Chanel primavară-vară 2016 ready-to-wear: pledoarie pentru stil - LIFE.ro
Mergi la conținut
An de an, Karl Lagerfeld a surprins audienţa cu decorurile spectaculoase, gândite exclusiv pentru prezentarea colecţiilor casei Chanel. 
 
Pentru sezonul primavară-vară 2016-2017, colecţia ready-to-wear,  a pus în scenă încă un show inedit, un spectacol de modă fascinant, desfăşurat într-un aeroport. Uitându-ne peste fotografii, n-am putea să ne îndoim de autenticitatea locaţiei însă, în realitate, Lagerfeld a transformat Grand Palais în aeroportul imaginar Paris-Cambon. Din decor nu au lipsit panourile de afişaj al zborurilor, cărucioarele pentru bagaje şi birourile de ckeck-in, astfel încât scenografia show-ului să pară cât mai reală.
 
 
Manechinele s-au pregătit de îmbarcare la poarta 5, în călătoria exclusivistă Chanel Airlines. Indubitabil, un spectacol vizual de excepţie. 
 
Modelele în rol de stewarzi au deschis prezentarea, fiind urmaţi de supermodelul britanic Edie Campbell, care şi-a făcut apariţa pe podium într-o salopeta din tweed.
 
Karl Lagerfeld a pus în scenă o colecţie variată, eclectică, plină de culoare şi rafinament. Am remarcat rochii cu taieturi ample, fuste bufante, pantaloni largi, costume din tweed în stil clasic, dar şi reinterpretari ale costumului deux-piece emblematic pentru Chanel. În mod simbolic, aeroportul este locul de întâlnire al tendinţelor din modă şi acest aspect s-a reflectat din plin în look-urile de pe catwalk. 
 
Costumele clasice în nonculori s-au împletit armonios cu imprimeurile vibrante, hanorace supradimensionate, rochii multicolore şi volane boeme. Lagerfeld a combinat intr-un mod aparte o varietate de stiluri: accente urbane moderne, motive geometrice, dar şi suprapuneri  inspirate din moda Orientului Mijlociu. 
 
Deşi diferite ca stil, ţinutele colecţiei au în comun croiul lejer, menit să ofere corpului comoditate şi libertate de mişcare. 
 
Accesoriile au fost la fel de variate şi au inclus şepci de baseball ultra-chic, bentiţe, şiraguri de coliere suprapuse, ochelari de soare oversized şi genţi minimaliste în nuanţe metalice.
 
Bineînţeles, n-au lipsit genţile de voiaj, devenite accesorii statement pentru o călătorie elegantă şi exclusivistă în universul Chanel.  
 
 
 
 
Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora