Celebrități care și-au schimbat religia - povestea lor de credință - LIFE.ro
Mergi la conținut

Schimbarea religiei este, fără doar și poate, un subiect pe cât de sensibil, pe atât de important. De-a lungul timpului au existat multe celebrități de la Hollywood care au vorbit despre credința lor. Unele au făcut totul public în legătură cu sistemul lor de credință, în timp ce altele și-au ținut alegerile și deciziile ceva mai departe de public. Mai mulți actori, muzicieni și sportivi celebri au ales să-și schimbe religia, iar unii au ținut să argumenteze. Unele dintre aceste celebrități s-au convertit în contextul căsătoriei, în timp ce altele s-au convertit după ce au trecut prin traume personale. Cu siguranță în niciunul dintre cazuri, decizia nu a fost una ușoară. Iată câteva celebrități care au decis că cel mai bine este să-și schimbe religia!

Orlando Bloom 

Marele actor a vorbit despre faptul că este budist într-un interviu acordat în 2007 revistei Details. El a mărturisit atunci că David, cel mai bun prieten al său, l-a introdus în budism în timp ce studiau pentru examene. Ulterior, a avut ocazia să-l întâlnească pe filosoful Daisaku Ikeda. „A fost unul dintre acele momente de „Aha”, de genul „Wow, uite-l pe mentorul meu, întâlnesc pe cineva pe care l-am admirat atât de mult”.”

Bloom a explicat că a fost recunoscător pentru practica sa după ce cariera sa de actor l-a propulsat în atenția publicului la o vârstă fragedă, numind religia o „ancoră” în viața sa. „Filozofia pe care am îmbrățișat-o nu înseamnă să stau sub un copac și să-mi studiez buricul, ci că analizez ceea ce se întâmplă în viața mea de zi cu zi și folosesc acest lucru drept combustibil pentru a merge mai departe și a trăi o viață mai bună”, a spus Bloom.

Celebrități care și-au schimbat religia: Madonna

Diva care s-a născut și a fost crescută ca fiică creștină, și-a luat un nume evreiesc „Esther” după ce a trecut la versiunea „new age” a „Kabbalah”. Se pare că vedeta pop respectă Shabbat (ziua de odihnă evreiască) și ascultă Tora (legea scrisă evreiască) în fiecare sâmbătă.  

„Construiesc școli pentru fete în țările islamice și studiez Coranul. Cred că este important să studiem toate cărțile sfinte. Așa cum îmi spune mereu prietenul meu Yaman, un bun musulman este un bun evreu, iar un bun evreu este un bun creștin, și așa mai departe. Nu aș putea fi mai mult decât de acord.”, a declarat vedeta într-un interviu pentru Harpers Bazaar. 

Julia Roberts

Vedeta din Pretty Woman, a interpretat în „Mănâncă, roagă-te, iubește” personajul unei femei aflate într-o misiune de căutare a sufletului în India. Acela a fost momentul în care Julia s-a îndrăgostit de cultura hindusă și s-a convertit la hinduism în 2010. Într-un interviu acordat revistei Elle, ea a recunoscut decizia luată și a mai spus că soțul ei și cei trei copii ai lor merg la temple pentru „a cânta, a se ruga și a sărbători”. De asemenea, în cadrul emisiunii Good Morning America, Julia Roberts a vorbit despre ce a determinat-o să facă un pas atât de mare: „Am exersat. Am exersat o mulțime de lucruri. Hinduismul este ceva care mă intrigă și mă interesează foarte mult”.

Citește și: Celebrități care și-au distrus viața din cauza drogurilor

Celebrități care și-au schimbat religia: Mike Tyson

Sportivul a luat această decizie când a fost în închisoare „sub acuzația de viol”. Acela a fost momentul în care a renunțat la învățăturile religiei sale și apoi s-a convertit în musulman. Schimbarea sa a fost făcută publică atunci când s-a pozat în pelerinajul Umra din Mecca în 2010, chiar în fața sfintei Kaaba.

Snoop Dogg

Și-a schimbat religia de mai multe ori, de-a lungul timpului. Rapperul a declarat că s-a alăturat Nation of Islam în 2009, în timp ce participa la unul dintre evenimentele grupului din Chicago, potrivit BBC News. În 2012, el a anunțat că se convertește la rastafarianism, o religie dezvoltată în Jamaica.

Și-a schimbat numele în Snoop Lion, deoarece a numi pe cineva „câine” este considerat o insultă în teologia acestei religii, și a lansat un documentar intitulat „Reincarnated” despre experiența sa. Ulterior, muzicianul Bunny Wailer l-a acuzat pe Snoop Lion că și-a însușit cultura Rastafari, însă rapperul a negat afirmațiile. În 2018, el a lansat un album de inspirație evanghelică intitulat „Bible of Love” și s-a autointitulat „Born Again Christian”.

Celebrități care și-au schimbat religia: Tom Cruise

Tom Cruise a descoperit Scientologia în 1986, datorită primei sale soții, Mimi Rogers (au fost căsătoriți între 1987 și 1990). Angajamentul său față de această religie l-a determinat chiar să cumpere și să reabiliteze un conac englezesc – fosta casă a fondatorului Scientologiei, Ron Hubbard, potrivit The Telegraph.

Conform credinței scientologice, Scientologia însăși este un amestec de știință și spiritualitate, cu credința într-un spirit nemuritor și în îmbunătățirea acelui spirit aici, pe Pământ, folosind metodele scientologice. Scientologii nu se opresc de obicei asupra Raiului, Iadului sau vieții de apoi, concentrându-se în schimb asupra spiritului.

Katie Holmes

Katie Holmes a revenit la catolicism după ce a divorțat de Tom Cruise, care practică scientologia. Actrița a fost crescută ca fiind catolică, dar a început să studieze scientologia la scurt timp după ce a început să se întâlnească cu Tom Cruise, în 2005. „Sunt foarte entuziasmată de ea”, a declarat ea pentru Associated Press despre introducerea ei în această mișcare. Cuplul s-a căsătorit într-o ceremonie scientologică în 2006 și au rămas căsătoriți până în 2012, an în care Holmes a revenit la catolicism.

Celebrități care și-au schimbat religia: Tina Turner

În anii tinereții, artista era profund atașată de credința sa creștină, ba mai mult susținea că primește mesaje de la Dumnezeu. A început să practice budismul la începutul anilor ’70. Muziciana a spus că a descoperit budismul în timp ce încerca să pună capăt relației cu Ike Turner, la începutul anilor ’70. „Femeile care îi vindeau droguri lui Ike mă întrebau ce caut în această relație, cum pot să trăiesc în nebunia asta. Într-o zi cineva mi-a spus: Budismul îți va salva viața. Eram dispusă să încerc orice. Am început să cânt” , a spus artista în timpul unui interviu pentru revista Oprah.

Jane Fonda

Anterior atee, actrița din „Grace and Frankie” a devenit creștină după ce mariajul ei cu magnatul media Ted Turner s-a încheiat în 2001, a explicat ea într-o postare pe blog în 2009.  „Am simțit o prezență, o reverență care zumzăia în mine. A fost și este dificil de articulat”, a scris Fonda.

Celebrități care și-au schimbat religia: Richard Gere

Practică budismul de ani de zile. El a adăugat că lucrările antropologului american Walter Evans-Wentz despre budismul tibetan au avut un „impact enorm” asupra sa. „Pur și simplu le-am devorat”, a spus el. Gere practică budismul de peste 40 de ani și a călătorit în India și Nepal pentru a-și aprofunda practica.

Sursa foto: Depositphotos.com

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora