Chuck Berry omagiat de cei mai mari cântăreţi ai momentului - LIFE.ro
Mergi la conținut

Chuck Berry omagiat de cei mai mari cântăreţi ai momentului

Cei mai mari cântăreţi şi cele mai cunoscute trupe din lume au ţinut să-i aducă un ultim omagiu celui care a fost considerat „părintele rock and roll-ului”, Chuck Berry care a murit zilele trecute la vârsta de 90 de ani.
Share this article

Cei mai mari cântăreţi şi cele mai cunoscute trupe din lume au ţinut să-i aducă un ultim omagiu celui care a fost considerat „părintele rock and roll-ului”, Chuck Berry care a murit zilele trecute la vârsta de 90 de ani.

Mick Jagger, The Jacksons sau Bruce Springsteen sunt doar câţiva dintre cei care au postat mesaje emoţionante în memoria cântăreţului uneia dintre cele mai cunoscute piese din lume „Johnny B. Goode”.

Chuck Berry a fost găsit fără suflare, sâmbătă noaptea în locuinţa sa, iar paramedicii nu au putut decât să constate decesul. Familia a cerut să-i fie respectată intimitatea în acest moment delicat.

Foto: Hepta

Iată câteva dintre cele mai emoţionante mesaje postate de cele mai importante nume ale industriei muzicale, mesaje menite să omagieze numele celui care a fost Chick Berry:

Mick Jagger: „Am fost atât de trist când am auzit că Chuck Berry a murit. Vreau să-i mulţumesc pentru toată inspiraţia muzicală pe care ne-a oferit-o. Ne-a luminat anii adolescenţei şi ne-a insuflat viaţă în visele noastre de a fi muzicieni. Versurile sale au strălucit asupra multora şi au pus o lumină ciudată asupra visului american. Chuck ai fost fantastic iar muzica ta va dăinui în sufletele noastre pentru totdeauna”.

Bruce Springsteen: „Chuck Berry a fost unul dintre cei mai buni cântăreţi rock, cei mai buni chitarişti şi a compus cel mai pur rock & roll care a existat vreodată”.

The Jacksons:Chuck Berry a îmbinat blues-ul şi swing-ul într-un fenomen ce a însemnat începutul rock & roll-ului. În muzică, el a adus una dintre cele mai de durată umbre. Îţi mulţumim Chuck”.

Keith Richards, chitaristul de la Rolling Stones: „Una dintre cele mai mari lumini ale mele, s-a stins”.

Slash, chitaristul de la Guns N’ Roses: „Am simţit că mi se frânge inima auzind că a murit Chuck Berry. A fost regele nedisputat. Este necesar, în mod clar, un moment de linişte şi reculegere. RIP”.

Sir Rod Steward: „Am început cu Chuck Berry. Primul album pe care l-am cumpărat a fost Live At The Tivoli şi de atunci nu am mai fost aceeaşi persoană. A fost mai mult decât o legendă, a fost un părinte fondator. Îi poţi observa influenţa în orice formaţie rock & roll a generaţiei mele”.

The Doors: „RIP pentru cel mai mai inovator al rock & roll-ului şi îi mulţumim pentru influenţa pe care a avut-o asupra The Doors”.

Chuck Berry s-a născut în 1926 în St. Louis şi a debutat în muzică în anul 1955, primul sa piesă fiind descrisă ca primul cântec rock & roll.

Printre cele mai cunoscute hit-uri ale sale se numără Roll Over Beethoven, Rock and Roll Music şi Johnny B. Goode, acesta din urmă fiind povestea unui băiat de la ţară a cărui mamă îi spune că va fi un star.

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora