Chris Bertish a intrat în Cartea Recordurilor după ce a traversat Oceanul Atlantic vâslind - LIFE.ro
Mergi la conținut

Chris Bertish a intrat în Cartea Recordurilor după ce a traversat Oceanul Atlantic vâslind

Chris Bertish, un instructor de sporturi nautice sud african a atins recordul mondial de a traversa Oceanul Atlantic la bordul unei bărci cu vâsle.
Share this article

Chris Bertish, un instructor de sporturi nautice sud african a atins recordul mondial de a traversa Oceanul Atlantic la bordul unei bărci cu vâsle.

Chris Bertish este cunoscut ca unul dintre profesioniştii din lumea surf-ului, iar acum, a intrat în Cartea Recordurilor după ce a traversat 4500 de mile marine vâslind . A plecat pe data de 6 decembrie din portul Agadir, Maroc şi a ajuns în portul englez Antigua în dimineaţa zilei de 9 martie.

Ambarcaţiunea SUP (stand-up paddleboard) nu este una de serie ci una personalizată ce cântăreşte aproximativ 600 de kilograme, are o lungime de 6 metri şi este dotată cu o cabină mică şi panouri solare. În aceste condiţii, călătoria nu a fost mai puţin descurajatoare pentru Bertish.

Timp de 93 de zile, a vâslit cât echivalentul unui maraton de o zi, a ocolit Insulele Canare înainte de a se avânta în oceanul deschis pentru a ţinti Insulele Caraibe.

Pe tot parcursul călătoriei a stabilit şi recordul de a naviga singur, nesusţinut şi ne asistat, parcurgând aproximativ 71 de mile marine într-o zi.

A sărbătorit Crăciunul la bord şi a ancorat la New York pentru un pahar de scotch. A păstrat un jurnal de bord pe Facebook şi a postat mai mereu imagini cu descoperirile sale precum peşti coloraţi, ţestoase, nave de marfă sau yacht-uri. Unele dintre echipajele de pe yachturi au făcut şi donaţii pentru acţiunile caritabile ale lui Bertish.

Chris Bertish este un susţinător al cauzelor caritabile şi lucrează strâns cu câteva dintre asociaţiile lumii pentru a strânge bani ca să construiască cinci şcoli în Africa de Sud, pentru a hrăni şi a educa mii de copii şi pentru a plăti echipe medicale care să aibă grijă de sănătatea acestora. Până azi, Bertish a reuşit să strângă peste 400 de mii de dolari pentru scopurile sale.

Traversarea Atlanticului este doar ultima piesă din puzzle-ul carierei lui Bertish. În trecut a făcut surf pe unele dintre cele mai mari valuri înregistrate vreodată în ocean, timp de 12 ore şi a înregistrat cel mai bun timp pentru traversarea Canalului Englez cu o ambarcaţiune cu vâsle (SUP).

Cu cât petrec mai mult timp în ocean, indiferent de formă, cu atât mai bine. Sunt un om de apă, iar oceanul este inspiraţia mea. Este locul în care simt cu adevărat că trăiesc, unde mă simt confortabil, mulţumit, fericit şi liber”, a declarat Chris Bertish într-o postare de-a sa pe Facebook. „Nimic nu este imposibil, decât dacă tu crezi că este!”.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora