Chanel primavară-vară 2016 ready-to-wear: pledoarie pentru stil - LIFE.ro

Căutare

Share this article
An de an, Karl Lagerfeld a surprins audienţa cu decorurile spectaculoase, gândite exclusiv pentru prezentarea colecţiilor casei Chanel. 
 
Pentru sezonul primavară-vară 2016-2017, colecţia ready-to-wear,  a pus în scenă încă un show inedit, un spectacol de modă fascinant, desfăşurat într-un aeroport. Uitându-ne peste fotografii, n-am putea să ne îndoim de autenticitatea locaţiei însă, în realitate, Lagerfeld a transformat Grand Palais în aeroportul imaginar Paris-Cambon. Din decor nu au lipsit panourile de afişaj al zborurilor, cărucioarele pentru bagaje şi birourile de ckeck-in, astfel încât scenografia show-ului să pară cât mai reală.
 
 
Manechinele s-au pregătit de îmbarcare la poarta 5, în călătoria exclusivistă Chanel Airlines. Indubitabil, un spectacol vizual de excepţie. 
 
Modelele în rol de stewarzi au deschis prezentarea, fiind urmaţi de supermodelul britanic Edie Campbell, care şi-a făcut apariţa pe podium într-o salopeta din tweed.
 
Karl Lagerfeld a pus în scenă o colecţie variată, eclectică, plină de culoare şi rafinament. Am remarcat rochii cu taieturi ample, fuste bufante, pantaloni largi, costume din tweed în stil clasic, dar şi reinterpretari ale costumului deux-piece emblematic pentru Chanel. În mod simbolic, aeroportul este locul de întâlnire al tendinţelor din modă şi acest aspect s-a reflectat din plin în look-urile de pe catwalk. 
 
Costumele clasice în nonculori s-au împletit armonios cu imprimeurile vibrante, hanorace supradimensionate, rochii multicolore şi volane boeme. Lagerfeld a combinat intr-un mod aparte o varietate de stiluri: accente urbane moderne, motive geometrice, dar şi suprapuneri  inspirate din moda Orientului Mijlociu. 
 
Deşi diferite ca stil, ţinutele colecţiei au în comun croiul lejer, menit să ofere corpului comoditate şi libertate de mişcare. 
 
Accesoriile au fost la fel de variate şi au inclus şepci de baseball ultra-chic, bentiţe, şiraguri de coliere suprapuse, ochelari de soare oversized şi genţi minimaliste în nuanţe metalice.
 
Bineînţeles, n-au lipsit genţile de voiaj, devenite accesorii statement pentru o călătorie elegantă şi exclusivistă în universul Chanel.  
 
 
 
 
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO