Cinci filme româneşti la Cannes 2016 - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Emoţii mari pentru cinematografia românească: trei lungmetraje semnate de regizori români şi două scurtmetraje româneşti au fost selectate să concureze în cadrul Festivalului de film de la Cannes.

Cele trei lungmetraje, aflate în competiţia oficială sunt semnate de Cristian Mungiu, pentru a treia oară la Cannes, Cristi Puiu care participă pentru prima oară în cadrul secţiunii oficiale şi de Bogdan Mirică, tânăr regizor care debutează la această ediţie, după cum anunţă News.ro, citând informaţii din cadrul conferinţei oficiale a festivalului care a avut loc astăzi. 

 
Cristian Mungiu a intrat în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes cu lungmetrajul „Bacalaureat”, film care va avea premiera în România concomitent cu cea de la Cannes. Cristi Puiu a fost selectat în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes, cu filmul „Sieranevada”, iar Bogdan Mirică a fost selectat la secţiunea Un Certain Regard cu filmul său de debut, „Câini/ Dogs”.


În cadrul competiţiei de scurtmetraj, participă filmul realizat de Cătălin Rotaru şi de Gabi Virginia Şarga „4:15 P.M. Sfârşitul lumii”, iar în selecţia Cinefondation a fost nominalizat scurt metrajul lui Alexandru Badea, „Toate fluviile curg în mare”.

Peste 1.869 de lungmetraje au fost vizionate de comitetul de selecţie, care a ales 49 de lungmetraje în diversele secţiuni ale festivalului, iar 7 dintre ele sunt filme de debut. În total, 28 de ţări sunt reprezentate.

Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 11 – 22 mai. Juriul competiţiei oficiale va fi prezidat de cineastul australian George Millerd

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO