LGBT, People Stories
Celebrităţi cu copii gay
Mulţi actori, muzicieni, scriitori şi politicieni renumiţi au copii cu alte orientări sexuale decât ale lor. Unii acceptă cu inima deschisă stilul lor de viaţă, alţii preferă să nu vorbească deloc despre asta.
Oana Borviz
|Reading time: 2 mins
Mulţi actori, muzicieni, scriitori şi politicieni renumiţi au copii cu alte orientări sexuale decât ale lor. Unii acceptă cu inima deschisă stilul lor de viaţă, alţii preferă să nu vorbească deloc despre asta.
Oana Borviz
|Reading time: 2 mins
Share this article

Mulţi actori, muzicieni, scriitori şi politicieni renumiţi au copii cu alte orientări sexuale decât ale lor. Unii acceptă cu inima deschisă stilul lor de viaţă, alţii preferă să nu vorbească deloc despre asta. Haideţi să vedem câteva exemple de părinţi celebri ai căror copii sunt gay, trans- sau bisexuali.

Stephen, fiul actorilor americani Warren Beatty şi Annette Bening, este trans- şi homosexual.
El însuşi se autocaracterizează ca „un transexual, o regină homosexuală, un ciudat, un luptător, un scriitor, un artist..”. Stephen este în prezent student la prestigiosul colegiu „Sarah Lawrence” din New York. De asemenea, este un activist al comunităţii transsexuale şi are un blog, Super-Mattachine, pe site-ul WeHappyTrans. Numele blogului se referă la societatea „Mattachine”, un grup fondat în 1948 pentru drepturile homosexualilor.

Rebecca, fiica actriţei americane Alice Sheedy, este gay. Iar acest aspect a fost înţeles şi acceptat de la bun început de mama ei, care a copilărit alături de o mamă gay.
E dificil pentru mine să înţeleg cum poate un membru al familiei să judece sau să nu accepte un alt membru al familiei pentru orientarea sa sexuală”, a spus Sheedy pentru revista Purple Cover, adăugând că totul se rezumă la o simplă întrebare: „Iubeşti cu adevărat acea persoană sau nu?

Foto: class=

Chaz Bono, fiica legendei pop Cher, a mărturisit părinţilor săi că este gay la vârsta de 18 ani, acesta alegând să treacă de la sexul feminin la cel masculin. „Mi-a trebuit mult timp să-mi dau seama că sunt transexual. Apoi, mi-a mai luat alţi aproape zece ani până când am căpătat curajul de a face ceva în acest sens”, mărturisea acesta într-un interviu publicat de revista The Sun.

Mary, fiica fostului vicepreşedinte SUA, Dick Cheney, este gay şi este căsătorită cu partenera ei, Heather Poe, cu care îşi creşte singurul copil. Mary este o activistă pentru drepturile persoanelor LGBT. Când a fost întrebat despre opinia sa în legătură cu căsătoria homosexuală, politicianul republican Cheney a declarat că problema ar trebui lăsată pe seama statelor.

Rebecca Walker, fiica sciitoarei de culoare Alice Walker, este şi ea bisexuală, aflându-se momentan într-o relaţie cu muziciana Meshell Ndegeocello. Rebecca şi Meshell formează unul din cele mai faimoase cupluri din comunitatea lesbiană neagră.
 

LGBT, People Stories
Share this article