Celebrități care au reușit să-și depășească problemele și să devină exemple de inspirație - LIFE.ro
Mergi la conținut

Sunt celebrități a căror viață pare perfectă, dar în realitate și ele se confruntă cu tot felul de drame și probleme și devin sursă de inspirație. Poveștile de viață ale celebrităților care au depășit greutăți mari sunt folosite pentru a-i încuraja pe oameni că obstacolele construiesc caractere tari. De-a lungul timpului în spațiul public au apărut poveștile unor persoane celebre care au trecut prin adevărate drame. Modul în care au reușit să gestioneze situația și să iasă la liman poate fi un adevărat exemplu pentru persoane aflate în situații limită. Fie că vorbim de probleme în familie, care țin de carieră, nedreptăți sociale, sau marginalizare bazată pe gen, fiecare vine la pachet cu mult tumult sufletesc. Iată câteva exemple de celebrități care au renăscut din cenușă! 

Celebrități care și-au depășit problemele și au devenit sursă de inspirație: Bill Gates 

Nu mulți sunt cei care știu că prima afacere a lui Bill Gates a eșuat lamentabil. Aceasta se numea „Traf-O-Data”, și a fost un eșec, antrenându-l pe Gates în datorii. El și partenerul său de atunci, Paul Allen, au încercat să vândă afacerea. Din păcate, dispozitivele lor nu au reușit să funcționeze. Cei doi colegi de clasă și-au transformat eșecul în succes, învățând cum să programeze pentru a-și îmbunătăți invenția. Ei nu știau că noile lor abilități de programare vor fi utile în inventarea software-ului Windows, numit „Microsoft”, care a fost lansat la nivel mondial.

Lionel Messi

În trecut, fotbalistul argentinian a suferit de o boală de deficit de hormon de creștere. Avea doar 11 ani, iar tratamentul lunar de 900 USD era costisitor pentru familia lui cu venituri mici. Pasiunea sa pentru fotbal l-a ajutat să obțină compasiune din partea directorului de atunci al FC Barcelona. În ciuda premiselor sumbre, Messi s-a calificat pentru a se alătura echipei și a reușit să plătească medicii care aveau să-l trateze. Acum este considerat cel mai bun jucător din generația sa, și unul dintre cei mai buni din istoria fotbalului. Este singurul jucător din istorie cu patru Baloane de Aur câștigate consecutiv. În prezent, Lionel Messi joacă pe post de atacant sau mijlocaș la Paris Saint-Germain și la echipa națională a Argentinei.

Celebrități care și-au depășit problemele și au devenit sursă de inspirație: Oprah Winfrey

Celebra jurnalistă, cunoscută pentru show-ul său The Oprah Winfrey Show, s-a confruntat cu numeroase agresiuni sexuale din partea membrilor mai în vârstă ai familiei sale. Printre aceștia se numără vărul și unchiul ei. Ea a decis să fugă de acasă, iar la vârsta de 14 ani a dat naștere primului ei copil, un băiețel. Din păcate, acesta a decedat. Tragicul incident nu a împiedicat-o, însă, să devină unul dintre modelele feminine care au depășit problemele pentru a ajunge la succes. În liceu a muncit din greu și a reușit să obțină o bursă pentru facultate. Restul este istorie. 

J.K Rowling

O mamă singură și fără venituri a devenit cunoscută după ce a scris romanele Harry Potter. Cărțile sale au ajuns în întreaga lume și s-au vândut în 500 de milioane de exemplare. Rowling și-a descoperit pasiunea pentru scris la doar șase ani. Peste ani s-a căsătorit și a devenit mama unei fetițe, dar totul a luat o turnură neașteptată și într-o zi s-a trezit singură cu un copil mic în grijă. A fost părăsită la doar 13 luni de la nuntă. Nu avea nicio sursă de venit și trăia o viață mizeră într-unul dintre centrele de asistență socială din Scoția. Pasiunea pentru scris a devenit singura ei speranță. Chiar dacă a primit numeroase refuzuri, a muncit din greu, iar în prezent este una dintre cele mai cunoscute scriitoare din lume, cu peste 500 de milioane de exemplare vândute. 

Celebrități care și-au depășit problemele și au devenit sursă de inspirație:Sylvester Stallone

Marele actor a plecat în viață cu stângul, din cauza unor probleme suferite de mama sa la naștere. Complicațiile suferite de mama sa în timpul travaliului i-au obligat pe obstetricieni să folosească două perechi de forceps la nașterea lui Stallone; utilizarea greșită a acestora a secționat accidental un nerv și a provocat paralizia unor părți ale feței lui Stallone. Ca urmare, partea stângă inferioară a feței sale este paralizată – inclusiv părți din buză, limbă și bărbie. Cu toate astea, el a devenit unul dintre cei mai mari actori ai lumii, legendar, prin roluri principale interpretate în filme de acțiune precum Rambo și Rocky. 

Tom Cruise 

Actorul a crescut în sărăcie, într-o familie dominată de un tată abuziv, pe care Cruise l-a descris ca fiind un negustor de haos, un bătăuș și un laș: „Era genul de persoană care, dacă ceva nu merge bine, te lovea. A fost o mare lecție în viața mea – cum te ademenește, te face să te simți în siguranță și apoi, bang!”. Din fericire, viața i-a surâs și a reușit să depășească această traumă, și-a găsit vocația și a devenit unul dintre cei mai mari actori de la Hollywood. Primul său rol principal a fost 1983 în filmul Risky Business, care a fost descris ca fiind „un clasic al Generației X”, precum și o „promovare în carieră” pentru actor. În 2006 Forbes l-a denumit cea mai puternică celebritate din lume. Tom Cruise a fost nominalizat la trei premii Oscar și a câștigat 3 premii Globul de Aur. 

Celebrități care și-au depășit problemele și au devenit sursă de inspirație: Johnny Depp

Copilăria lui Johnny Depp nu a fost deloc ușoară. Familia actorului a locuit în peste 20 de localități, stabilindu-se în Miramar, Florida, pe când acesta avea 7 ani. Au locuit într-un hotel până când tatăl său și-a găsit un loc de muncă. Începuturile sale ca adolescent au fost problematice. Deep obișnuia să își provoace răni cu cuțitul, la 12 ani a început să fumeze, iar la 14 a descoperit drogurile. Doi ani mai târziu a decis să renunțe la liceu și s-a angajat ca telemarketer.

Trecând peste toate astea, a reușit să-și descopere pasiunea pentru actorie, devenind cunoscut în toată lumea. De-a lungul timpului a fost nominalizat de mai multe ori la premii importante, câștigând premiul pentru cel mai bun actor de la Globurile de Aur. De asemenea, a dobândit un statut de sex-simbol în cinematografia americană, fiind desemnat de două ori „Cel mai sexy bărbat în viață” de către revista People în 2003 și 2009. A fost inclus în 2012 în Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cel mai bine plătit actor, cu 75 de milioane de dolari.

Citește și: Celebrități care și-au distrus viața din cauza drogurilor

Bethany Hamilton

Bethany este o renumită surferiță americană care a trăit o experiență ce a dus-o foarte aproape de moarte. În 2003, ea a fost atacată de un rechin și a sfârșit prin a-și pierde brațul stâng. În prezent este considerată unul dintre modelele feminine care au depășit adevărate traume, revenind la cariera de surfer chiar și după acel incident cumplit. De asemenea, ea a devenit membră a Ligii Mondiale de Surf.

Sursa foto: Depositphotos.com

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora