fbpx

Căutare

Share this article

Dacă în 2013, Chanel lansa colecţia ”Sous le Signe du Lion” – focusată pe partea spirituală a semnului Leu, care apărea în cuarţ sculptat şi lapis alături de stele şi motive bizantine -, acum casa de modă franceză explorează un fragment din viaţa privată a legenrarei Coco Chanel, ce are în centru acest animal regal.

O colecţionară avidă de obiecte leonine, Gabrielle Chanel şi-a păstrat cu sfinţenie preferatele realizate din cristale, marmură, bronz sau lemn, în apartamentul ei din Rue Cambon, din Paris. Toate aceste obiecte au stat la baza celei mai noi colecţii de bijuterii Chanel, “L’Esprit du Lion”, ale cărei bijuterii (coliere, inele, cercei, brăţări, broşe, lanţuri, ceasuri) încapsulează forţa şi autoritatea acestei feline, care a fascinat-o întotdeauna pe Coco cea născută sub semnul zodiacal al Leului.

Coco Chanel obişnuia să folosească capul animalului său preferat pe butoanele faimoaselor haine din tweed sau pe genţii sale. Destinat să devină o emblemă de mărcii, la fel ca şi camelia, regele leu ”vieţuieşte” acum în 53 de piese ultra-preţioase, bijuterii superbe din aur galben, aur alb, diamante, safire, berili şi topaz, dominate de combinaţii îndrăzneţe ce amintesc de atmosfera anilor 1980, împodobite cu figuri leonine redate într-o paletă caldă de galben, portocaliue şi brun.

Maiestuasa felină, care a mai apărut în multe alte colecţii Chanel, străluceşte în piese precum „Legendary”, colierul din aur galben de 18 carate împodobit cu peste 1.200 de diamante, „Passionate”, o brăţară din aur de 18 carate, împodobit, printre altele, cu un superb topaz portocaliu, „Commanding”, inelul din aur de 18 carate, cu aproape 300 de diamante strălucitore.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO