fbpx

Căutare

Share this article

Whisky este o băutură cu o lungă istorie și întotdeauna a fost apreciată pentru un motiv sau altul. În secolul al XVIII-lea, în America, whisky reprezenta moneda de schimb preferată printre locuitorii din Pennsylvania, iar azi sunt unii care ar prefera să aibă această băutură în schimbul aurului, dacă ar avea de ales. Unele dintre cele mai scumpe sortimente de whisky care s-au fabricat vreodată nu costă o avere datorită calității și gustului, ci mai degrabă recipientelor în care sunt prezentate. Descoperă selecția de whisky de pe alcooldiscount.ro. 

De la cel mai bun whisky până la cel îmbuteliat în decantoare extravagante, iată cele mai scumpe 5 sortimente de whisky pe care banii le pot cumpăra.

#5. Dalmore 64 Trinitas – 160 de mii de dolari sticla

Dalmore 64 Trinitas este un amestec obținut din unele dintre cele mai speciale și rare băuturi ale distileriei. Conține whisky din 1939, 1926, 1878 și 1868. După cum s-ar putea ghici, nu a mai rămas mult din whisky-ul care datează de peste un secol, motiv pentru care au fost fabricate doar trei sticle de Dalmore 64 Trinitas. Doar una este disponibilă pentru vânzarea directă și nu se știe ce s-a întâmplat cu celelalte două. Poate că au fost savurate de proprietari. Cu toate acestea, este posibil ca acele două sticle pierdute de Dalmore 64 Trinitas să apară în cele din urmă la licitație pentru un preț cu mult mai mare decât cel inițial.

#4. Dalmore 62 – 250 de mii de dolari sticla

Un alt whisky Dalmore foarte rar este Dalmore 62. La fel ca Dalmore 64 Trinitas, conține whisky vechi de peste un secol, datând de la mijlocul secolului al XIX-lea. Matrița din lemn folosită pentru a crea decantorul a lucrat manual peste 100 de ore, iar decantorul de platină și cristal care conține prețiosul lichid Dalmore 62 face parte din motivul pentru care o sticlă costă un sfert de milion de dolari.

#3. Macallan 64 din Lalique Cire Perdue – 464 de mii de dolari sticla

Acest brand introduce pe piață un whisky, în mare măsură apreciat datorită decantoarelor folosite. Macallan 64 din Lalique Cire Perdue a fost văzut ultima dată la licitație în 2010, când s-a vândut cu 464.000 de dolari. Băutura în sine este alcătuită din trei whisky-uri diferite, îmbătrânite în butoaie de stejar spaniol, din 1942, 1945 și 1946. Decantorul de cristal este unic, nu poate fi găsit nicăieri altundeva, și a fost proiectat și modelat de producătorul de sticlă francez, Lalique.

#2. Macallan M – 628 de mii de dolari

Unul dintre regii whisky-urilor vechi și scumpe este The Macallan M. S-a vândut ultima dată la o licitație din Hong Kong pentru suma de 628.205 dolari. Da, whisky-ul în sine este o raritate și foarte valoros. Recoltele folosite variază de la aproximativ 25 la peste 75 de ani și fiecare a fost îmbătrânită în stejar spaniol. Cu toate acestea, decantorul în care se află Macallan M este realizat din cristal artizanal și a fost proiectat și creat de un grup de 17 meșteșugari experți. Este o sticlă de 6 litri care nu este deloc ușor de găsit și, pe măsură ce trec anii, va crește doar în valoare.

#1. Isabella’s Islay – 6,2 milioane de dolari

Să ne înțelegem asupra unui lucru: valoarea whisky-ului Isabella’s Islay este legată de cea a decantorul său, care conține 8.500 de diamante, 300 de rubine și aur alb rafinat. Puneți apă în sticlă și va valora în continuare peste 6 milioane de dolari.

În ceea ce privește whisky-ul, este unul dintre cele mai bune pe care le pot cumpăra banii, dând la o parte sticla. Islay-ul lui Isabella este simbolul whisky-ului de lux Scotch și, chiar și fără o sticlă încrustată cu diamante și bijuterii, costă o tonă de bani.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO