Cele mai scumpe trabucuri din lume - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Așa cum există mașini, yacht-uri sau ceasuri doar pentru cei bogați, tot la fel există clienți și pentru cele mai scumpe trabucuri din lume.

Trabucurile au bucurat oamenii din lumea întreagă de secole încoace și tot timpul au fost asociate cu bunăstarea. Acesta poate este și motivul pentru care există o varietate largă de trabucuri, fiecare cu aroma și caracteristicile proprii, legate de originile sale. Cele mai scumpe trabucuri din lume nu doar că sunt făcute din cel mai bun tutun, ci sunt rulate în cele mai fine foi, manual, cu multă precizie și multă grijă. Dar oare merită câteva sute de dolari un moment de plăcere în care fumezi un trabuc?

Iată un clasament cu cele mai scumpe trabucuri din lume pe care le poți cumpăra cu bani.

#10. Arturo Fuente Opus X BBMF – 55 de dolari bucata

Arturo Fuente este o marcă americană de trabucuri care s-a lansat în Florida, în 1912. Un incendiu a oprit producția timp de câțiva ani, ca apoi să fie relansată în anii 1940. Începând cu anii ‘60, Arturo Fuente a devenit unul dintre cei mai mari producători de trabucuri premium din lume. Opus X BBMF are o producție limitată în fiecare an. Aceste trabucuri sunt foarte apreciate pentru aroma lor și sunt fabricate din tutun cultivat în Republica Dominicană.

#9. King of Denmark – 150 de dolari bucata

Royal Danish Cigar Company este producătorul unuia dintre cele mai scumpe trabucuri din lume, Regele Danemarcei. Prețul de 150 USD se datorează personalizării trabucurilor și producției lor limitate – maxim 30 sunt fabricate în fiecare zi. Fiecare trabuc King of Denmark este rulat cu un amestec superb de tutun, împânzit cu mai multe cristale Swarovski, înfășurat în folie de aur și pe care este trecut în relief numele cumpărătorului.

#8. Gurkha Rezervația Majestății Sale – 750 de dolari bucata sau 15.000 de dolari cutia

Există trabucuri premium și apoi există Rezerva Gurkha a Majestății Sale, care are un preț de 750 USD pe trabuc sau 15.000 USD pentru o cutie. Fiecare dintre aceste trabucuri conține tutun de 18 ani, despre care se spune că îi conferă o aromă distinctivă. Pentru ca gustul și aroma să fie și mai complexe, fiecare trabuc este îmbibat în coniac Louis XIII de Rémy Martin – doar o sticlă de coniac costă 2.500 de dolari.

#7. Gurkha Black Dragon – 1150 de dolari bucata sau 115.000 de dolari pentru o cutie

Gurkha este producătorul încă unuia dintre cele mai scumpe trabucuri, Dragonul Negru. Este o ediție limitată din 2006 și fiecare trabuc cuprinde cele mai bune tutunuri din întreaga lume. Acestea sunt prestigioase, simbolul luxului și puțini sunt capabili să pună mâna pe unul.

#6. The AniverXario – 7500 de dolari pentru o cutie

Fiind unul dintre cei mai respectați producători de trabucuri premium din industrie, nu este de mirare că Arturo Fuente apare de mai multe ori pe această listă. Cele mai scumpe trabucuri au fost create pentru a coincide cu o etapă importantă a companiei, ceea ce este cazul AniverXario. Acest trabuc special a fost creat pentru a onora 100 de ani de la înființarea companiei Arturo Fuente și a putut fi cumpărat doar în cutii ediție limitată care conțineau fiecare  câte 96 de piese.

Toate trabucurile AniverXario au fost plasate în foi cultivate la soare sau în ambalaje naturale, iar tutunul din interior a fost ținut la îmbătrânit timp de șapte ani pentru a-și dezvolta aroma. Cei destul de norocoși să cumpere aceste trabucuri au putut alege între o cutie din lemn de abanos, sicomor, arțar sau lemn de nuc.

#5. Cohiba Behike – 18.000 de dolari pentru o cutie

Cuba este renumită la nivel mondial pentru trabucurile sale, iar Cohiba este unul dintre cei mai apreciați producători de țigări din țară. Pentru a sărbători cea de-a 40-a aniversare a companiei, Cohiba Behike a lansat 4.000 de trabucuri rulate manual ce au fost produse și plasate în doar 100 de cutii în ediție limitată, conținând fiecare 40 de piese. Raritatea este o mare parte a motivului pentru care trabucurile Cohiba Behike sunt atât de scumpe.

#4. Arturo Fuente Opus X – 30.000 de dolari pentru o cutie

Trabucul Opus X a lui Arturo Fuente a fost produs pentru prima dată în 1993. În 2003, compania a lansat trabucul Opus X Edition pentru a celebra cea de-a 10-a aniversare a liniei. Fiecare cutie în ediție limitată conținea 100 de trabucuri și era disponibilă într-o selecție atentă de culori și finisaje. Se spune că gustul este printre cele mai bune disponibile oriunde pe planetă – la 30.000 de dolari pe cutie, este cu siguranță bun.

#3. Regius Double Corona – 52.785 de dolari

Compania britanică Regius Cigars produce ediția specială Double Corona, care este atât de costisitoare datorită pachetului pe care îl primește cumpărătorul. Când achiziționați Double Corona, nu primiți doar un trabuc – aveți șansa de a zbura în clasa întâi la sediul Regius, sunteți ajutați să vă dezvoltați propriul amestec unic și apoi să primiți 1.000 de creații personalizate.

Ultima persoană înregistrată care a cumpărat Double Corona a fost un antreprenor bogat pe nume Callum Jones. A făcut achiziția în 2013, iar la eșantionarea trabucurilor a spus că aroma a fost netedă și dulce până la ultimul puf. Prețul pentru experiență a fost de 40.000 de lire sterline, sau 52.785,20 USD.

#2. Gran Habano No.5 „El gigante„ – 185.000 de dolari

Gran Habano No. 5 El Gigante nu este doar unul dintre cele mai scumpe trabucuri pe care le poți cumpăra, ci este și cel mai mare din punct de vedere fizic. Imaginați-vă pufăind un trabuc enorm. Până la 40 de persoane se pot bucura de el odată fumând printr-un sistem de tuburi special conceput. Acest trabuc masiv de lux are 19 metri lungime și cântărește 75 de kilograme

#1. Sicari Mayași – 507.000 de dolari

Mayașii fabricau trabucuri, numite sicari sau sikari, încă din secolul al XII-lea. După ce s-a întâlnit cu practica lor de a face și a fuma trabucuri în secolul al XV-lea, se spune că Cristofor Columb ar fi adus tutun în Europa. Acești sicari mayași sunt unele dintre cele mai bine conservate exemple găsite vreodată. S-au vândut cu peste o jumătate de milion de dolari la licitație, dar acestea nu sunt trabucuri obișnuite – sunt literalmente foarte vechi. Au fost descoperite în 2012 într-un sat din Guatemala și se pare că au cel puțin 600 de ani. Din punct de vedere tehnic, aceste trabucuri extrem de rare ar putea fi fumate. Cu toate acestea, este greu de imaginat că proprietarii acestora vor îndrăzni să le aprindă.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO