuri şi bijuterii, însă, după câţiva ani şi-a mutat linia de business pe genţi. Cea mai faimoasă geantă Mouwad s-a vândut cu 3,8 milioane de dolari şi deţine recordul mondial din 2010 ca fiind cea mai valoroasă geantă.

Mouwad 1001 de Nopţi, geanta cu diamante este în formă de inimă şi este făcută din aur de 18 karate şi conţine 4517 diamante. A fost creată de Robert Mouwad şi a fost lucrată de 10 artizani în aproape 9000 de ore.

cele mai scumpe genți Mouwad

Faimoasa geantă Chanel

Genţile Chanel nu sunt atât de scumpe, pe cât sunt de faimoase, iar asta datorită casei de modă franţuzeşti Chanel care a apărut în secolul 20. Genţile sale au fost purtate de primele doamne ale lumii, dar şi de celebrităţi de la Hollywood precum Nicole Kidman şi Keira Knightley. Modele simple costă de la 3000 de dolari în sus, însă cele ornate cu aur şi diamante se vând şi cu peste 10.000 de dolari.

Cea mai scumpă geantă a acestui brand de lux, a fost făcută cu multe diamante şi aur de 18 karate şi a costat 261.000 de dolari.

cele mai scumpe genți

Cèline un alt brand al celebrităţilor

Brandul a luat fiinţă în 1945 după CèlineVipiana care şi-a deschis primul magazin în Paris. Chiar dacă a început prin a vinde pantofi, foarte curând s-a reorientat către zona hainelor şi accesoriilor pentru femei. Cèline foloseşte numai materiale de calitate şi nu se abate niciodată de la linia chic pe care o urmează. Majoritatea genţilor sunt evaluate de la 1000$ la 10.000$.

Printre celebrităţile care poartă genţi Cèline se numără Reese Witherspoon, Emma Roberts, Kate Upton, Jordana Brewster sau Leighton Meester.

cele mai scumpe genți Celine

Lana Marks, o geantă de 100 de mii de dolari

Lana Marks este brandul care de-a lungul timpului a inventat peste 150 de modele de genţi, motiv pentru care şi-a câştigat renumele de cel mai popular brand din toată lumea. Marele admiratoare ale genţilor Lana Marks sunt desigur celebrităţile, iar printre ele se numără Kate Winslet şi Angelina Jolie. Cea mai scumpă geantă Lana Marks care poartă numele de Cleopatra Clutch (Gheara Cleopatrei) a fost bătută cu mai mult de 1500 de diamante şi valorează milioane.

cele mai scumpe genți Lana Marks

Saint Laurent, geanta de 34.000 de dolari

Genţile Saint Laurent reprezintă elita accesoriilor fashion designul lor clasic combinat cu modern, ies repede în evidenţă din mulţime. Multe celebrităţi precum Ashley Benson, Angelina Jolie sau Erin Andrews strălucesc având aceste genţi ca accesoriu. Cea mai scumpă geantă Saint Laurent a fost din colecţia Sac de Jour Small Alligator Tote şi a costat aproape 34.000$.

Laur

Fendi, geanta vedetelor de 28.000 de dolari

Fendi este o casă de modă italiană, foarte faimoasă care este cunoscută în toată lumea datorită produselor sale exotice de lux. Genţile de la Fendi sunt fabricate din piele de miel, de crocodil şi altele. Cea mai scumpă geantă Fendi a fost vândută cu 28.000 de dolari, face parte din colecţia Selleria şi este una dintre cele mai căutate genţi din lume datorită atenţiei deosebite la detalii.

cele mai scumpe genți Fendi

Valentino, Louis Vuitton şi Prada

Pentru că nu se poate face un clasament, aceste trei brand-uri vor ocupa o singură poziţie în acest top cu cele mai scumpe genți din lume. Genţile acestor designeri se vând cu preţuri de la 1000 la 3000 de dolari, însă sunt foarte apreciate în lumea întreagă. Chiar dacă au cele mai mici preţuri, sau tocmai din acest motiv, au cele mai mari vânzări în rândul publicului de masă cu venituri mari. Sunt însă şi brandurile cele mai imitate şi cele mai multe fake-uri poartă siglele acestor designeri pe piaţa neagră.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO