fbpx

Căutare

Share this article

Trebuie să recunoaştem, pentru cei mai mulţi dintre noi ideea de a folosi un computer clasic, cu unitate centrală, ecran şi tastatură separate nu mai intră în discuţie. Suntem mobili, avem nevoie să fim conectaţi oriunde şi oricând, prin urmare laptopurile au câştigat teren şi sunt alegerea firească.

Şi aici însă este un întreg proces atunci când ai nevoie să achiziţionezi unul nou. Sunt atâtea caracteristici de care trebuie să ţii cont, de la producător la dimensiuni, de la performanţe şi configuraţii la design şi sistem de operare. Cei mai mulţi stabilim mai întâi bugetul şi apoi, în funcţie de acesta, facem alegerea potrivită.

Există însă meserii care pretind performanţe sporite de la laptopul folosit şi există oameni care simt nevoia să epateze prin orice obiect folosit, fie el funcţional sau nu. Prin urmare ne-am gândit să vedem care sunt cele mai scumpe laptopuri din lume şi ce anume le face atât de speciale şi preţioase, la propriu.

Bling My Thing`s „Golden Age” MacBook Air nu este nici pe departe vreo apariţie nouă în peisajul tehnologic, însă asta nu îl împiedică să-şi păstreze preţul piperat. Lansat în 2008 la CeBIT, cel mai mare târg de IT şi tehnologia calculatoarelor din lume, organizat la Hanovra, în Germania, acest laptop este acoperit cu aur de 24 de carate şi 12.000 de cristale Swarosvski.

Sigur că având astfel de accesorii nu ar fi putut fi produs în masă, plus că s-ar fi ratat sentimentul de produs special, aşa că au fost create 20 de asemenea laptopuri şi au fost puse iniţial în vânzare cu preţul de 39.750 de dolari. Acum preţul este mult mai prietenos, dacă poţi numi astfel un laptop care se vinde cu 26.000 de dolari.

Şi, pentru că vorbim totuşi de un laptop, o să vă spunem că de banii aceştia, pe lângă mult aur şi cristale, veţi avea parte şi de un procesor de 1.6 GHZ Intel Core-2, o memorie de 2 GB RAM, un hard de 80 GB şi un display de 13 inch. Bun, mai puţin bun? Depinde de care parte a laptopului eşti, nu?

Bling My Thing`s „Golden Age” MacBook Air, foto: aving.net

Rămânem în zona Macbook şi aur şi vă prezentăm acum Macbook Pro 24 Karat Gold, un laptop de 30.000 de dolari. Acesta a fost realizat la comandă, în 2013 şi, cum era de aşteptat, clientul a vrut să-şi păstreze anonimatul. Deşi e greu de crezut că ar putea rămâne anonim în momentul în care merge cu acest laptop la vreo întâlnire. Întreaga carcasă este realizată din aur de 24 de carate, iar logo-ul Apple a fost reconstruit cu ajutorul a câtorva zeci de diamante colorate.

Dotările laptopului în sine sunt oarecum obişnuite, dar mult peste cele ale predecesorului său, prezentat mai sus. Vorbim de un procesor de 2.4 GHZ Intel Core 2 Duo, o memorie de 4 GB RAM, un hard de 160 GB şi un display de 15 inch.

Macbook Pro 24 Karat Gold, foto: Pinterest.com

Mergem acum la o altă categorie, cam de 10 ori şi ceva mai scumpă: Tulip E-GO Diamond, un laptop cu preţ de vânzare de 355.000 de dolari. Realizat sub o formă neobişnuită, Tulip E-GO Diamond a fost construit astfel încât să semene cu o geantă de femeie, doar că pielea este aşezată pe un suport de paladiu, un metal rar, alb-argintiu, descoperit de doar 200 de ani şi completată cu aur alb şi câteva zeci de diamante. Practic, vorbim de o bijuterie pe care o porţi în mână, nu pe mână.

Nu vă gândiţi însă că, la acest preţ, are capacităţi extraordinare sub carcasă. Are un procesor AMD Turion 64 Bit, o memorie de 1 GB RAM, un hard de 160 de GB şi un display de 12,1 inch.

Tulip EGO Diamond, foto: Pinterest.com

Nu puteam să vorbim despre cele mai scumpe laptopuri din lume şi să nu vă prezentăm unul de 1 milion de dolari. Acesta este preţul lui Luvaglio, un laptop care, cu siguranţă nu face cartofi prăjiţi în banii aceştia. Dar să vedem totuşi ce poate face al doilea laptop ca preţ din lume, realizat de compania britanică cu acelaşi nume.

Ei bine, poate face cam tot ce îţi doreşti tu de la un laptop pentru că Luvaglio se realizează în funcţie de cerinţele şi necesităţile tale. Ca să îţi faci totuşi o idee, displayul este OLED de 17 inch, are o capacitate de 128 GB SSD, un player BlueRay, port USB, sistem de recunoaştere a amprentelor digitale şi un diamant foarte rar pe post de buton de pornire a laptopului. Şi, să spunem că ai avea aceşti bani şi dorinţa de a-i da pentru un asemenea obiect, tot nu este de ajuns. Doar cei aleşi îl pot primi, iar asta se poate doar cu ajutorul unei invitaţii oferite nominal de directorul companiei, Robert Sinclair.

Luvaglio, foto: agentnewsupdate.blogspot.com

MJ`S Swarovski & Diamond Studded Notebook este cel mai scump laptop din lume, fără îndoială. Realizat în 2016 de un studio de design ucrainean, acesta poate fi cumpărat cu fabuloasa sumă de 3,5 milioane de dolari. Sigur, a fost creat în ediţie limitată şi nu se ştie cu exactitate câte astfel de laptopuri există. Un lucru este cert: nu capacităţile interne sunt cele care îl recomandă, ci sutele de diamante albe şi negre cu care este acoperită carcasa, dar şi mouse-ul aferent.

MJ`S Swarovski & Diamond Studded Notebook, foto: mj777.com
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO