Cele mai scumpe rase de câini din lume. 10 "scumpi"
Mergi la conținut

Cele mai scumpe rase de câini din lume

Sunt oameni care cheltuiesc averi pentru un căţel cu pedigree şi îşi organizează viaţa în jurul animalului de companie.
Share this article

Pasiunile oamenilor pot fi diverse şi pot atinge diferite arii. Unii sunt pasionaţi de cărţi, alţii sunt pasionaţi de arta culinară, în timp ce foarte mulţi dintre noi suntem iubitori de animale. Însă este un lucru să iubeşti animalele şi alt lucru să fii pasionat de rase de câini şi să fii capabil de orice sacrificiu pentru a avea acasă un câine de rasă. Sunt oameni care cheltuiesc averi pentru un căţel cu pedigree şi îşi organizează viaţa în jurul animalului de companie.

Dacă nu este cazul tău, ci doar eşti un iubitor de animale şi ai vrea să-ţi cumperi un câine de rasă, unul care să-ţi ţină companie şi cu care să împarţi momentele fericite şi importante ale vieţii tale, poţi alege unul din lista de mai jos, o listă alcătuită de iHeartFDogs.com.

Însă, ţine minte că înainte de costul unui astfel de căţel, trebuie să ţii cont şi de mediul de care are nevoie, de cum trebuie îngrijit, de tipul de hrană şi de câtă afecţiune trebuie să-i oferi. Câinii sunt ca nuişte copii: în afară de nevoile de bază de hrană, apă şi adăpost, au nevoie de foarte multă afecţiune. Ei îţi vor deveni prieteni loiali, poate mai loiali decât oamenii, căci prietenia şi afecţiunea lor este absolut necondiţionată.

1.       Bulldog englez

Bulldog-ul englez câştigă foarte mare popularitate în fiecare zi, probabil datorită personalităţii lui de joker.

Însă, reprezintă una dintre cele mai scumpe rase de câini. Un pui de bulldog englez cu pedigree ajunge la aproximativ 3000 de dolari. Costurile nu se opresc aici. Aceşti câini sunt predispuşi multor probleme de sănătate ceea ce presupune o serie de vizite regulate la veterinar. Buldogul englez prezintă un risc sporit de afecţiuni cardiace, displazie de şold, cancer, multiple afecţiuni oculare, alergii, probleme ale pielii şi chiar hipertermie. În ciuda acestor predispoziţii, aceşti câini trăiesc în medie 8-10 ani.

În România, un pui se vinde cu aproximativ 2500 lei şi poate fi cumpărat atât din marile magazine de animale, cât şi de la crescători.

Cele mai scumpe rase de câini bulldog englez

2.       Ciobănesc german

Ciobănescul german va rămâne probabil marea mea dragoste căci de mică am avut trei astfel de exemplare, ce-i drept fără pedigree, însă mi s-a părut că sunt unii dintre cei mai inteligenţi şi mai afectivi câini din lume. Ciobănescu german este chiar şi unul dintre cei mai sănătoşi câini.

Un ciobănesc german cu pedigree este destul de dificil de găsit, însă dacă îl găseşti costă aproximativ 2500 de dolari. Dar, la fel ca şi în cazul bulldogului englez, ciobănescul german nu presupune doar costul de achiziţie, ci şi alte cheltuieli cu veterinarul. Odată cu înaintarea în vârstă, încep să aibă probleme de sănătate precum alergii, afecţiuni gastrointestinale, cancer sau displazie de şold. Acesta este şi motivul pentru care cei mai mulţi câini poliţişti se pensionează.

Cele mai scumpe rase de câini ciobanesc german

3.       Bulldog francez

Asemenea verişorilor lor englezi, bulldogii francezi pot avea şi ei o mulţime de afecţiuni. Cu toate că au un temperament absolut minunat, trebuie să te gândeşti înainte de a cumpăra un pui dacă îţi vei permite toate costurile de pe facturile de la veterinar.

În România, la pet shop-uri, un pui de bulldog francez, costă în jur de 1500 de dolari.

Cele mai scumpe rase de câini bulldog francez

4.       Chow Chow

Această rasă de câini ce provine din China, este una dintre cele mai vechi existente, conform testelor ADN efectuate. La origine Chow Chow era un câine foarte bun în mai multe domenii printre care vânătoarea şi paza, însă din cauza vechimii rasei, multe dintre ele s-au schimbat. Rasa aceasta de câini este predispusă la afecţiuni oculare, cancere, diabet sau boli autoimune. De asemenea, pielea lor groasă ridică multe probleme, se infectează adesea cu purici şi au nevoie de controale regulate la veterinar.

În România, un pui de chow chow de la crescători poate fi cumpărat şi cu 2000 de dolari.

Cele mai scumpe rase de câini chow chow

5.       Mastiff tibetan

Mastiff-ul tibetan este un paznic excelent, cu un temperament încăpăţânat şi cu o blană groasă şi adorabilă. Este predispus la afecţiuni ale pielii, alergii, boli oculare, hipotiroidism, cancer sau epilepsie.

Asemenea rasei Chow Chow, Mastiff-ul tibetan are o blană groasă ce poate atrage uşor purecii sau alţi paraziţi, motiv pentru care are nevoie de controale frecvente la veterinar.

De curând în China, un pui de Mastiff tibetan s-a vândut cu 2 milioane de dolari deşi această rasă se poate găsi la un preţ mult, mult mai mic. Preţul ridicat ţine foarte mult de istoria familiei exemplarului respectiv.

Cele mai scumpe rase de câini mastiff tibetan

6.       Ogar irlandez

Ogarul irlandez este cea mai mare rasă de câini existentă, iar mărimea lui trebuie luată în considerare atunci când te gândeşti să-ţi cumperi un astfel de animal de companie. Câinii mari au nevoie de mai multă mâncare, loc mai mare şi mai multe jucării. Dacă trebuie să pleci din oraş, cazarea lor la un hotel de animale este mult mai scumpă, iar medicamentele uzuale şi procedurile simple, de asemenea. Din păcate, câinii de talie mare sunt mult mai predispuşi bolilor, decât cei de talie mică, iar Ogarul irlandez nu este o excepţie, el putând suferi de displazie de şold, boli cardiace şi afecţiuni oculare. Un pui de ogar irlandez se poate cumpăra şi cu 3-4000 de dolari.

Cele mai scumpe rase de câini ogar irlandez

7.       Dog german

O altă rasă de câine mare este Dogul german care costă la fel de mult ca orice alt câine de talie mare, iar aici se adaugă şi costurile cu hrana, întreţinerea, asigurarea spaţiului şi a medicamentelor uzuale.

Ceea ce este absolut minunat la ei este personalitatea lor care este iubită de foarte mulţi, motiv pentru care Dogul german a fost denumită „rasa care frânge inimi”.

Cele mai scumpe rase de câini dog german

 8.       Rottweiler

Aceşti minunaţi câini de pază pot fi extrem de scumpi, indiferent că vorbim de un pui sau de un câine adult. Deoarece sunt câini buni de muncă şi au abilităţi excelente pe zăpadă, costul lor este substanţial. Rottweiler-ul este predispus şi la numeroase afecţiuni, cea mai des întâlnită fiind cancerul pentru al cărui tratament unii iubitori de animale ajung să cheltuie o avere.

Însă fiecare ban merită deoarece Rottweiler-ul este un animal extrem de loial şi un prieten afectiv.

Cele mai scumpe rase de câini Rottweiler

9.       Ciobănesc de Berna

Aceşti câini extrem de frumoşi, sunt predispuşi la toate afecţiunile comune raselor de câini de talie mare, plus acelea legate de pielea şi blana lor foarte groasă. Aceşti câini au nevoie de controale regulate la veterinar deoarece în blana lor pot avea adesea tot felul de bacterii. În plus, este rasa de câini ce dezvoltă cel mai adesea cancer. Însă sunt extrem de loiali şi inteligenţi, direct proporţional cu costul lor.

Cele mai scumpe rase de câini ciobanesc de Berna

10.   Basset Hound

Basset-ul este o rasă de câine mare într-un corp mic din cauza picioarelor lui scurte. Din cauza nanismului, aceşti câini sunt păstraţi şi trataţi asemenea unei rase de câini de talie mare. Aceşti câini sunt predispuşi însă la afecţiuni ale urechilor şi ochilor, uneori pot suferi de probleme gastrointestinale sau de displazie de şold.

În magazinele de animale din România, poţi cumpăra un astfel de exemplar şi 2-3000 de euro, însă îl poţi găsi mult mai ieftin la crescători.

Cele mai scumpe rase de câini Basset
Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora