fbpx

Căutare

Share this article

Pantofii nu mai sunt de multă vreme doar un obiect utilitar. Marile case de modă i-au transformat rapid în obiecte cu stil, în accesoriile care transformă o ţinută simplă într-una spectaculoasă. Marilyn Monroe spunea: „Dă-i unei fete pantofii potriviţi şi va putea cuceri lumea.” Mai e de mirare că pentru unele doamne şi domnişoare, nu dăm nume, obiectele de încălţăminte au devenit chiar o obsesie, ajungând să numere sute şi chiar mii de perechi deţinute? Şi dacă aveai impresia că încălţămintea făcută de Manolo Blahnik, Jimmy Choo sau Christian Louboutin costă mult, am pregătit o listă cu cele mai scumpe sandale din lume, ca să vezi că se poate şi mai şi.

The Eternal Diamond Stiletto – 125.000 dolari

Sandalele realizate de casa de bijuterii House of Borgezie sunt realizate din aur topit la 1000 de grade celsius şi încrustate cu 2.200 de diamante tăiate în formă de briliante, cu un total de 30 de carate. Cu inimioare roşii pe tălpi şi pernuţe de aceeaşi culoare pe partea interioară, sandalele lucrate manual au devenit rapid un must-have al vedetelor din lumea întreagă. Paris Hilton şi Victoria Beckham ar fi printre cele care au râvnit al acest model, care vine şi cu o garanţie de 1000 de ani, deci poate fi lăsat moştenire multor generaţii ce le urmează.

The Eternal Diamond Stiletto, foto: worldhighlifes.wordpress.com

Princess Diamond Constellation Stilettos – 225.000 dolari

Acelaşi designer englez de la House of Borgezie, Christopher Michael Shellis este vinovat şi pentru această pereche de sandale spectaculoasă. Inspiraţia ar fi venit de la hit-ul celebrului Paul Simon, Diamonds on the Soles of Her Shoes, iar sandalele realizate din aur şi platină au încrustate 1290 de diamante. Ca şi predecesoarele sale, şi acestea au garanţie de 1000 de ani.

Princess Diamond Constellation Stilettos, foto: divaspotter.com

Angel Wing Stilettos – 370.000 dolari

Nimic nu îl opreşte pe designerul din Birmingham, Chris Shellis, când vine vorba de bijuterii ce se încalţă, nu se agaţă. Cea mai nouă creaţie a sa sunt sandalele cu aripi de înger făcute din aur de 18 carate şi încrustate cu 2000 de diamante. Doi ani i-a luat acestuia să le realizeze, dar rezultatul este pe măsura efortului.

Angel Wing Stilettos, foto: professionaljeweller.com

Diamond Dream Stilettos – 500.000 dolari

Aceasta este prima pereche din lista noastră marcată de numele lui Stuart Weitzman. Designerul american este renumit pentru pantofii săi pentru aproape toate buzunarele, dar şi pentru creaţiile extravagante, la preţuri egale cu cele ale unor domenii cu case luxoase. Una dintre ele este reprezentată de această pereche de sandale, creată special pentru ceremonia Oscarurilor din 2007, pentru actriţa Anika Noni Rose. 1420 de diamante sunt încrustate pe bretelele acestor sandale.

Diamond Dream Stilettos, foto: lifestyle.com.au

Marilyn Monroe Shoes – 1.000.000 dolari

Prima pereche care ajunge la pragul de 1.000.000 de dolari sunt sandalele inspirate din visele şi preferinţele celei mai celebre blonde de la Hollywood, Marilyn Monroe. Designerul Stuart Weitzman a folosit un satin de culoarea bronzului pentru realizarea lor şi cristale Swarovski dintr-o pereche de cercei ce i-au aparţinut actriţei. Chiar dacă nu au fost realizaţi pentru ea, sandalele de 1.000.000 de dolari tot au ajuns pe covorul roşu de la Hollywood. Au fost purtate de Regina King la ceremonia Oscarurilor din 2005.

Marilyn Monroe Shoes, foto: therichtimes.com

Platinum Guild Stilettos – 1.060.000 dolari

Aproape 500 de diamante tăiate în formă de pară împodobesc sandalele din platină, creație ale aceluiași Stuart Weitzman. Spre deosebire de altele cu aceleași pretenții, avantajul acestora este că dacă te plictisești sau vrei să schimbi ceva la ele, diamantele se pot detașa și se pot purta ca brățară sau colier. Sandalele din platină și diamante au fost purtate de Laura Harring la ceremonia Premiilor Oscar din 2002.

Platinum Guild Stilettos, foto: top-sho2015.blogspot.com

Wizard of Oz Ruby Stilettos – 1.600.000 dolari

Sunt convinsă că deja bănuiți cine este creatorul acestora. Neobositul Stuart Weitzman este cel care a transformat pantofii roșii din Vrăjitorul din Oz într-o pereche de sandale la care cele mai multe dintre noi putem doar să visăm. Realizate din platină, satin și încrustate cu 642 de rubine de 123 de carate, sandalele au fost expuse în 2003 în celebrul magazin Harrods din Londra.

Wizard Of OZ Ruby Stilettos, foto: marketing91.com

Tanzanite Heels – 2.000.000 dolari

Dar avem și perechea de 2.000.000 de dolari, creație a designerului care ar putea da numele topului cu cele mai scumpe sandale din lume. În acest caz vorbim de o colaborare a lui Stuart Weitzman cu unul dintre cei mai apreciați designeri de bijuterii din lume, Eddie LeVian. Împreună au creat acest model cu 185 de carate de tanzanite doar pe bretele și alte câteva sute pe tocurile făcute din platină, plus diamante de 28 de carate încrustate și ele pe bretelele din piele fină, argintie ale sandalelor.

Tanzanite Heels, foto: amazingbeautifulworld.com

Cinderella Slippers – 2.000.000 dolari

Dacă te-ai imaginat vreodată în pantofii Cenușăresei, perechea creată de același Stuart Weitzman ar putea fi cea pe care cu siguranță nu ți-ai dori vreodată să o pierzi, chit că nu mai dai ochii cu prințul ulterior. Făcute din piele italiană extrem de fină și dantelă, încrustate cu 565 de diamante și un diamant amaretto extrem de rar, de 5 carate, evaluat doar el la peste un milion de dolari, aceste sandale fac pe oricine să strălucească mai ceva ca pietrele prețioase de pe ele. Alison Krauss știe despre ce e vorba, căci ea le-a purtat în 2004 la Premiile Oscar.

Cinderella Slippers, foto: dailydropout.com

Rita Hayworth Heels – 3.000.000 dolari

Tot Stuart Weitzman este și creatorul sandalelor de pe locul 2 când vine vorba de cele mai scumpe sandale din lume. Perechea realizată special pentru minunata Rita Hayworth este evaluată la 3.000.000 de dolari și este acum în dulapul sau seiful fiicei acesteia, Yasmin Aga Khan. Inspirate dintr-o pereche de cercei, preferații actriței, sandalele sunt făcute din satin și încrustate cu diamante, rubine și safire, toate pietrele prețioase provenind din colecția acesteia.

Rita Hayworth Heels, foto: fashionably-cute.blogspot.com

Debbie Wingham High Heels – 15.100.000 dolari

Nu e nicio greșeală. Topul cu cele mai scumpe sandale din lume este încheiat de o pereche ce a fost evaluată și vândută la mai bine de 15 milioane de dolari. Creația lui Debbie Wingham în colaborare cu Chris Campbell este o combinație de metale rare și prețioase și pietre extrem de rare. Corpul sandalelor a fost făcut din platină, fermoarele și tălpile sunt realizate din aur, pielea a fost și ea vopsită cu aur, iar cusăturile sunt și ele făcute cu fire din aur de 18 carate. La exterior a fost folosit aur roz, iar sandalele au fost decorate cu flori de iasomie și peste 1000 de diamante, care mai de care mai rare. Printre ele: 2 diamante roz de 3 carate al căror preț este de 4,4 milioane de dolari pe bucată și 2 diamante albastre de 1 carat ce costă 1,9 milioane de dolari unul.

Debbie Wingham High Heels, foto: yournextshoes.com
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO