Travel
Cele mai sigure companii aeriene din lume
Deși se știe că este mai sigur să mergi cu avionul decât cu mașina, șansele unui accident fiind considerabil mai mici, mulți dintre noi au în continuare teama de a…
Cristina Bucur
|Reading time: 4 mins
Sursa foto: Istock
Deși se știe că este mai sigur să mergi cu avionul decât cu mașina, șansele unui accident fiind considerabil mai mici, mulți dintre noi au în continuare teama de a…
Cristina Bucur
|Reading time: 4 mins
Share this article

Deși se știe că este mai sigur să mergi cu avionul decât cu mașina, șansele unui accident fiind considerabil mai mici, mulți dintre noi au în continuare teama de a zbura. Dacă zborul cu o companie considerată “sigură” te ajută să te mai relaxezi, noi îți venim în ajutor cu o listă cu cele mai sigure companii aeriene din lume. Data viitoare când călătorești, poți cumpăra biletul de avion de la ele 🙂

AirlineRatings.com a publicat anul trecut Top 20 cele mai sigure companii aeriene, după ce a analizat mai multe aspecte și a colaborat și cu specialiști în domeniu. Publicația a ales cele mai sigure companii aeriene din lume din peste 400 operatori de zboruri.

AirlineRatings.com nu a făcut un top în sine, ci a numit în ordine alfabetică cele mai sigure companii aeriene din lume: companiile din Asia și Europa domină această listă de 20, în vreme ce America de Sud și Africa nu sunt deloc reprezentate.

Iată care sunt cele mai sigure companii aeriene din lume, în ordine alfabetică:

 Air New Zealand

După problemele financiare pe care le-a avut la începutul anilor 2000, Air New Zealand și-a revenit spectaculos și a fost numită de către AirlineRatings.com drept cea mai bună companie aeriană din lume, al treilea an consecutiv. Compania din Noua Zeelandă nu a suferit niciun incident major în ultimii 20 de ani.

Alaska Airlines

Deși se numește Alaska Airlines, compania își are, de fapt, sediul în Seattle și operează zboruri mai ales pe Coasta de Vest a SUA. Alaska Airline a ajuns în atenția presei după ce în 2016 a cumpărat Virgin America cu 2.6 miliarde de dolari. Compania nu a mai suferit un accident fatal din 2000.

All Nippon Airways

Înființată în 1954, All Nippon Airways este recunoscută pentru serviciile sale de calitate. În 2017, Skytrax a plasat-o pe locul șase în top cele mai bune companii aeriene din lume. All Nippon Airways nu a mai avut un accident major de mai bine de de 45 de ani.

British Airways

Fondată în 1974, British Airways este una dintre cele mai apreciate companii aeriene, cu servicii la un standard înalt. British Airways nu a mai avut un accident fatal de 30 de ani.

Cathay Pacific

AirlineRatings.com a plasat Cathay Pacific și în topul celor mai bune companii aeriene din lume –  stă bine atât la capitolul servicii, cât și la sigurată. Ultimul accident major l-a suferit în anii ’60.

Emirates

Emirates este recunoscută pentru condițiile sale de lux și pentru serviciile de calitate, dar și pentru siguranța pe care o oferă călătorilor. În 31 de ani de când există, compania a suferit un singur accident major.

Etihad

Ca și Emirates, Etihad oferă servicii de top, dar și siguranță clienților săi. De o decadă de când operează pe piață, Etihad nu a avut niciun incident major, păstrându-și reputația intactă.

Eva Air Taiwan

Cunoscută pentru avioanele sale cu tematică Hello Kitty, Eva Air Taiwan este considerată una dintre cele mai bune company aviatice din Asia. Înființată în 1988, compania nu a avut parte de niciun accident major.

Finnair

Cu un număr impresionant de zboruri, Finnair, compania națională a Finlandei, stă excelent la capitolul sguranță – nu a mai avut un accident important din anii ’60.

Hawaiian Airlines

Compania fondată în 1929, cu sediul în Honolulu, nu a avut niciun accident major de la înființarea sa.

 Japan Airlines

Compania aeriană națională a Japonei asigură zboruri de înaltă calitate, în condiții de siguranță, încă din 1951. Nu a mai avut un accident fatal de 30 de ani.

KLM

Fondată în 1919, KLM este una dintre cele mai apreciate companii aeriene din Europa. Deși KLM și Air France au fuzionat în 2004, cele două companii operează sub branduri separate. KLM nu a mai avut un accident fatal de mai bine de 40 de ani.

Lufthansa

Una dintre cele mai vechi companii aeriene din Europa, Lufthansa asigură în continuare servicii de calitate. Ultimul accident major l-a suferit în 1993.

Royal Jordanian

Despre Royal Jordanian nu se vorbește prea mult, însă este o companie care prin serviciile sale a intrat în top cele mai sigure companii aeriene din lume: nu a mai avut parte de un accident de peste 30 de ani.

Scandinavian Airlines

Scandinavian Airlines, compania națională a Danemarcei, Norvegiei și Suediei, este foarte apreciată pentru serviciile sale.

Singapore Airlines

Cu servicii de top și eficienta maximă, Singapore Airlines nu a mai avut un accident fatal din 2000.

Swiss International Air Lines

Swiss International Air Lines a fost înființată în 2002, iar din 2007 face parte din grupul Lufthansa.

Virgin Atlantic

Fondată în 1984, compania britanică nu a suferit niciun accident până acum.

Virgin Australia

Fondată în 1999, Virgin Australia nu a avut parte de niciun accident major.

 

Travel
Share this article