Cinci creme hidratante pe care să le încerci toamna aceasta - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Odată cu venirea sezonului rece, este foarte posibil ca nevoile tenului tău să se schimbe. Cel mai probabil, vei avea nevoie de creme hidratante, care să conţină atât substanţe emoliente cât şi umectante, pentru a preveni pierderea de apă din epidermă. Hidratarea este un pas foarte important în rutina de îngrijire. Dacă nu ştii ce să alegi, inspiră-te din propunerile noastre:

Comfort Cream, de la Rexaline/Sephora (135 lei lei)

Având o formulă hipoalergenică, fără parabeni, alcool sau silicon, această cremă este perfectă pentru tenul reactiv şi sensibil. Hidratează foarte bine, reducând roşeaţa şi calmând epiderma. Formula este îmbogăţită cu o glicoproteină ce are efect antiîmbătrânire. Astfel, pielea este hidratată, calmată şi protejată. Poate fi folosită atât seara cât şi dimineaţa, însă nu uita că pe timpul zilei este recomandat să aplici şi un produs cu SPF, chiar şi în sezonul rece. Merge combinată cu serumuri sau uleiuri, dar este mai bine să le aplici în straturi, şi să aştepţi ca fiecare produs să intre în piele.

Ginger Tea Energising Aqua Cream, Teaology-Douglas (175 lei)

Această cremă are o textură foarte lejeră, care se topeşte instant în piele, oferind o hidratare de lungă durată. Formula sa este concepută pentru a revitaliza pielea,  conţine catechine stimulatoare cu efect antioxidant, provenite din infuzia de ceai alb, dar şi un concentrat din vitaminele C şi E. Extractul de ghimbir are rol antioxidant iar acidul hialuronic oferă hidratarea constantă a epidermei, îmbunătăţeşte fermitatea pielii şi combate semnele de îmbătrânire. 

Royal Honey Essential Queen’s Cream, Skinfood/Sephora (68 lei)

Crema conţine extract din miere, un ingredient cunoscut de mii de ani pentru proprietăţile benefice, în special cele antioxidante şi antiseptice. Pe lângă miere, aceasta mai are şi lăptişor de matcă, glicerină, extract de drojdie, ceramide şi hialuronat de sodiu, un produs umectant ce ajută la hidratarea epidermei, împiedicând pierderea de apă de la nivel celular. Dacă ai tenul sensibil sau reactiv, trebuie să ştii că această cremă are în compoziţie şi alcool. Totuşi, acesta este prezent spre sfârşitul listei de ingrediente, ceea ce înseamnă că există în formulă într-o cantitate limitată. Iar anumite studii arată că alcoolul, în cantitate mică, poate face ca ingredientele cheie să penetreze mai bine straturile epidermei, ceea ce este un lucru de dorit.

Capsule cu acid hialuronic Hydro Active, Dr. Grandel (150  lei)

Acidul hialuronic este un ingredient chieie când vorbim despre hidratare. Anumite produse funcţionează mai bine dacă sunt aplicate pe pielea uşor umedă, aşa că va trebui să încerci diverse metode pentru a afla care este cea care ţi se potriveşte. Capsulele cu acid hialuronic Hydro Active au un efect imediat de catifelare şi reechilibrare, lăsând tenul mătăsos. Se folosesc atât dimineaţa, cât şi seara, înainte de produsul pentru hidratare.

Instant moisture water gel, Sephora (83 lei)

Acest gel hidratant conţine acid hialuronic şi are o textură lejeră, ce se absoarbe imediat în piele. Se aplică dimineaţa, pe pielea curată şi uşor umedă, pentru un plus de hidratare. Acidul hialuronic atrage apa în straturile epidermei, pentru a le menţine nivelul optim de hidratare, iar celelalte ingrediente benefice protejează pielea, împiedicând pierderile de apă. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO