fbpx

Căutare

Share this article

Pare greu de crezut că o singură sticluță de parfum ar putea costa un milion de dolari. Și cu toate astea brandul DKNY a creat un astfel de parfum. Golden Delicious în ediție limitată este pe primul loc în top cele mai scumpe parfumuri din lume.

Iată care sunt cele mai scumpe parfumuri din lume:

DKNY Golden Delicious – în ediție limitată: un milion de dolari pe sticlă

Golden Delicious by DKNY este cel mai scump parfum din lume: o sticluță costă un milion de dolari. Dar nu este orice fel de sticluță, ci una făcută din 2909 pietre prețioase, creată de designerul Martin Katz. Printre ele, în sticluța în care se afla esența Golden Delicious by DKNY, se gasesc 183 de safire galbene, 2700 de diamante albe, un safir Cabochon din Sri Lanka, 15 diamante roz din Australia, o turmalină turcoaz Paraiba din Brazilia, un rubin oval și un diamant galben “Canary”, care “domnește” peste toate celelalte. A durat 1500 de ore pentru ca diamantele să fie plasate manual pe sticluța de parfum. Rezultatul? Zgârie-norii din New York.

 Clive Christian – No. 1 Imperial Majesty: 215.000 de dolari pe sticluța de 500 ml

Acesta este un parfum modern pentru femeile care își doresc un miros puternic și încântător. Parfumul îmbină perfect aroma de vanilie tahitiană cu cea de trandafir roz. Clive Christian No. 1 Imperial Majesty a fost lansat în 2005, în ediție limitată: numai 10 sticluțe au fost scoase la vânzare în celebrele magazine Harrods din Londra și Bergdorf Goodman din New York. Designul sticluței a fost realizat de Baccarat: este decorată cu un diamant alb de cinci carate, înconjurat de aur pur de 18 carate.

Baccarat – Les Larmes Sacrees de Thebes –6,800 dolari pe 30 ml

“Les Larmes Sacrees de Thebes” este pe locul trei în top cele mai scumpe parfumuri. Prețul fabulos este dat atât de aromă în sine, cât și de sticluța în care se află aceasta.

Baccarat este un producător de articole artizanale din pietre prețioase, de lux, care în 1998 a lansat trei parfumuri în ediție limitată. Acesta  – “Les Larmes Sacrees de Thebes” – a fost cel mai rar și implicit cel mai scump dintre ele. Este un parfum inspirat de cultura egipteană, cu o sticluță în formă de piramidă. Ingredientele includ un amestec de chihlimbar, iasomie, trandafir, precum și smirnă și tămâie pentru a evoca mirosul Orientului Mijlociu.

Chanel  – Grand Extrait – 4,200 dolari pe 30 ml

Brandul Chanel este sinonim cu luxul încă de pe vremea în care Coco Chanel a lansat celebrul Chanel No. 5, în 1921, creat de parfumierul legendar Ernest Beaux. Ediția limitată No. 5 Grand Extrait are un pret exorbitant – 4200 de dolari pe 30 ml. Fiecare sticluță este unică și doar câteva exemplare sunt produse în fiecare an. Acest parfum floral este făcut cu cea mai mare grijă: sunt folosiți trandafiri și iasomie doar de pe plantațiile proprii, pe care brandul le deține în Franța.

Clive Christian –  No. 1:  2,150 dolari pe 30 ml

Clive Christian este un brand de lux în industria parfumurilor. No. 1 by Clive Christian a fost chiar pe primul loc în top cele mai scupe parfumuri din lume între 2001 și 2006. Se găsește în două variante: Woody Oriental pentru bărbați și Floral Oriental pentru femei. Sticluța este făcută din cristal și e decorată cu un diamat de 1/3 carate.

Hermes – 24 Faubourg – 1500 de dolari pe 30 ml

Acest parfum, lansat în ediție limitată în 1995 de brandul francez de lux Hermes, a fost denumit după adresa primului lor magazin din Paris – 24, Rue du Faubourg Saint-Honoré. Aroma a fost creată de legendarul parfumier Maurice Roucel. Este un parfum extrem de rar, fiind scoase pe piață numai 1000 de sticluțe. Recipientul este făcut din cristal St. Louis.

Caron – Poivre : 1000 de dolari pe 30 ml

Acest parfum a fost creat în ediție limitată și la vremea lui era considerat cel mai scump parfum din lume. Compania franceză Caron are peste 100 de ani, iar parfumul Poivre a fost creat în 1954. Numele lui, în franceză, înseamnă “piper” și conține un amestec de piper roșu și negru, cuișoare și alte condimente, fiind considerat un parfum unisex. Flaconul de cristal a fost creat de Baccarat.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO